Az interneten terjedő levél szerint egy falu presbitere "új harangozási rendet vezetett be", hogy kongatással jelezzék a falubelieknek, ha például rendőrök trafiznak az utakon.

A 444.hu oldalán jelent meg korábban a levél, miszerint valamelyik faluban mostantól riasztják az ott élőket, ha a rendőrség méri a gyorshajtókat, vagy ha adóhivatali, munkaügyi ellenőrzés folyik a településen.

Félreverik a harangot, ha mérnek a rendőrök?

A rendőrség az internet terjedő levélre reagálva a police.hu oldalon azt írta: „A rendőrséget sosem az öncélúság és a büntetés kiszabása vezérli a sebességmérések végrehajtásakor, hanem a balesetek megelőzése, az akár emberéletet követelő tragédiák elkerülése. Ezt bizonyítja az is, hogy Magyarországon az elmúlt 20 év alatt negyedére csökkent a közúti balesetekben elhunyt személyek száma.”

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
Értelmes ,,népi kezdeményezés,, csak a presbiter ne járkáljon egyedül, sötétben az utcán, mert jön az ,,osztrák nyugdíjas a Mercivel,,...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Gyuri Géderről
@karma1: "@1magyar: A magyar parasztnak mindig megvolt a magahoz valo, nagyon jo esze,"
Ha ez így lenne, akkor miért szavazott kétszer is erre a kormányra, amelyik (lásd földtörvény, pályázatok) igen csak ki... szott velük.
karma1
@Gyuri Géderről: Mert lehet, hogy pont OK nem mentek el szavazni, gondolhattak, hogy ez az egesz majomszinhaz csak "uri huncutsag", azt meg ok nem csipik...:o((

Szerintem inkabb a varosiak mentek tobben szavazni, de ez csak egy erzes a reszemrol, ne vedd tenynek...:o))
vadsanca
„A rendőrséget sosem az öncélúság és a büntetés kiszabása vezérli a sebességmérések végrehajtásakor, hanem a balesetek megelőzése, az akár emberéletet követelő tragédiák elkerülése."
De ha nincs egy teremtett lélek sem az úton, akkor miért nem lehet 50-el haladni? Ha nem az öncélúság és a büntetés vezérli a hatóságot, akkor miért is jön a csekk?
Ezenkívül mi van a direkt kint hagyott úton folyó munkát jelző táblákkal és ezzel egyidejű sebesség-korlátozással? Vagy már rég befejezték, vagy nem tudni, de az biztos, hogy számtalan esetben senki nincs az adott szakaszon.
Gyuri Géderről
@karma1: Falun élek. Sok jó ismerősöm van és tisztelem őket. Mindegyik vallja, hogy megvan a magához való esze. Nagy többségük kétszer is erre a bagázsra szavazott. Vagy nem ment el szavazni. Jelenleg, nyavajognak. Hát ez van.
Főlökött
Sajnálatos és egyben szánalmas is ezen téma. A Yard feladata igen sokrétű, melyet igen hézagosan hajtanak végre.
Odáig eljutni, a "szolgálok és félek" -nek, hogy ha megjelennek, félreverik a harangot, igen csak jelzésértékű, hacsak a történelemeben betöltött szerepét nézzük ezen jelzésnek. Egy szolgáltató cég, közpénzből dotálva, egy a szolgáltatottak számára nyújtott szolgáltatásról ad tájékoztatást-visszajelzést, mely igen csak lehangoló. Ez a mostani megitélésük, mely kivívásához azért kellett egy időszak, mely időszak nem volt elég arra, hogy ráeszméljenek a hibás ténykedésük menetére. Ez pedig szerintem a vezetőség teljes cseréjével módosítható és látásmód változtatással.
karma1
@Gyuri Géderről: Maximalisan elfogadom a velemenyedet, csak kar, hogy a videket idaig tudtak zulleszteni - termeszetesen TISZTELET A KIVETELNEK!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.