Melocco Miklós szobrász Makovecz Imrének állítana emléket. A művész már meg is tervezte az emlékművet, és azt is tudja, hogy hova kellene felállítani: a nulla kilométerkő helyére.

„A Makovecz-emlékművet odaképzelem a Budavári Sikló alá, a füves részre. Borsos Miklós nulla kilométerkövét meg tegyék vissza az eredeti helyére, a mostani körforgalom közepi virágágyásba” – mondta.

„Ha Kossuthnak járt a mauzóleum, Deáknak nagy emlékmű, Makovecz kortársunk ugyan, de volt akkora, mint ők, nem kaphat incifinci emlékművet" – mondta Melocco egy Magyar Hírlapnak adott interjúban, és hozzátette, több politikussal már tárgyalásokat is folytatott az ügyben.

Makovecz Imre halála óta már többször felmerült, hogy épüljön meg valamelyik fiókjában maradt terve, például a magyar Sagrada Famíliaként emlegetett templom, vagy a Szabadság-szobor helyére tervezett Magyar Pantheon.

32 hozzászólásarrow_drop_down_circle

DR Eric CARTMEN
Péter Konok:
"Én is úgy gondolom, mint a mai pártszobrászat doyenje, Melocco Miklós, hogy Makovecz Imre emlékművet érdemel. Nem is valami "incifincit", hanem országos léptékűt.
Elvégre Makovecz "organikus építészete" az egész ország tükre.
Öreg, sok évszázados fákat vágatott ki, hogy újgazdag milliomosoknak építsen villákat belőlük. Csökött tornyokra pakolt jókora sasszárnyakat, hogy azokon tutuljanak a régi-új fényes szellők.
Épületei beáznak, funkciótlanok, de legalább pöffeszkedők, pazarlók és ízléstelenek. A giccs akkor is giccs, ha nagy, drága, és papok szentelik fel. Makovecz és a köpönyegéből előbújók magyarosch-táltoschos-szűzmáriásch semmitmondása pazarul megágyazott a regnáló pártművészetnek.
Sztálin-barokk helyett szittya-szecesszió. Lovas-kacagányos-turulszárnyas templomot neki."
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Vizual
Egyszer már áttették. Az átkosban. Nincs jelentősége, de szerintem sem az amatőr Makovecznek kell szobrot állítani. Bár ha azt nézem hogy olyan szinten volt szakmája szégyene... Kárörvendő vagyok azért. Még a felcsuti stadion lelátója alá is beesik az eső. Ő tervezte. hehe.
rosalinda57
Akkor ezért környékezte meg Orbánt, de remélem Orbán is látja a lelátó beázását és még egyszer a selejtet gyártónak nem ad semmilyen megbízást, hanem megköszöni ennek az eszementnek, hogy nincs szükség a szobrára.
m.macskosz
@rosalinda57: Ne haragudj, csak félve kérdezem:
tényleg úgy gondolod, ahogy írod?
Orbán regnálása alatt megszületett a krónika nevű szar, közpénzen...
Orbán felesége egy ordenáré riherongytól vásárol "festményeket"...
Anna Mária
A Makovecz-féle ízléstelen "organikus" épületeknek egyetlen előnyük van: nem valami tartósak, penészednek, rogyadoznak.
m.macskosz
@Anna Mária: :) Ha nem a mi pénzünkből épültek volna, azt mondanám, ott egye meg a fene, de sajnos sokba' van nekünk az építész úr fetisizálása.
gulyasgyula
@lajospapa: Teljesen igazad van , ha mégis elkészül remélem valaki leboritja ..

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.