Lemond a rendszerellenes civilek javára a pécsi önkormányzat a város főteréről március 15-én annak érdekében, hogy megtarthassák az ellenzéki tüntetést.

A héten a rendőrség arra hivatkozva tiltotta be a megmozdulást, hogy az sértené a városi ünnepen résztvevők „méltó megemlékezéshez” fűződő jogát, ám most fordulat következett az ügyben: Páva Zsolt polgármester péntek délután közölte, hogy a városi megemlékezéseket alternatív helyszínen tartják meg. Mint fogalmazott, „a Széchenyi teret pedig Pécs egész napra „átengedi” azoknak, akik ma másképpen gondolkodnak és mást akarnak, mint a többség.”

A polgármester kitért arra is, véleménye szerint visszás, hogy a nemzeti ünnepet „ellenzéki pártok és szereplők” saját céljaikra használják fel, közben pedig úgy tesznek, mintha semmi közük se lenne az egészhez.

A Pécsnek Hangja Van csoport örömmel fogadta a hírt, ugyanakkor az ellenzéki pártokra tett utalás elég visszás hatást keltett. A megmozdulásokat szervező csoporton belül az elmúlt hetekben heves viták folytak arról, hogy a pártokat és szimpatizánsaikat milyen módon engedjék, avagy ne engedjék megjelenni rendezvényeiken. Heindl emellett hozzátette, a március 15-ei megmozdulásra szívesen várnak mindenkit, aki aggódik a szabadságjogok leépülése miatt, köztük Páva Zsoltot is – írja a hvg.hu.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Mobil123
Na ugye még is lesz belőle valami:-)) Páva meg nem kéne kavarni mint a mixer.
Feraj49
Tüntethetnek ,ha akik miatt tüntetnek egészen máshol tartózkodnak majd. Így aztán nem sok értelme lesz,mert úgy sem hallják meg a felvetett gondokat,és nem látják mekkora tömeg nem ért egyet a politikájukkal.
pbalage
az lenne szép, ha most Pécsen gyűlne össze egy 10-20 ezres tömeg, ámbár ugye az szinte reménytelen, hiszen az egész országból oda kéne utazni az embereknek, ami meg lehetetlen, mert inkább krumplira költik a pénzt, mint tüntetésre.
Tüntetésből ugyanis nem lehet megélni.
világlátó
Pécs elvesztette valódi arcát, múltban szerzett tekintélyét. A sok, önmagát " tüke " nek nevező entellektüel, kipolgárosodott baranyai bevándorló behódolt az összefogott erőnek. Nem volt persze aki ezt akadályozta volna, mert a levitézlett mszp.-s vezetés is bőséggel hozzájárult ehhez.
A polgármester nagyon szilárdnak érzi a széket a feneke alatt. Mi az hogy " átengedi " a Széchenyi teret? Ez a nagyvonalúság jobb helyen a nagyképű arcátlansággal azonos.Átengedi azoknak akik ma másként gondolkodnak és mást akarnak mint a többség - mondja. Hol itt a többség? A fidesz által erőből átvitt választási törvény szamárfüles papírjain ? Megjegyzem, ha ezt a pécsiek is hallják, tudják és nem töltik meg teljesen ezt a teret, akkor megérdemlik a lekicsinylést, a kioktatást, és az " átengedést " valóban polgári kegyként foghatják fel
Idézem: " Visszás hogy a nemzeti ünnepet " ellenzéki pártok és szereplők a saját céljaikra használják fel, közben pedig úgy tesznek, mintha semmi közük se lenne az egészhez " idézet zárva. Ki sem meri mondani a szót a pm. , pedig a nemzeti ünnep egyben tüntetés ! Ellenzéki pártok és szereplők? nincs már fajsúlyos ellenzéki párt, ahogy a fideszt is pusztítja az enyészet. Szereplők? Igen az a néhány elkötelezett és bátor tüntetés szervező, ők a szereplők. A tüntetés szervezői ők. Ma még nem olyan dörzsölt és modoros közszereplők mint kegyed polgármester úr. Saját céljukra ? Igen, mert megelégelték a kegyedék céljait kielégíteni! Az ő céljuk valószínűleg nem azonosak a kegyedék céljaival. Úgy tesznek, mintha semmi közük se lenne az egészhez.? Kikről beszél pm.úr? Azokról az ezrekről, akik elviselték az mszp . hibás várospolitikáját, majd kiszolgálják már lassan öt éve az önök úrhatnám tobzódását?
Vagy azokról, akik levették az mszp. szűkre szabott öltönyét és most egyszerű civilként ott sétálnak a tömegben és bár néhány éve az mszp. mantráját forgatták, mára nem kis zavarodottsággal mégis az emberek közé akarnak tartozni?A gondot közösen okozták.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.