Egyes nyugat-európai országokról az az ember alapfeltételezése, hogy ott többségében tiszteletben tartják a munkavállalói jogokat, hiszen az érdekérvényesítésnek is komoly történelmi hagyományai vannak. A helyzet azonban sajnos egyáltalán nem ennyire egyértelmű, például Nagy-Britanniában sem. A jövő nagy célja lehet, hogy például a szakszervezeti tagság határokon is átívelhessen. A szakszervezetek együttműködése azonban már megkezdődött a migráns munkavállalók kiszolgáltatottságának csökkentése érdekében.

Forrás: hrportal.hu
Feltöltő: hrportal
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

karma1
Draga Toth Judith Asszony, ott fent a magas polcon!
Ha Onnek lenne egy picit is a VALOSAGBAN szemelyesen szerzett tapasztalata, akkor egesz mast kellett volna nyilatkoznia - egyebkent ebben a formaban a Nagy Semmirol!

Ket lenyeges dolog van, - az egyikrol eleg hulyen nyilatkozott, a masikat viszont nem emlitette egyaltalan - szoval:
1/ Az a szerencsetlen magyar, aki kitantorog a csaladjaval pl. UK-ba, annak elsosorban legalabb konyhanyelvi szinten BESZELNIE KENE ANGOLUL! Mert a magyar becsuletesen, az egesz ev folyaman akar dolgozni, tehat HIVATALOSAN BEJELENTVE! Ehhez viszont minden munkaltato a legelso napon, amikor a munkat elkezdik, egy nehany oldalas MUNKASZERZODEST es ADONYILVANTARTOLAPOT toltet ki MINDENKIVEL, es bizony, ha valaki beszel angolul, akkor a m.szerzodesben MINDEN kotelezettsege es joga LE VAN IRVA, FEKETEN-FEHEREN!!! Ez egy olyan okirat, amibol a munkaltato es a munkavallalo is eltesz 1-1 peldanyt, es ha a munkaltato elterne a szerzodesben foglaltaktol, akkor elo a telefonkonyvet - meg az angol nyelvtudast - es felhivni a megfelelo ANGLIAI szakszervezetet (pl. a vendeglatoipari munkasok szakszervezetet), es a kicsi kezunkben levo szerzodessel elhuzni a legkozelebbi irodajukba, TANACSERT. Ez ilyen ecceru, es mukodik, csak angolul kell hozza tudni. (Nem vagyok cinikus, mindenkinek azt mondom, hogy ne akarjon kulfoldre menni a helyi idegennyelv ismerete nelkul, mert a neheznel is nehezebb lesz a dolga!!! Minden a nyelvtudason alapszik! - v. o. kurmanyunk bolcs dontesevel: NEM kotelezo a magyar egyetemeken egy masik idegennyelv ismerete! Magyarul: hatarolodj el a nemzetkozi fejlodes lehetosegetol is, es maradj otthon a s@ggeden, orbanpapi megved, sot, szabadsagharcol erted, ERTED?)
karma1
Folyt: 2/ A kedves Toth Judith asszony pedig ne akarjon ekkora baromsagot forszirozni, mint a Szakszervezetek nemzeteken atnyulo segitsegnyujtasi kotelezettsege, mert a szakszervezeteknek az O igenye nelkul is volt eddig is (es ezutan is lesz) kapcsolatuk egymassal, amit jol-rosszul, de fenntartanak, attol fuggoen, hogy melyik orszagban melyik szakmabol van sok alkalmazott), valamint azt, hogy minden szakszervezet kizarolag csak a sajat orszagaban tud intezkedni, oda van felhatalmazasa! El ne higgye mar valaki, hogyha egy puccos etteremben pl. sokat tuloraztatjak a kezilanyt, akkor majd a magyarorszagi Vendeglatoipari Szakmunkasok Szakszervezete fog neki jogsegelyt adni??? Honnan? Mibol? es fokepp HOGYAN???

Ehhez egyutt kell latni a munkaltatot es a munkavallalot, Ma.o.-rol senki sem fog kiutazni Kis Pista kedveert, mert eppen 5. hete dolgozik napi 10 orakat. (Megint itt jon elo az 1-es szabaly; NYELVTUDAS, MUNKASZERZODES, Angliai Szakszervezet, stb. )

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.