Érdemes utána nézni, hogy mennyien vannak bejelentkezve az ön lakásába, mert esetleg nagy meglepetések érhetik – így járt az a férfi is, aki úgy gondolta, egyedül lakik, aztán kiderült, hogy valaki suttyomban bejelentkezett hozzá.

A 61 éves asszony fia eddig gyanútlanul élt a saját lakásában tulajdonosként, egyedül, nemrég azonban feltűnt neki, hogy a postaládájában egy hivatalos levélről szóló értesítőt hagyott a kézbesítő egy ismeretlen férfi nevére. Később a rendőrség is ezen a címen kereste a férfit, de természetesen csak a tulajdonos fiatalembert találták ott, akit tanúként idéztek be az ismeretlen bűnügyében – ugyanis az idegen a lakástulajdonos tudta nélkül a lakcímnyilvántartás szerint hozzá volt bejelentkezve – írja a Hírhatár Online egy olvasói levél alapján.

A férfi a rendőrség tanácsára felkereste a területileg illetékes önkormányzati ügyintézőt, ahol kiderült: a lakcímbejelentő lapon az ismeretlen férfi tartózkodási hely létesítése minőségben volt bejelentve, már több mint egy éve. A lakástulajdonos neve a lakcímbejelentő lapon hibásan volt feltüntetve, az aláírás pedig teljesen eltérő volt az ő kézírásától.

A férfi megdöbbenésére egyébként annyit mondtak, hogy nincs joguk ellenőrizni se a nevet, se a lakcímet, illetve, hogy a kényszerkijelentés is legalább négy hónapot igénybe vesz.

48 hozzászólásarrow_drop_down_circle

oncogito
Nem is rossz ötlet.
Bejelentkezni mondjuk a felcsuti Mészáros, vagy Lázár lakásába és oda küldetni a rezsi számlát.
Szerintem fel sem tűnne neki...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Főlökött
@Knapp75: Ha kényszerkijelentjük a hozzánk bejelentetteket, így lakcím nélkülivé válnak és egészségügyi ellátásra sem lesznek jogosultak. Nem én találtam ki, az Önkormányzatnál tájékoztattak.

Céges bejelentkezés kapcsán NAV-on kívül van pl. iparűzési adó, mely követelés is ott landol, ahol 'papíron' tartózkodnak. A végén halmokban állnak a papírok.
Előszeretettel csinálják azt, hogy a tértivevényes küldemény visszaérkezése után /mivel nem vettem át/, megküldik simán, így nem kell átvetetni. Hát landol a szemetesben :)
Knapp75
@Főlökött: Nem azt írtam, hogy te nem tudsz kicseszni azzal, akit kijelentesz, hanem azt, hogy aki bejelentkezik hozzád, az veled nem tud kitolni! :)
Ahol most lakunk, egy ideig jött a kettővel ezelőtti tulaj nevére, (aki már rég halott), rendszeresen felszólító levél a Díjbeszedőtől.
Szóval a postai papírszeméthez nem kell érvényes lakcímkártya... :)

Azt nem tudom, hogy ha fizeti valaki a tb-t, akkor milyen jogon vonnák meg tőle az egészségügyi ellátást, de még egy hajléktalan is kérhet lakcímkártyát, amelyen a települést tüntetik fel, tehát csak ezért nem hiszem, hogy bejelentkeznek majd valahova.
Dr plágium
@oncogito: Nyugodt lehetsz, oda nem tudsz :)
oncogito
@Dr plágium: - pedig megérdemelnék. Akkor talán visszahoznák azt a szabályt, hogy csak tulajdonos, vagy bérlő személyes engedélyével/tudtával lehessen bárkinek bejelentkezni egy lakásba.
Főlökött
@Knapp75: Ki tud velem tolni Ő is. Mivel ha körözés alatt van, akkor a yard 1/4 éves rendszerességgel jön felkutatni a személyt :), mivel lakcím szerint itt lakik, Ők pedig hozott - rendelkezésre álló anyagból dolgoznak. Már kv.-val várom a csapatot, ha jönnek :)
Érdekes és sajnálatos a helyzet is egyben, amit a közigazgatás nem igazán tud kezelni :(

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.