A Bécsen át Münchenbe tartó Kálmán Imre EuroNight olvasónk szerint tömve volt "menekültnek tűnő" emberekel. A vonat este kilenckor indult volna, de még a Keletiben vesztegel. A leszállított utasokra készenlétisek vigyáznak. UPDATE 23:00: A rendőrség megkeresésünkre annyit közölt, hogy a rendőrök 117 koszovói állampolgárt tartóztattak fel a Keleti pályaudvarról induló gyorsvonaton. “Velük szemben az intézkedés folyamatban van” – írták. Attila küldte a képeket a Keleti pályaudvarról, ahonnan a menetrend szerint este kilenckor indult volna Győrön és Bécsen át Münchenbe a Kálmán Imre EuroNight járat. Attila elmondása szerint a rendőrök 50-80 embert szállítottak le a vonatról, aminek az űlőhelyes kocsijait leírása szerint “szinte teljesen megtöltötték a menekültnek tűnő emberek”. A készenlétisek kilenc óra körül kezdték igazoltatni és leszállítani az utasokat. A vonat indulása azóta is késik.

Forrás: 444.hu
Feltöltő: bundi
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

29 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
tivoli
@36:
Ehhez még hozzátartozik, hogy a volt szocialista államok "ingyen", állami pénzen képezték szakembereiket, akiket aztán elszívott a művelt nyugat. Mi volt ez, ha nem a szegény államok tovább szegényítése, mert a hasznot már nem oda termelték.
bundi
@Csizmás Kond: index.hu/belfold/nemnem1201/
a többi ok meg itt
de az unióba történő belépés május elsején volt...
www.hrportal.hu/c/2004-majus-1-magyarorszag-az-europai-unio-tagja-lett-20040503.html
a fidesz által erőltetett népszavazás meg erre fél évre dec 4-én...románia rá három éve lett tagja, de az erdélyi magyarok sokáig csak úgy tudtak kijönni dolgozni, ha egyből nekifutottak az egyszerűsített magyar állampolgárságnak is...2010 után...ezt tavaly oldották fel...azóta már az erdélyiek nem nagyon erőltetik...a felvidéki nyugdíjturizmus, meg az ottani kettős állampolgárság tiltása meg mintha épp gyurcsányt igazolná, ha elolvasod...
de a másik téma...
a letelepedési kötvénnyel...
" A nemzethez tartozó népek segítése,"...gondolom utánaolvastál ennek a rogáni agymenésnek, és hogy honnan is jönnek ezek a nemzethez tartozó népek...ukrán, orosz "nagyvállalkozók" fegyveres testőrséggel, kínai "üzletemberek"...jó pénzért uniós állampolgárságot kaphatnak ott...
36
@tivoli: Hogyne! Az észt elvitték(ma is elviszik). A nép pedig, csak azt tapasztalja, hogy 4-8 évenként, mindenféle csomagok, privatizáció, decentralizálás, centralizálás, adók, szabadságharc, szólamok alatt fizet kemény pénzeket és azt mondja a kisember, hogy ennek az éppen aktuális kormánynak elment az esze. Dehogy ment el. A háttérben nyugati egyetemeken, minden ilyen kísérletből, következtetéseket vonnak le.
Csizmás Kond
@bundi: Az az ember aki magyarnak vallja magát és tud is igazolni a magyar államnak köteles mindenféle segítséget megadjon ha kéri.
...ennyit a nemzetiről.
A pénzes oldala meg bizonyos gazdsági dolgokhoz kapcsolódnak pl ha valaki többmilliárdos beruházást eszközöl az automatikusan kap letelepedési jogot stb.
bundi
@Csizmás Kond: a letelepedési kötvénynek az égvilágon semmi köze a kettős állampolgársághoz...más országokban (anglia németország, franciák...) be kell fektetned, céget kell létrehoznod munkahelyet kell teremtened, magyarországon, csak kölcsön kell adni az államnak 5 évre egy bizonyos összeget...amit később visszaad...
www.akk.hu/object.b61e5dc4-a342-4a5e-b69a-0b6239feba2c.ivy
vagy itt:
www.portfolio.hu/cimke/leteleped%C3%A9si%20%C3%A1llamk%C3%B6tv%C3%A9ny
vagy itt:
hvg.hu/itthon/20150201_A_letelepedesi_kotvenyt_vasarlok_vizsgala

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.