A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) üzleti titok megsértésének megalapozott gyanúja miatt, az igazgatóság döntése alapján, feljelentette a VI. és VII. Kerületi Ügyészségen a közlekedési társaság korábbi vezérigazgatóját, Vitézy Dávidot.

A Dabóczi Kálmán vezérigazgató által aláírt pénteki, MTI-hez eljuttatott közlemény szerint a BKK a rendelkezésére álló hivatalos dokumentumok alapján megállapította, hogy Vitézy Dávid munkaviszonyának megszűnésekor nem tett eleget a társaság adatvédelmi és adatbiztonsági szabályzatában foglalt kötelezettségének.

Hozzátették: valószínűsíthető, hogy a volt vezérigazgató jogosulatlanul birtokol adatvagyont, amely megvalósíthatja az üzleti titoksértés bűntettét, alkalmas lehet vagyoni hátrány okozására, jogtalan előnyszerzésre.

Vitézy Dávid a Budapesti Közlekedési Központ megalapításától, 2010 októberétől 2014. december 31-ig töltötte be a vezérigazgatói posztot, menesztéséről a Fővárosi Közgyűlés december 3-án döntött.

48 hozzászólásarrow_drop_down_circle

coyote3
Valami nagy gebasz van itt :) De semmi baj srácok, nyírjátok egymást!!! Pont mint az ötvenes években :))))
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
wagabund
...valószínűsíthető... ... megvalósíthatja...

igen, ez komoly vád... elindult a köpködés.
volvós
A kis b...i kerüljön oda, ahova való !
coyote3
Valami nagy gebasz van itt :) De semmi baj srácok, nyírjátok egymást!!! Pont mint az ötvenes években :))))
miazavalami
Nocsak nocsak ! Kiborúlt a bili. Ez csak egy kis pisifolyás, de mindjárt jón a sűrűje!
oncogito
Szánalmas ez az egész.
Kevés az ellenzék, kevés az ország, hogy kisöpörje ezt a bagázst.
Ha egymást nem tudják kisöpörni, ítéletnapig is uralmon lesznek... :-/
Igazi Trebics
Én csak egy kávét kérek, de azt azonnal!
nemkati
Nos, aki még nem tudta, annak elárulom: az információ az egyik legnagyobb vagyon. A hüje ingyen osztogatja, az eszes jó pénzért. A g...i, talán ő is az, ma mindenki az, szóval a g..i meg lenyúlja. A mószeraranka meg feljelenti. De szép is ez az ország, milyen kiváló nép a magyar, már az 0rbán is megmondta, egy csomó mindenben elsők vagyunk. Hogy miben, az mindegy, lényeg a lényeg.
Január
Nagyon emlékeztet egy régi "elvtársi" reakcióra ez a jelenség. Nem változott itt semmi. Végül is Vitézy vezérigazgató volt, s ha hirtelen nem szenved amnéziában akkor sok mindenre emlékszik, ami kimerítheti a jogosulatlan adatbirtoklás tényállását.
Clavigo
A kis orrtúró vezérigazgató...Nem baj,,majd lesz belőle egy fartúró államtitkár,,oszt jó napot.
simmering73
@Clavigo: Jelenlegi státusza: ganétúró.
Desischado
Hát ez meglepő. A dávidka elcsórta az adatállományt? És fel merték jelenteni?! Hát van itt cirkusz, előbb simicska, most meg ez! Égiek, ha vagytok, hallgassátok meg a könyörgésem: nyírják már ki egymást!
brutus
@oncogito: DE...sajat maguk dolgoznak rajta, ahogyan latod...nem ??!!
papa.49
Recseg, ropog a fütyisz nevezetű borzadály valamennyi hazugságból tolvajlásból épített fala, a rágcsálók már nagyon idegesek nem tudják ki lesz az új erősember, kinek nyaljanak be csontig, mert a régi már látható, hogy nem elég erős...
brutus
@nemkati: ...ne aggodj...az en "magyarom" se a legjobb sajnos...Nemetorszagban nöttem fel...
nemkati
@brutus: Sajnálom. Az én magyarom tökéletes, talán mert én itt nőttem fel. De nem haragszom, ha valamit elírsz. :)
coni
Kicsit színesedett az unortodox színház ahhoz képest, hogy mindenki egyszerre nyomta a megfelelő gombot a parlamentben 4 évig és mindenben mi voltunk az Unió éllovasai az összes Fidesz-köz Szolgálati médiájában.
karma1
megadtak a kilovesi engedelyt orban pereputtyara a kis vitezy szemelyeben...haha
bundi
Na most vagy jól felépített színjáték az egész ami lehet hogy leplezni akar valamit...mert volt már ilyenre példa...vagy rohamosan errodál a márvány szilárdságú...
kkalman
Dávidka valakinek nagyon a tyúkszemére léphetett, még vezérigazgatói minőségben, hogy 2014.12.31-el kirúgták. Rá, alig több, mint egy hónapra fel is jelentik.
mate03
@Január: Orbán kedvenc ölebe! Nem eshet bántódása!
Bercifiu
Nincs itt semmi gubanc, csak Dávidka nem feküdt le Taplónak.
eszegfu
@karma1: És vajon Vida Ildikóra még mindig miért nem?
desert
@kkalman: Nekem mindig is az volt az érzésem, hogy a Tarlós szívből gyűlöli ezt a kis nyálas férget. Legalábbis a nyalós leveleire válaszként küldött nyílt levélben történő rendreutasításból, kezetnemfogásból...stb ez jött le, csak érinthetetlen volt, mert ugye a Viktorka unokatesója... Na most érkezhetett el az a pont, amikor népünk nagy vezére levehette vigyázó kezének oltalmát erről a kis csíráról. Szabad a préda...
karma1
@eszegfu: talan mert vida sokkal tobbet tudhat, es annyira sarokba van szoritva, hogy o jobban borithatja a bili, mint a kis fiatalka vitezy, aki talan nem akkora halacska...
kkalman
@desert: Akkor ez a kis senkiházi mehet a lecsóba, vagy inkább a dutyiba. Valakinek el kell kezdeni a bevonulást. Rá esett a választás.
Linna
Mi van, nem állt be a sorba Orbanisztánban?
@kkalman: drága Kálmán, de hát arról volt szó, hogy értett ahhoz, amit csinált, én nem vagyok fővárosi, de azt olvastam, hogy az ő ideje alatt volt eddig a legnormálisabb a BKK munkája. Akkor meg nem ez számít?
Ha van neki mire, akkor nyugodtan hordja magasan a fejét. Ő legalább csinált valamit.
eszegfu
@karma1: Pedig már nagyon érlelődhet Vida helyzete is szerintem... ugy emlékszem, hogy valamikor együtt dolgozott, vagy talán üzlettársak, esetleg üzletelt nem tudom pontosan Simicskával.
karma1
@eszegfu: de vida meg mindig fel, emlekszel, hogy annak ellenere, hogy tudta, hogy o miert van kitiltva Amerikabol, megis engedett orban zsarolasanak, aki azt mondta, hogyha vida nem jelenti fel Goodfriendet, akkor repul a helyerol? vida nem mert szembeszegulni orbannal, akitol ez egy eleg hulye es meggondolatlan lepes volt, mert o, orban is tudta, hogy vida rajta van a kitiltottak listajan, tehat ha feljelenti Goodfriendet, azzal bebizonyitja, hogy orbannak van uralma folotte. simicska folott lathatoan semmi. orbannak eleg nehez lesz visszaenekelni a kozgeptol szukseg eseten azt a rengeteg belepumpalt penzt. sz@r ugy, amikor a stromanok meglepnek a zsezsevel...
szaboria1
@eszegfu: Simicska APEH elnöksége alatt helyettese volt Vida. Mind kettő részt vett a hosszú bájttok éjszakáján.
szaboria1
Dávidka majd kijelenti az információs adat az Ő fejlesztése és az az Ő tulajdona.
kkalman
@Linna: Hiába volt a legjobb, valakinek a tyúkszemére lépett, és ez fáj a valakinek. Ezért kellett mennie, és ezért lett kiválasztott, feláldozható.
eszegfu
@karma1: Igen, emlékszem ezekre. Most keresgélve találtam: a Navnál Simicska elnöksége alatt Vida a helyettese volt, majd amikor 2002-ben a Fidesz elvesztette a választásokat, Simicska cégeinél volt alkalmazott. Amikor pedig ujra kormányra került a Fidesz, Vida lett az elnök mégpedig ugy -- képesitési hiányosságai miatt --, hogy a törvény vonatkozó részeit megváltoztatták. Sőt 2014. év végén Vida házát Simicska egyik cége vette meg. Arra emlékeztem, hogy mindig valamiféle kapcsolatban voltak. Azt értem, hogy Vida esetleg jobban tart O.V-tól, de az érzésem szerint inkább Simicska embere. Most, hogy "harcban" állnak, kiváncsi vagyok mi lesz Vidával.
human
@eszegfu: De még hogy mennyire Simicska embere Vida Ildikó. 1994 óta kéz a kézben ügyeskednek. És természetesen Vida is a Bibó szakkollégium tagja volt Simicskával, Orbánnal, Kövérrel, Áderral egyetemben.
De itt van Vida Ildikó életpályája, ami elválaszthatatlan Simicskától:
nol.hu/belfold/simicska-es-az-adohatosag-kozott-1496775
eszegfu
@human: Tényleg néha fel sem fogom ezeket az összefonódásokat! Döbbenet, hogy több mint 20 éve ismerik ezek az emberek egymást, és ez a "barátság" még mindig él és virul...bármilyen szervezetet nézek, mindenhol ők vannak. És akkor O.V. szégyentelenül a pofánkba vágja, hogy M.o-n szigorubbak a törvények, mint a németeknél, azaz itt nincs korrupció!
karma1
@eszegfu: elhiszem, hogy ez volt a felallas , mert Te ezt sokkal jobban tudod. DE akkor miert volt az, hogy simicska nem nyujtott oltalmat vidanak, amikor vidat orban megfenyegette, ha nem jelenti fel Goodfriendet, akko r ropul? olyan, mintha a bige simlicskanak se kellene, vagy mi? mindenesetre izgi lesz, hogy alakul ez az egesz...:o))))
eszegfu
@karma1: Akkor még talán egy követ fujtak (O.V. és Simicska), és csupán egy közös taktikai huzás volt...most nem tudom, de később sem nagyon fogjuk megtudni...hacsak nem lesz valami nagy vihar a biliben.
karma1
@eszegfu: ha letezne demokratikus magyar fuggetlen birosag (nem poltpeti cirkusza) akkor azoknak lenne lehetosege kozbeszolni, a demokratikus hatalom jogan, hogy ezt azonnal hagyjak abba, mert ez nem melto sem lajoshoz, sem a vezirhez, illetve Magyarorszag renomejat nem lehet ugy rontani, mint ahogy a Rakoczi teren a kurvak civakodnak egy ujabb kuncsaftert... ha ezutan az eset utan az Unio jol v@lagbarugja Ma,o,-t, es meg jobban leertekeli az orszagot, - a bovli kategoria legaljara - , akkor ezellen egy qrva szavunk se lehet, mert ezt ertuk el ezzel a szemet qurmannyal, nem tobbet
eszegfu
@karma1: Engem még az is elkeserit, hogy mi itt, vagy akár máshol hiába "verjük a nyálunkat", az ellenzék SEHOL! Most kellene operativ, ki- vagy behelyezett, vagy mindegy minek nevezem ülést tartaniuk a merre továbbiakról! Ilyen magas labdát kihagyni lecsapás nélkül!
karma1
@eszegfu: nem ez lenne az elso ilyen nagyszeru, amde kihagyott helyzet,... valahol en is ezert abrandultam ki a baloldalbol, - nem szivesen irom le, de igaz, szerintem mar Fleto sem a regi, harcos, megmondogatos fijju... ha mas nem is, de Neki mar regen uvoltenie kellene, es tunteteseket, tiltakozasokat szerveznie... szegeny Dobrev Klara megszuli ujabb gyermeket, a kovetkezo min 50 evi rabsagra, fuggosegre az oroszoktol...
eszegfu
@karma1: Kár volt harcolni a demokráciáért! Teljesen felesleges, mert nekünk mindig kell egy s..gg, amit nyalhatunk. Emlékszem milyen plakátokat tettek ki az oroszok kivonulásának örömére... most ujra plakátolunk majd annak örömére, hogy Putyint ismét keblünkre ölelhessük.
cuna_mi
Mézga Aladár vitte az adatbázist NZ/X-nek?!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.