Halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt nyomoz a Központi Nyomozó Főügyészség a hétvégi Üllői úti baleset miatt, amelyben két rendőr életét vesztette – áll Keresztes Imre főügyész közleményében, amelyet hétfőn juttatott el az MTI-hez.

Tájékoztatása szerint a megengedett sebességet túllépve, megkülönböztető jelzés nélkül haladt az a rendőrautó, amely frontálisan ütközött egy kanyarodó járművel, majd egy taxival.

Kitért arra is: a baleset után a kanyarodó jármű vezetője a helyszínről segítségnyújtás nélkül elhajtott. Őt azóta a rendőrök elfogták.

A közlemény szerint a továbbiakban – miután a rendőrség valamennyi halaszthatatlan nyomozati cselekményt elvégzett – a Központi Nyomozó Főügyészség Budapesti Regionális Osztálya fogja vizsgálni, hogy kinek a szabályszegése vezetett a baleset bekövetkezéséhez.

Hozzáette: mivel a felelősség kérdésében igazságügyi műszaki szakértői vélemény nélkül állást foglalni nem lehet, jelenleg az ügyben bűncselekmény elkövetésének megalapozott gyanúja nem közölhető.

Két rendőr a helyszínen életét vesztette szombaton kora hajnalban, amikor három autó ütközött össze a főváros XVIII. kerületében, az Üllői úton.

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
papa.49
Egy biztos nem voltak bekötve, ettől függetlenül érthetetlen a számomra hogy csak most kezd kavarni a (sz)ügyészség az ügyben, egyre erősebb az érzés valami ,,nagykutya,, valakije lehetett az Opelos, közönséges embert már vasra verve hurcolásznának a bíróságra...
A két rendőr családjának részvétem...
mariaberta
@Mobil123: És azt miért nem közlik, hogy a biztonsági öv be volt-e kapcsolva, vagy ez a rendőröknél nem kötelező??
Mobil123
@mariaberta: A kreszt nekik is kötelező betartani. És ?
Főlökött
Érdekes történet volt ez, szerintem maradjunk annyiban.

Egy szakértői véleményt olvastam, mely szerint az Üllői u. -on egyenesen haladó rendőrautó számítások szerint feltételezett sebessége 130 km/o körül volt. A kanyarodó személygépkocsi 30-40 körüli volt, az állítólagos 'okozó'.
A rendőrautóban nem voltak bekötve.
Azóta a taxi vezetője is meghalt, az eü. intézményben, ellátása során.

A meglett 'okozó' -t pedig meghallgatta az ügyészség, majd elengedte. Személyi szabadságát nem korlátozták.
Gondolom - vélelmezem, mond valamit a dolog.

Részvétem az összes családnak.
Főlökött
ui.: Még annyit, megkülönböztető jelzést nem használtak. Az 'okozót' pedig 2x-es vérvételre vitték, mert piás volt feltalálásakor. A szakértő pedig majd megállapítja, ittas volt-e, az elkövetéskor.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.