A CBA szerint valótlan adatok jelentek meg a sajtóban a társaság munkavállalóinak béréről, ezért a kereskedelmi lánc, jó hírnevének megsértése miatt bírósági eljárást kezdeményez – közölte a CBA Kereskedelmi Kft. csütörtökön az MTI-vel.

A Figyelő című hetilapban csütörtökön megjelent cikk szerint a CBA 134 ezer forint bruttó fizetést adott alkalmazottainak 2013-ban, ezzel a CBA juttatta a legkevesebb bért munkavállalóinak nyolc élelmiszer-kereskedelmi üzletlánc közül.

A CBA az MTI-vel azt közölte, hogy megalapozatlannak tartja a cikk megállapításait, mivel az annak alapját képező vizsgálat módszertanilag a legalapvetőbb szakmai elvárásoknak sem felel meg, így a megállapításai teljes mértékben megalapozatlanok, ellenőrizhetetlenek, és ebből adódóan téves következtetések levonására alkalmasak a cég szerint.

A vizsgálat nem terjed ki teljes körűen a CBA hálózatához tartozó valamennyi vállalkozás elemzésére, illetve arra sincs tekintettel, hogy az egyes élelmiszer-kereskedelmi láncoknál milyen a megoszlása például a fizikai és szellemi dolgozóknak, illetve hány részmunkaidős és nyugdíjas korú munkavállalót foglalkoztatnak – írta a CBA.

A vizsgálat továbbá több nagy piaci szereplőt is kihagyott az elemzésből, így ebben a vonatkozásban sem tekinthető teljes körűnek – közölte a CBA.

20 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Toby
Mikor a bűnöző rendőrért kiált !
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
evacica
Mit van felháborodva, miért nem bizonyított rögtön? Felháborodni tudnak, de fizetni nem, csak az a lényeg, hogy ők tollasodjanak! Én biztos nem teszem a lábam be a CBA, mert még drága is! Sajnálok tőlük minden fillért!
human
Kíváncsi lennék, hogy a CBA által javasolt paraméterek mentén milyen eredmény születne. Biztos vagyok benne, hogy nagyot hasalna a CBA. Most csak szájhősködik, de hitelt érdemlő adatokkal nem fog tudni előállni.
mate03
@evacica: Az hogy drága ,az egy dolog! Az árú minősége kritikán aluli!Egyszer már írtam a CBÁ-parízer a legjobb horgász csali! Olyan büdös hogy a halak megőrülnek érte!A dolgozókat sajnálom! Nagymaroson tanúja voltam egy pénztáros, és a főnöke vitájának! Mit mondjak kinyílt a bicska a zsebemben!Nem hagytam szó nélkül!Még a főnöknek állt feljebb! De többen lehurrogtuk ,úgyhogy visszavonult.
Silver
Most került kezembe édesanyám januári fizetési papírja(sajnos 2013ast jelenleg nem találok)CBA dolgozó 55éves.Bruttója :129 000ft.Tehát még a 2013as adatot sem éri el ami ugy 134 000ft.A nettó pedig 85 000ft(23nap 152 óra ami a papíron szerepel)
de ez kifejezetten jó összeg most mert ettől csak rosszabb szokott lenni volt hogy a 70et sem érte el a fizetése
hetöndöe
@human: Nálunk anno a polgi fenyegetőzőtt,hogy mindenkit beperel,aki meggyanúsította a 3/3-as múlttal,oszt csend lett.Mikor Fletó lealázta az ügyész urakat a Sukkoró -ügyben tett kihallgatása során,azok is csak hápogtak,sőt másnap feljelentéssel fenyegettek,oszt ott is csend lett.
Szerintem ez is csak ilyen műmelldöngetés.:-))))
kukac50
Hozzák nyilvánosságra 1 évi fizetésüket és ledolgozott óraszámot, majd utána jelentsenek!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.