Nem csökken az elöntött terület nagysága az Alsó-Tisza vidékén, ahol 48 650 hektárt, ebből 26 450 hektár vetést és szántót borít belvíz – tájékoztatott Kádár Mihály védelemvezető-helyettes.

Forrás: Magyar Nemzet
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

qxy
Nem tudom miért nem tudom sajnálni.
Miért is nem volt ennyi föld víz alatt régen?
egyszerü emberek. Mert régen a földek végén, mert a paraszt tudta,,,,,?? hogy az a kurva víz le tud és el tud folyni azon az árkokban csatornákban ami ma már nincs, mert az okos emberek rá jöttek hogy nem kell víz el vezető árok. és azt a vizet ha kellett az a buta paraszt régen fel is tudta használni amikor szűkében volt a víznek.voltak kis tavak, kis lápos részek a falu a város szélén . de arra ma már nincs szükség, mert ' törvény van rá és szabályok. Kár hogy ez a kurva buta víz nem tud olvasni és nem tudja mit szabad neki ami elő van írva...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
oncogito
Nincs mindenkinek sok hektárja és az önkormányzat is beleszól, meg ha éppen egy nagygazda földje van ott, ahol elvezetőt lehetne csinálni, akkor bizony nem sokat lehet tenni.
lópicigáspár
@qxy: @oncogito: Mivel érintett vagyok, elmondom mi erre a helyzet. Annak idején minden föld végén volt nyári út, azon túl pedig belvízvédelmi árok és csatorna rendszer! A csatornák állami kézbe kerültek és szinte mind el vannak zárva és mivel összevontak, államosítottak mindent, a szakembereket lecserélték a strómanokra. A paraszt pedig paraszt, 1 méter plusz szántóért beáldozza az utat az árkot. Felénk nemhogy az árkok is, de lassan a betont is beszántották, úgyhogy se belvízvédelmi árok, se nyáriút, és persze a traktorokkal a főutakon járnak, összesarazva azt. Persze a rendőrök nem bánták őket, mert sógor koma jóbarát! Az áldásos tevékenységüknek köszönhetően, ha lemosom az autót, másnapra ismét nyakig saras és persze engem megb@szarintanak a pocsolyás rendszámért! Persze a föld után a támogatást felmarkolják, adót meg még egyről sem hallottam, hogy fizetett volna! A gabona árak viszont fel lesznek verve, hisz belvíz van! Csesszék meg!!
human
@qxy: Azért tegyük hozzá, hogy a kiskerttulajdonosoknak nincsenek milliói egy csatornarendszer és víztározó kialakítására. Mifelénk pár éve már takarítják a vízelvezető csatornákat a közmunkásokkal, de ez belterület. Állam által támogatott országos vízgazdálkodási program kellene. Gátépítés, csatornázás, víztárazók építése. Nem is értem, hogy ezt miért nem csinálják.
qxy
@human: Nem egy településen láttam az összefogást. és meg csinálták. Tudom, a Magyar ember mindenre képes. hegyeket tudna mozgatni, csak az oda vezető úton a göröngyöket horgya el valaki.
qxy
Deolyan település is van ahol a polgár mester veje csinálta meg a csatornázást, a víz el vezető árkokat a faluban és nem kevés milliókat kapott. Majd amikor jött az eső, Minden víz a főtérre folyt be. Mert ugye, az a buta víz, arra folyik amerre lejtés van és a főtér volt a mélyebb pont. Na mit csinált a Polgár Jenő hivatala???
Feljelentést tett, ' Ismeretlen tettes ellen' Mert ugye a rokonokat nem lehet bántani főleg akkor ha a lányom férje is az.
qxy
@human: Ezt el kell mesélnem. Otthon laktam és az utcánk, nagyon rossz állapotban volt. El terveztük mi szomszédok,- nem nagy az utca, te fuvaros vagy, hozod a salakot ami szintén ingyen van, el dúrjuk, én meg főzők egy bogrács lábszár pörköltet és van szép utcánk, mindenki jól jár, és ennyi. Mert hiába szoltunk a hivatalba csesztek ránk.
De amikor a másik utcába egy kis segg dugó meg neszelte mire készülünk, azonnal fel világosított bennünket, hogy mennyit is kellene befizetni ahhoz hogy hivatalos legyen a dolog, mert ha meg csináljuk, csak így akkor még meg is büntethetnek ha nem vigyázunk.
Na meg is álltunk és ki agyaltam.-Csináljuk meg hétköznap az egyik délelőtt amikor nincs itthon az ' okoskodó pocok' Meg is csináltuk.Majd jött is a pocok.- Na, mégis meg csinálták? De a szavába vágtam.- Köszönöm uram hogy elintézte nekünk. nagyon rendes és hálásak vagyunk.- DE, DE, NEM ÉN VOLTAM... mondta a pocok. .- Mondom,-de mi meg voltunk győződve hogy ön volt az a rendes ember akivégre tesz is valamit a környezetért. Így nem derült ki kik is voltak a rendes emberek. De azért hétvégén csak csináltam egy kis pörit mert megérdemeltük.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.