A Fidesz elvárja, hogy jelenjenek meg a gazdasági bizottság hétfői ülésén a Buda-Cash-ügyben "beidézettek" – mondta a kormánypárti frakció szóvivője pénteki budapesti sajtótájékoztatóján.

Tuzson Bence közölte: a bizottsági ülésén a terveik szerint meghallgatják azokat, akik felelősek voltak a helyzet kialakulásáért. A "beidézettek" között említette Antali Károlyt, a Buda-Cash volt felügyelőbizottsági (fb) elnökét, a Bajnai-kabinet kormánybiztosát, továbbá László Csabát, Draskovics Tibort és Veres Jánost, a szocialista kormányok volt pénzügyminisztereit, a brókercégek ellenőrzésével kapcsolatos változtatások előterjesztőit, valamint Farkas Ádámot, a pénzügyi felügyelet korábbi elnökét.

Miért könnyítették meg a brókercég garázdálkodását, mit tudtak a csalásokról, és miért nem léptek fel velük szemben? – sorolta kérdéseiket a frakciószóvivő.

A szocialisták csaknem öt éve nincsenek kormányon, de még mindig csontvázak esnek ki a szekrényből – fogalmazott Tuzson Bence, hozzátéve: a Fidesz szerint a Buda-Cash-ügy esetében szocialista brókerbotrányról van szó, mert az ügyhöz vezető okok a MSZP-s kormányok idejére nyúlnak vissza.

Indoklásul kifejtette: egy 2004-es törvénymódosítás szüntette meg az addigi kétéves ellenőrzési kötelezettséget a brókercégeknél, 2009-ben pedig a korábbi két év helyett ötéves ellenőrzési periódust vezettek be. A Buda-Cashnél 2010-ben el is végezték a helyszíni ellenőrzést, ám ez "sajátos módon" zajlott: már az országgyűlési választás után kezdődött, de még a Fidesz-kormány megalakulása előtt be is fejeződött – jegyezte meg.

A szóvivő szerint kérdés, hogy Antali Károly, a Buda-Cash volt fb-elnöke, korábbi kormánybiztos beszámolt-e Bajnai Gordon akkori miniszterelnöknek arról, mi folyt a Buda-Cashnél. Az említett döntéseket megszavazó szocialistáktól ugyancsak meg kell kérdezni, hogy tudták-e, mi lesz ezen intézkedések következménye – mondta.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kakaósbögre
őszintén szólva ha érintett lennék az ügyben akkor is pont leszarnám mit akar ez a Fidesznek nevezett bűnbanda.
lampa laz
Bezzeg amikor az ellenzék kezdeményez vizsgálatokat a fideszt érintőleg, szarnak megjelenni ezeken az üléseken a ők is, vagy mindent leszavaznak.
Ezektől már csak hányni tud az ember.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok