Új, LED-es lámpatestekre cserélik a régieket Vác számos pontján idén nyárig, a közvilágítás korszerűsítésére a Pest megyei város csaknem félmilliárd forintot nyert uniós pályázaton – közölte a település alpolgármestere pénteken az MTI-vel.

Pető Tibor (Fidesz-KDNP) elmondta, hogy a lámpatestek cseréjére kapott 496 millió 400 ezer forintnyi támogatás a projekt összköltségének 85 százalékát fedezi, a többi pénzt  az önkormányzat saját forrásból biztosítja.

A munkálatokat a nyilvános pályázaton nyertes Elios Innovatív Energetikai Zrt. végzi majd, a vállalkozói szerződést a napokban írták alá. A tervezés, majd a tervek engedélyeztetése után kezdődhet a LED-es lámpatestek gyártása és szerelése – tájékoztatott az alpolgármester.

A lámpatesteket folyamatosan cseréli majd a kivitelező, a munkával várhatóan nyárra végeznek. Az Elios vállalta, hogy a szerelés után folyamatosan ellenőrzik majd az új lámpák működését, és ha hibát észlelnek, kijavítják.

A korszerűsítésnek köszönhetően a város az előzetes számítások alapján évente több mint 37 millió forintot tud megspórolni, ami a jelenlegi  fogyasztás költségének mintegy 39 százaléka. A leszerelt hagyományos lámpákat átvizsgálják, és a megfelelő állapotban lévőket ott helyezik el, ahol már kiépítették a közvilágítási hálózatot, csak a lámpatestek hiányoznak – közölte Pető Tibor.

23 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Sziszifusz
Mennyi kell még ennek az embernek ? Minden hasonló fejlesztést csak az ő vállalkozásai nyerhetnek meg. Sokszor pályáztatás nélkül. Ez a gátlástalanság visszataszító.
Egyre gyorsabb a tempó, talán érzik, hogy nem sokáig lesz módjuk ehhez a harácsoláshoz.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
ferii
Hurrá,ezek a fideszes barmok mindent megengedhetnek maguknak,a nép meg éljen meg,ahogy tud!Csodálatos,szép magyarország! Meddig tűritek még???
rosalinda57
Ki más ? Ő a legkiemeltebb családtag, ha meglátják a pályázatát és a nevét, akkor egyből nyer, akkor is, ha nem feltétlenül minőségi munkát végez. A pályázatok kiírását is szeretném már látni, hogy a felelősség kérdése a minőségért hogyan van belefogalmazva. Nagyon érdekelne ! Vagy csak nem kihagyták belőle.
rosalinda57
@mariaberta: Ez nem ügyesség, hanem pofátlanság.
kopeba
Miért, kinek kellett volna nyerni ? Mindig az erősebb kutya ... lép intim kapcsolatba a nősténnyel. Majd ha meg lesz az igazi rendszerváltás igazi funkciójuk is használatba kerül a lámpa oszlopoknak.
vitamin51
Vác sajnos keményen az agy-mosott, jobbos oldalhoz tartozik! Valószínű túl sokáig volt korrupt baloldali vezetőség a város élén, ezt elunták a szavazók és választottak helyette egy jobb oldali vezetőt, akinek még azt is elnézik ha kilopja a szemüket. Az emberek talán úgy gondolják, hogy ennél rosszabb nem lehet, de aztán kiderül, hogy dehogyisnem! A legrosszabb az, hogy mindeközben a baloldal totál szétesett, esély sincs a váltásra. Ettől a jobboldal erőre kapott és elbízta magát, farkastörvények uralkodnak, ami igazi erős ellenzék nélkül örökre bebetonozza magát!
Hellcat
Szép dolog ez a talpon állás mi? Csak akkor nem ha az enyémen álltok csezdmeg.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.