Új, LED-es lámpatestekre cserélik a régieket Vác számos pontján idén nyárig, a közvilágítás korszerűsítésére a Pest megyei város csaknem félmilliárd forintot nyert uniós pályázaton – közölte a település alpolgármestere pénteken az MTI-vel.

Pető Tibor (Fidesz-KDNP) elmondta, hogy a lámpatestek cseréjére kapott 496 millió 400 ezer forintnyi támogatás a projekt összköltségének 85 százalékát fedezi, a többi pénzt  az önkormányzat saját forrásból biztosítja.

A munkálatokat a nyilvános pályázaton nyertes Elios Innovatív Energetikai Zrt. végzi majd, a vállalkozói szerződést a napokban írták alá. A tervezés, majd a tervek engedélyeztetése után kezdődhet a LED-es lámpatestek gyártása és szerelése – tájékoztatott az alpolgármester.

A lámpatesteket folyamatosan cseréli majd a kivitelező, a munkával várhatóan nyárra végeznek. Az Elios vállalta, hogy a szerelés után folyamatosan ellenőrzik majd az új lámpák működését, és ha hibát észlelnek, kijavítják.

A korszerűsítésnek köszönhetően a város az előzetes számítások alapján évente több mint 37 millió forintot tud megspórolni, ami a jelenlegi  fogyasztás költségének mintegy 39 százaléka. A leszerelt hagyományos lámpákat átvizsgálják, és a megfelelő állapotban lévőket ott helyezik el, ahol már kiépítették a közvilágítási hálózatot, csak a lámpatestek hiányoznak – közölte Pető Tibor.

23 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Sziszifusz
Mennyi kell még ennek az embernek ? Minden hasonló fejlesztést csak az ő vállalkozásai nyerhetnek meg. Sokszor pályáztatás nélkül. Ez a gátlástalanság visszataszító.
Egyre gyorsabb a tempó, talán érzik, hogy nem sokáig lesz módjuk ehhez a harácsoláshoz.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
szepwilly
a maffia ministrans gyerekek gyülekezete "ezekhez"kepest!!!
na ja itt nincs annyi halott (meg)!
volvós
..." Új, LED-es lámpatestekre cserélik a régieket Vác számos pontján idén nyárig, .."

Gondolom, a fegyház környékén is, hogy majd a cellába
bejöjjön a fény. Elöre gondolkodó kis g...i !!
Remélem, viszi az apósát is !!
human
Nagyon biztos benne Tiborcz, hogy Orbán védeni fogja a hátsóját. Most ugye zajlik ellene egy nyomozás. Hát kíváncsi vagyok, hogy lesz-e bírósági per belőle. Egy sima falopásért nem tudták elkapni.
zöldszem
Na tehát, azzal, hogy a Rákóczi úton kicserélik az elavult lámpatesteket spórolnak 37 milliót. Ugyanakkor, a leszerelt lámpatesteket az Ady utcában felszerelik. Akkor mondja már meg valaki, hogy spórolnak meg 37 milliót. Az Ady utcában kevesebb energiát, (netalán semmit) használ az az égő amit, a Rákóczi úton leszereltek. Hát van aki ezt Bee veszi!?
Sziszifusz
Mennyi kell még ennek az embernek ? Minden hasonló fejlesztést csak az ő vállalkozásai nyerhetnek meg. Sokszor pályáztatás nélkül. Ez a gátlástalanság visszataszító.
Egyre gyorsabb a tempó, talán érzik, hogy nem sokáig lesz módjuk ehhez a harácsoláshoz.
human
@Sziszifusz: Szerintem is mintha hajráznának a fidesz maffia a közpénzekért. Végül is érthető. Bukásuk után senki nem alkalmazná őket ezért saját lábukon kell majd megállni ahogy Ráchelke is a saját nemzete lábán áll.
Bercifiu
@zöldszem: Amit az egyik utcából leszerelnek, viszik a mások utcába, mivel ott biztos nem volt közvilágítás. Ez azért kell, hogy sötétben is lehessen látni a mutyit. Örök mementó lesz.
mariaberta
Vannak még csodák és nagyon helyes, hogy egy ilyen mindenre alkalmas ifjú nyerjen meg mindent. Emlékszünk? "ne mi nyerjük a legtöbbet" hát valóban , van még amit nem ők nyertek meg? Majd használunk nagyítót, hogy megkeressük mi nem az övék. Szó ami szó... Orbán nagyon ügyes. A Papa félmunkát végzett??
Dr.Doktorovics trinitron dr.
Hatalmas umbulda ez a LED energiatakarékos világításra átállás.Ha semmi ,de semmi nem romlik el 13 és fél év a megtérülés.DEEE tapasztalatból írom, cégünknél kb. 100 darabot helyeztünk üzembe.Még egyik sem bírta két évnél tovább,de a legtöbb ettől is hamarabb tönkremegy.A cseréje nem ám csak pár száz forint,LED hiba eldobás tárgya ,tápegység 15-20 ezer forint.
kakaósbögre
asszem csak meg kell vennem azt a csúzlit a gyereknek...
Dr. Felipe
Megint nyert az "aranygyerek"? Már nincs is olyan nap hogy ne nyerne valamit. Most éppen 500 millát. Ebből már talán tud récsöl saját lábon állni.
Mi lesz itt ha a többi purdé is férjhez megy.
Toby
Következő projekt lesz, miután fél Európa a tiborcz-csávótól várja a led-fényt, felemelik a LED-ek áfáját !
Ahogy az lenni szokott, mint a napelemek esetében !
kukac50
Orbán a lányától és a vejétől várhatja el,hogy gondozzák,szeretne akkor is jól élni és most be spájzol!
KERKA
Tiborcz fényárban úszik az ország. S lőn világosság.
nemsemmi
Az már nem hír, ha Tiborc nyer pályázaton jól fizető munkát, az a hír ha véletlenül valahol nem ő nyer.
...De ilyen még egy darabig biztosan nem lesz.
bakurasz
Ez a Tiborc gyerek nagyon bízhat abban, hogy az apósa megvédi ha balhé lesz! De a forgatókönyv más lesz! Egyszer majd számot kell adni a tetteiről az egész Ondorbán-bagázsnak. A sok gerinctelen féreg majd egymást fogja mószerolni, hogy a saját bőrét mentse. (Szó mi szó, az akkori ügyészeknek nem lesz nehéz dolga!) Az ár majd elsodorja ezt a hülyegyereket, aki a fasza jó helyre dugásával véli megcsinálni a szerencséjét! Remélem a cellájában egy buzinak sem lesz rövidebb 25 centisnél!
ferii
Hurrá,ezek a fideszes barmok mindent megengedhetnek maguknak,a nép meg éljen meg,ahogy tud!Csodálatos,szép magyarország! Meddig tűritek még???
rosalinda57
Ki más ? Ő a legkiemeltebb családtag, ha meglátják a pályázatát és a nevét, akkor egyből nyer, akkor is, ha nem feltétlenül minőségi munkát végez. A pályázatok kiírását is szeretném már látni, hogy a felelősség kérdése a minőségért hogyan van belefogalmazva. Nagyon érdekelne ! Vagy csak nem kihagyták belőle.
rosalinda57
@mariaberta: Ez nem ügyesség, hanem pofátlanság.
kopeba
Miért, kinek kellett volna nyerni ? Mindig az erősebb kutya ... lép intim kapcsolatba a nősténnyel. Majd ha meg lesz az igazi rendszerváltás igazi funkciójuk is használatba kerül a lámpa oszlopoknak.
vitamin51
Vác sajnos keményen az agy-mosott, jobbos oldalhoz tartozik! Valószínű túl sokáig volt korrupt baloldali vezetőség a város élén, ezt elunták a szavazók és választottak helyette egy jobb oldali vezetőt, akinek még azt is elnézik ha kilopja a szemüket. Az emberek talán úgy gondolják, hogy ennél rosszabb nem lehet, de aztán kiderül, hogy dehogyisnem! A legrosszabb az, hogy mindeközben a baloldal totál szétesett, esély sincs a váltásra. Ettől a jobboldal erőre kapott és elbízta magát, farkastörvények uralkodnak, ami igazi erős ellenzék nélkül örökre bebetonozza magát!
Hellcat
Szép dolog ez a talpon állás mi? Csak akkor nem ha az enyémen álltok csezdmeg.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.