Az utóbbi hetekben megváltozott a leghallgatottabb kereskedelmi rádióadó hírszerkesztési gyakorlata. A Simicska-érdekeltségű Class FM-en a hírszerkesztők korábban egyáltalán nem közöltek a kormányt vagy Orbán Viktort negatív környezetben megjelenítő információkat. A Simicska-Orbán háború kitörése óta ez megváltozott.

A legtöbb hallgatót elérő rádióadó ma reggeli híreiben vezető helyen hozta a vasárnapi Simicska-nyilatkozatot, melyben a médiavállalkozó azzal vádolta meg a miniszterelnököt, hogy a rendszerváltás előtti időkben ügynök volt és jelentéseket készített róla.

A Class FM is beleáll – nem politizálnak, de a "közélet" érdekli őket

Az információ közlésétől az MTI sem tudott elzárkózni, miután az esti órákban gyakorlatilag a teljes magyar média idézte már a Mandinernek adott Simicska-nyilatkozatot. De amíg az MTI anyagban a cáfolaton, a miniszterelnökség védekező közleményén volt a hangsúly, addig a Class FM-en ezt a részt nem domborították ki túlságosan.

A "közélet" fontos nekik

A rádió legismertebb műsorában, a Morning Showban a vasárnapi zárvatartásról beszélek a műsorvezetők, mikor egy hallgató üzent nekik, hogy "na mi van, már ennyire politizáltok?". Az egyik műsorvezető, Sebestyén Balázs magyarázta meg a hallgatóknak, hogy ők valójában továbbra sem akarnak politizálni, de az emberek életét, hétköznapjait súlyosan érintő közéleti ügyekről igenis beszélnek.

A Class FM egyébként direkt módon valóban nem politizált korábban, csak éppen a hírszerkesztők rendre és következetesen kihagyták a hírösszefoglalókból a kormány és a miniszterelnök, és úgy általában a Fidesz számára kínos ügyeket.

A hírszerkesztési korrekció hátterében az állhat, hogy a Class FM is a Simicska-médiabirodalom része. Sokan beszélnek a HírTV, a Magyar Nemzet, a Heti Válasz irányváltását, közben a Class FM-ről kevesebb szó esik, holott ebben a körben a legnagyobb médiaereje a nagy hallgatottság miatt a Class FM-nek van. Emiatt is érdekes, hogy a Class FM mennyire tud és akar a jövőben kormánykritikus lenni.

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Strong
..na igen - egyszer el kell kezdeni...
Az RTL-nél is eljött az az idő, és lám - máris élvezhető a híradó!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
lampa laz
Mivel többen hallgatják mint a Kossuthot, így sok hallgatóhoz eljutnának olyan információk, amelyeket közrádióban soha sem hallhatnának meg.
Csak váltsanak irányt.
Desischado
Remélem, ők is hasonlóak lesznek az RTL hiradóhoz. Minél több forrásból kell közvetíteni a kormány mocsokságait!
csetere
@Desischado: Bízzunk benne, hogy a hírek eljutnak több emberhez. Tegnap a hétvégi tüntetést nem hozta le a királyi tv, és a lapokban sem volt benne.
Linna
Szerintem nem baj, ha egy szórakoztató adón néha híreket, politikai véleményeket is mondanak, csak tudják azt, hogy mi a fő profiljuk, és megfelelően mérlegeljék a tartalmak arányát.
jancsik68
@lampa laz: Normális ember nem hallgatja akormány hazug rádióját.Az ilyen keresztényi adók Isten nevében hazudoznak!Céljuk a magyar emberek becsapása,átverése.Évek óta azt sem tudom,hol kell őket keresni!!
lampa laz
@jancsik68: ez az adó most Lajos kívánsága szerint nyomja az igét.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.