A Quaestor-birodalom kulcsszerepet játszott a Fidesz keleti nyitásának a politikájában – írja a hvg.hu. Őket bízta meg a Külgazdasági és Külügyminisztérium a moszkvai és az isztambuli kereskedőház, valamint a moszkvai vízumközpont üzemeltetésével is.

A kereskedőházak pedig igazán jó biznisznek bizonyultak, ugyanis a behozott üzletek után 50 százalékos jutalékot és fix havidíjat is kapott a Quaestor – olvasható ez már a 444.hu cikkében. Ezeket a megállapodásokat a külügy kedden reggel azonnali hatállyal felbontotta.

Ám hiába a gyorsan felbontott szerződések, az egykori jó viszony tagadhatatlan: Tarsoly Csaba milliárdost, akinek az érdekeltsége a Quaestor-csoport, személyes ismeretség is fűzi Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszterhez. Feltehetően onnan ismerik egymást, hogy mindketten győri kötődésűek. Közös fotókon is látni őket, például együtt nyitották meg a moszkvai magyar kereskedőházat, majd rá egy évre a moszkvai vízumközpontot is.

Sok szál fűzi a Fideszt a Quaestor-botrányhoz

Ám nemcsak Szijjártóval van jóban Tarsoly, éveken át üzlettársa volt a januárban letartóztatott Kiss Szilárdnak, aki a moszkvai mezőgazdasági attasé és keleti gazdasági kapcsolatokért felelős miniszteri biztos volt. Kiss Szilárd magában a Quaestor-birodalomban is pozíciókat töltött be: két cégnél is felügyelőbizottsági tag volt sok éven át, illetve volt, ahol részvényes is.

Kiss egyébként Tarsollyal és Szijjártóval együtt szintén ott volt a már említett moszkvai magyar kereskedőház, illetve a moszkvai magyar vízumközpont megnyitásán is. A vízumközpontot a Tarsoly Csaba egyedüli tulajdonában álló Visaworld-Center Kft. és Jelena Cvetkova, Kiss Szilárd orosz felesége hozta létre.

Szintén a Quaestorhoz fűződik az isztambuli török-magyar kereskedőház létrehozása, aminek kapcsán Orbán Viktor személyesen is bábáskodott.

Tarsoly Csaba egyébként nagy focirajongó, focitámogató is: tagja a Magyar Labdarúgó Szövetség elnökségének. Feltehetően ennek köszönhető, hogy a Quaestor-cégcsoport megvásárolta még 2001-ben a győri stadiont egy 17 hektáros területtel, és az akkor csőd szélén lévő Győri ETO FC fociklubot is a Rábától. Ám rendhagyó módon a Rába ezért nem készpénzt kapott, hanem a Quaestor saját részvényeivel fizetett, illetve 300 milliós reklámszerződéssel. Az évek alatt a klub adósságát kifizették, a stadiont felújították, ami milliárdokba kerülhetett Tarsolyéknak.

36 hozzászólásarrow_drop_down_circle

zöldszem
Petya, a Quaestor is a szocik miatt bukott be? Ebben az ügyben mit kell Rogyantoninak mondani? Gyurcsány "monnyon" le!!!???
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Manhattan
Nem meglepő hogy ez történik az országban, hisz hőn szeretett kormányunk abból mutat példát már 5 éve, hogyan kell szemérmetlenül hazudni, lopni, csalni!
Kiváncsi vagyok, ezt ugyan kire-kikre fogják rá?! Rogán már biztosan ezen agyal..
Pálinkafőző Rézüst
A cím helyesen: a régi barátok közösültek. És ez azóta is így van...Néha egynek lankad, az kiesik, a többi gabalyodik egymásba...boááááááááááááááááááááááá...
bretagne
Ezek beszélnek a szocikról? Megáll az ész!
zöldszem
Petya, a Quaestor is a szocik miatt bukott be? Ebben az ügyben mit kell Rogyantoninak mondani? Gyurcsány "monnyon" le!!!???
Toby
A bűnözők szagról is megismerik egymást !
nezelodo
Hát nagyon gyanús volt az az izzadságszagú igyekezet, amivel bizonygatták hogy szoci a tettes, és azonnal volt pontos összeg is. Igaz az összeget csak a tolvaj tudhatta pontosan, csoda hogy megjegyezték, mert ezek számolatlanul lopnak, nem nokiás dobozban.
Pálinkafőző Rézüst
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
bencemacska
Na, most az egyszer mondhatom, hogy okos voltam.

Lehet, hogy ha nem látom a Questor vezérét Szíjjártó és egyéb fidesznyikek társaságában vásárolok a kötvényeikből!!

"*A kedvezményes hozam csak a 2013.11.13. napjától Tartós Befektetési Számlára helyezett QUAESTOR FINANCIAL HRURIRA Kft. által kibocsátott QFF180207C13 Kötvény vonatkozásában érvényes, amennyiben a kötvényt lejáratig megtartja. A kamatadó és EHO mentesség - jelen esetben - csak TBSZ számlán elhelyezett kötvény vonatkozásában értelmezendő, kérjük, ezért figyelmesen tanulmányozza át a mindenkor hatályos Szja törvényt, az egészségügyi hozzájárulásról szóló 1998. évi LXVI. törvényt. A Kötvényprogram PSZÁF engedélyezési száma: H-KE-III-681/2013. A Kibocsátó felhívja a befektetők figyelmét, hogy a kötvény forgalomba hoza¬tala a szokásostól eltérő kockázatú. "
Az említett dátumok idején hol volt már Gyurcsány és Bajnai!!!
zöldszem
@bencemacska: "Az említett dátumok idején hol volt már Gyurcsány és Bajnai!!!"
Nem számít, hogy hol voltak. Minden miattuk volt! Punktum!
nezelodo
"bencemacska
Az említett dátumok idején hol volt már Gyurcsány és Bajnai!!!"

Hát nem tudod? Orbán bögyében, de főleg a létezésük zavarta és zavarja a mai napig a dakotát.
profon
@Pálinkafőző Rézüst: Miniszter uram ! Hát ebből is kimaradtunk ?
Jankó123
-Majd, ha az összeset egyszer, egyetlen szál egy villanypóznához ...
nemkati
A Kulcsár-ügy után itt az új fideszes brókerbotrány!
Rogán Tóni, most ne legyél kussba!
nezelodo
Utólag mindig baj van ezekkel a fényképezkedésekkel, mert ezeket nehéz letagadni. Ráadásul kínos is, amikor csak a fotó egyik szereplője kap pl. életfogytiglant, és az utókor elítéli majd a bíróságot a rossz döntéséért, mert csak másiknak, vagy mindkettőnek járna rárohadó műanyaglakat. Tanulság, meg kell gondolni hol és kivel... Kocsmában meg ne a Robival...
volvós
Na roggyanttónika !!! Két disznóól takaritás
között most lehet " röfögni " !!
nemkati
@nezelodo: "Tarsoly megvásárolta Győri ETO FC fociklubot is ...Az évek alatt a klub adósságát kifizették, a stadiont felújították, ami milliárdokba kerülhetett Tarsolyéknak."

Már ezért elnézném neki hogy:
"Az eddigieknél is nagyobb az új brókerbotrány!"
"Sok beruházás elakadhat a Quaestor miatt"
"150 milliárdnyi fiktív kötvényt adhatott el a Quaestor "
"Felsorolni is nehéz, mi mindennel üzletelt a Quaestor"
"Régi barátok és közös üzletek kötik a Fideszt a Quaestor-botrányhoz"

Ez csak a mai nap termése.
wagabund
kinél, kiknél landolt az a sok pénz?

közben az egészségügy letérdelt.
F_Viktor
Közben:
"A fideszesek leszavazták, hogy bizottság vizsgálja az ezermilliárdos csalást"
kkalman
Arrogáns Tonyó! Ha volnál szíves elmesélni melyik szájbalökött fidesznyiknek érdeke, hogy a brókercégek egymásután bedőljenek? Mert az nem lehet véletlen, hogy két hét alatt három, ismétlem, HÁROM brókercégnél derült ki, hogy azonos módon loptak, csaltak, hazudtak.
Cicamama55
Netalán a választásokat finanszírozó perselyek kerülnek felszínre?
m.macskosz
@Cicamama55: Azok is. Meg a hirtelen meggazdagodottakról is kiderül, miből tellett többre, mint amit a jövedelmük indokolt volna.
papa.49
A parlament ,,MEGÉRETT A NAGYTAKARÍTÁSRA,, a sok szemetet ki kell hajítani!!!
human
@wagabund: Az egészségügy csak a betegeknek haszon, a politikusoknak nem.
dr. prédikátor
Seggnyaloncok,fütyisznyikek, g...cik!!! Hol marad a véleményetek?? Most szájzárat kaptatok???
nezelodo
"F_Viktor
Közben:
"A fideszesek leszavazták, hogy bizottság vizsgálja az ezermilliárdos csalást"

Ha nem szavazták volna le, még gyanúba keverednek, hogy már próbálkoznak azzal, hogy tisztességesek lesznek. A jelek szerint ettől nem kell tartani sem a híveknek, sem az őket nem támogató élesebben látó polgároknak, és az is holtbiztos, hogy a fülük mögött van a nyugat eladhatatlan hatalmas vajkészlete.
almosd
Majd a fidesz kárpotol pár céget és magánembert, azt is a saját köréből és mindenki boldog lesz . :-(
m.macskosz
@papa.49: ma, 05:17
Ateista vagyok, de!
Adná az Isten,
hogy csak annyi szemét legyen az országban,
ahányan most a Parlamentben ülnek!
m.macskosz
@human: No, azért az egészségügyön lehet ám csak sokat kaszálni!!
Persze nem azok kaszálnak,
akik a tizedik vagy a huszadik órában is
EMBERKÉNT
dolgoznak a betegekért. :(
Hellcat
Remélem a fidesz szavazóknak és azoknak akik nem mentek el szavazni, most büszkén dagad a mellük...ezt mind ők tették lehetővé...ők adták erre a felhatalmazást.
eugen4402
Valaki valamikor azt kérdezte valakitől: - Neked mennyi van a Tarsolyodban? -
Válasz: - Nem tudom. 200 milliárdig számoltam, de abbahagytam... -
papa.49
@Senara: Egy ,,kilátás nélküli szoba,, várja valamennyit, lassan itt az idő kiutalni nekik...
JAJMÁR
Elképesztő micsoda hírek, nem csak ez, mind! Lassan már kezdem azt érezni, hogy jobb meg se nézni, mert elrontja a napomat.
Követelem az ellenzéket! Tessék lenni! és tenni!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.