Tegnap a fideszes miniszter, Varga Mihály vagyonnyilatkozatáról derült ki, hogy pontatlan, ma pedig párttársának, Kósa Lajosnak kell korrigálnia sajátját – írja az Index. A lap ugyanis tippet kapott egy olvasójuktól, miszerint nincs minden rendben a fideszes politikus debreceni ingatlanával.

A vagyonnyilatkozat szerint Kósa debreceni ingatlanának telke 1000 négyzetméteres, a rajta álló ház pedig 300 négyzetméteres alapterületű, garázs pedig nem tartozik hozzá. A földhivatal szerint viszont 1082 négyzetméteres a telek. Kósa szerint az eltérés azért van, mert az egyik szomszéd a kerítés megépítésekor kiegyenesítette a földnyilvántartási határvonalat, így eltulajdonolt egy darabot a földből. De ezt nem bolygatták, így nem tudták pontosan a négyzetmétereket. Kósa így inkább egy kisebb, kerek számot írt a bevallásába. Azonban az Index megkeresése miatt lemérette a valós területet egy földmérővel, így kiderült annak valódi nagysága, ami 1069 négyzetméter.

Ám nem ez volt az egyetlen probléma az ingatlannal: azon ugyanis valójában egy garázs is található, ami a földhivatali térképmásolat szerint nem létezik. Kósa Lajos szerint van használatbavételi engedély erre a külső garázsra, de azt nem tudta megmondani, hogy akkor miért nincs az építmény odarajzolva a térképre.

Végül az Index számításai szerint Kósa házának a mérete sem stimmel, ugyanis a bevallott 300 négyzetméter helyett 380 négyzetméteres a debreceni térinformatikai rendszer szerint.

44 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Mobil123
Hát 20% Lalin már nem is csodálkozom ! Azt lett volna csoda ha ő jó bevallást csinált volna.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
eszegfu
@bakegya: Most én Kósáról beszélek: ha már a használatbavételi engedélye megvan, akkor igenis az ő felelőssége berajzoltatni egy földmérővel. Az más kérdés, hogy én sem értek egyet ezzel az épitéshatósági eljárási szabályokkal! Egymás után jöttek le az angyalkák az égből, annyit káromkodtam, mire végigjártam és befizettem mindent, (ami a tervezői dij nagyságán kivül ugyanannyi volt mint egy épitkezésnél!) ami egy BONTÁSHOZ kellett. pl. önkormányzati szemle 24 eFt volt,
autóval jött 3 ember az ófaluból, benéztek a keritésen, hogy nincs már ház, majd kaptam egy határozatot erről és igy tovább... Ja persze közben én nézzem meg időnként: hátha valaki már bejelentkezett az én cimemre a tudtomon kivül, mert azt nem kötelesek vizsgálni az én aláirásom van a bejelentőn, vagy sem. Ezektől én is természetesen dühös vagyok.
Mobil123
@szandokan: eltudom képzelni, de hát majd középen rakunk máglyát és a füst a tető megbontásával kimegy. A másik lehetőség egy kályha beállítása de a kémény elvezetése az ajtón vágott lyukon lesz.
Tibor43
Ki kell nevezni egy "korrigáló" biztost...
verőce21
@bakegya: (13:09) Előrebocsájtom, nem kioktatásként írom most!

Tudod a "bajság" ott kezdődött, amikor az építész tervezők mellett a jogalkotók más szakirányú tervezőket is igyekeztek helyzetbe hozni, hogy azok is keressenek egy kis pénzt. Így születtek meg elején a hőtechnikai számítások (épületgépészek). Majd a tervezést megelőző térképezések, közműfelmérések. Aztán jöttek a villamostervezők a villamosenergia kapacitás felmérésével és területileg illetékes Áramszolgáltatói egyeztetésekkel. Mondanom sem kell, ennek általában az volt az eredménye, hogy egyenesen Albertirsáig, vagy Paksig kell a hálózatot bővíteni, mert "nincs elegendő kapacitás" a meglévő hálózaton! (egy nagyobb felhasználó esetén.) De ezt könnyedén eljátszották az Áramszolgáltatók egy családi háznál is, főleg egy tanyánál, ahol leásattak néha 8-10 villanyoszlopot is az építtetővel. Aztán itt van ez a földhivatali bejegyeztetés, stb.

Ma pedig már a energetikai számítások, hőszigetelés és a műanyag ablakok cseréje folyik a csapból is ...:)
jancsik68
Van-egyáltalán olyan Fidesz politikus,vezető,akiről előbb-utóbb nem derül ki,hogy lop-csal hazudik?.Igaz fejétől büzlik a hal,ami most igen-igen büdös.Lényeg,hogy az üzletek vasárnap zárva legyenek,s a templomok megteljenek igaz keresztényekkel,s sokat imátkozzonok gazember vezetőik bünbocsánatáért.
bakegya
@jancsik68: és BŰNBOCSÁNATTAL VAN TELE A ...ÉS A PADLÁS,VISONT ÜRES A KAMRA,MERT MI ZEMBEREK BELEROKKANHATUNK A ZORBÁNNAK ÉS BŰNTÁRSAINAK SEMMI SEM ELÉG!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.