Magyarország kormánya 200 millió forintért rendelt koncepciótervet, amelyből a Hajógyári-sziget déli szegletét szeretnék hasznosítani. A fejlesztésre váró terület alig egyharmadát teszi ki a szigetnek. A szigetet úgy alakítanák át, hogy ha esetlegesen Magyarországon rendeznénk olimpiát a jövőben, akkor akár egyik helyszínéül is szolgálhasson – írta meg a Népszabadság.

Ez már a sokadik fejlesztéssel kapcsolatos tanulmány. A mostani hasznosítással kapcsolatos feladatokat állítólag L. Simon László parlamenti államtitkár kapta. A lap tudomása szerint L. Simon a Forster Örökségvédelmi Központtal is egyeztet az átalakításokkal kapcsolatban. A Fidesz a sziget fejlesztését még ebben a ciklusban szeretné elvégezni a Városliget felújításával együtt.

A területet 2006-ban adták el, majd 2013-ban vásárolta vissza a magyar állam. 2006-ig izraeli befektetők kezében volt az átalakításra szánt terület. Terveik szerint hoteleket és kaszinókat húztak volna fel Álomsziget néven. A továbbadást követően Lázár János kapta a megbízást a fejlesztési terv kidolgozására, de az akkori Miniszterelnökséget vezető államtitkár továbbadta a pályázatot a Magyar Kajak-Kenu Szövetségnek, akik pedig egy várostervező cégre bízták a feladatot.

A Népszabadság felkereste a Miniszterelnökséget, de az üggyel kapcsolatos kérdésekre eddig még nem kaptak választ.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.