Gémesi György szerint külpolitikánk mélyrepülésben van, az ország minden szövetségesét elvesztette, a gazdaságot tépázza a korrupció, az ország vezetői pedig nem a valós problémákkal vannak elfoglalva. Gémesiről korábban nem lehetett azt mondani, hogy rosszban lenne az ország vezetőivel, március 15-i beszédében azonban nagyon komolyan nekiment Magyarország vezetőinek. „Az egyre mélyülő morális válság, az elképesztő méreteket öltő korrupció, a hatalom a rendszerváltozás óta eddig soha nem látott centralizációja, a szakemberek politikai pártkatonákra való lecserélése, a politika létráján a hatalom és a vagyon köré sereglett bűnözők megjelenése, a brókerbotrány során eltűnt száz milliárdok, a valódi felelősök megnevezése nélkül csak egy része ezeknek a történéseknek. Mindemellett lassan működésképtelen az egészségügy, a közoktatás az államosítás után többe kerül és lassan, de biztosan csúszik lefele, az egyre nagyobb szociális feszültségeknek már a közbiztonságot veszélyeztető...

Forrás: 444.hu
Feltöltő: human
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nemkati
Remek beszéd volt. Ha a hatalmasokhoz nem is jut el, legalább az ellenzék olvassa el, hallgassa meg!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
zöldszem
@tivoli: Hmm, demokrácia...
Mi a különbség a demokrácia és a népi demokrácia között? - Valami olyasmi, mint a baxás, és a kibaxás között.
tivoli
@zöldszem: ma, 06:54
Ahogy mondod: Választható opció, baxás, és a kibaxás között, mert konkrétan egyik sem népuralom. Ahol egy párt megjelenik, ott vége a többségi akaratnak.

Népi demokrácia – (Történelmi, politika: az általános választójogot elismerő politikai rendszer, amelyben formailag a nép gazdasági-politikai érdekeit képviselő egyetlen politikai párt jelöltjei közül választott törvényhozó testület dönt a törvényekről, a párt irányítása azonban csupán egy ideológiai alapokon szövetkező szűk elit, gyakran egyetlen személy kezében van).

Nyugati/polgári demokrácia – (Történelmi, politika: az általános választó- és emberi jogokat elismerő, többségi képviseleti politikai rendszer, amelyben a gazdasági-politikai elit a választások alkalmával egymást váltó több politikai párt irányítja az államot).
nemkati
@tivoli: Elképzelhető sokféle berendezkedése, vezetése, működése egy országnak, amik lehetnek jók és még jobbak, vagy rosszabbak és még rosszabbak. Egy jól szervezett országot is lehet gyatrán vezetni. De szerintem bármilyen formában is működik egy ország, az emberi gyarlóság miatt az a leghatékonyabb, ha vannak független ellenőrző szervezetek, csoportok, akiknek joguk van a hatalom tevékenységét minden területen ellenőrizni. Erre mondják, hogy súlyok-ellensúlyok rendszere. Ennél jobb szerintem nincs. És még így is szüntelenül ott van a lehetőség, hogy az emberi gyarlóság érvényesüljön az ellenőrző szervezeteknél is. De az már akkor is rémes lenne, hogy az ellenőrzőket is ellenőrizze valaki. Az nagyon borzalmas lenne, ha másból sem állna a világ, mint ellenőrzők ellenőrzéséből.
rugacs
"ha vannak független ellenőrző szervezetek, csoportok, akiknek joguk van a hatalom tevékenységét minden területen ellenőrizni."
Rendben, de kik lennének erre alkalmasak? Hiszen a többi párt vagy politikus - aki helyzetbe hozható - már eleve azért nem független, mert őket is az állam fizeti. Külföldi szervezetek megint nem jó megoldás, mert ők ugyan tőlünk függetlenek, de nem érdektelenek.
Még a legjobb megoldás talán az lehetne, ha a képviselők azonnal visszahívhatók lennének a választóik által. Ám ha belegondolunk ez is elég körülményes lenne, hiszen nyilván lennének támogatóik is az elégedetlenek mellett. De nincs olyan politikus, aki ebbe belemenne.
Ráadásul mint láthattuk, súlyok és ellensúlyok ellenére a Fletónak még 2/3 sem kellett, hogy a mélybe taszítsa az országot!

Szerintem ez a 22-es csapdája! Hiszen az lenne a normális, ha olyanok vezetnék, irányítanák az országot, akik nem pénz és hatalom mániásak. Viszont aki nem pénz és hatalom mániás, az bolond lenne politikusnak menni!
tivoli
@nemkati: ma, 10:56
Úgy tudnám elképzelni a valódi demokráciát, hogy minden népközösség, falu, város, megye, ország élhessen a saját kialakult ipari, gazdasági lehetőségeivel, és ne feljebbről mondják meg törvényileg, hogy mit tehet és mit nem. Pl: ahol a szarvasmarha tenyésztés ideális, ott rendezzenek be tejüzemet, és ne kötelezzék a gazdákat hatalmi szóval, hogy öljék le állataikat mert ezentúl külföldről behozott tejet kell inni. Egyfelől elveszik a megélhetési lehetőségüket, másfelől honnan a francból vegyenek pénzt uniós tejre?
Ezer ilyen példát lehetne mondani, ami az Unió megjelenésével a rémálmot hozta a magyar gazdaságra, és most már egyre inkább a személyes korlátozás is szigorodik. Lassan ott tartunk, hogy jelentési kötelezettségünk van a privát szokásainkról is.
Holott az Európa Unió gazdasági fellendülést, demokráciát, a személyes szabadság kiterjesztését ígérte csatlakozás előtt minden állampolgárnak.

Válaszolva írásodra: A túlszabályozás és ellenőrzés a korrupció melegágya. Ha a korrupció megszüntetése lenne a cél, lazábbra vennék a megszorító intézkedéseket, s nem a satut szorítanák egyre jobban.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.