A tudományos alapokon nyugvó gyógyítás mellett párhuzamosan léteznek olyan gyógyító célzatú módszerek, melyek bizonyítottan hatástalanok, vagy a hatékonyságuk nem kellően igazolt. Ráadásul e megközelítések zöme nélkülöz minden tudományos alapot. E módszerek közül napjainkban az egyik legelterjedtebb a homeopátia, melynek elméleti alapjai a XXI. századi tudomány fényében nevetségesek, állításai pedig szembemennek a racionális gondolkodással.

Forrás: gepnarancs.hu
Feltöltő: nocenz_Ura
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

19 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Equilibrium
"A homeopátiás szerek (PLACEBO) alkalmazása hipochondria esetén hasznos lehet. Egyébként kuruzslás."
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
csapnivalo
Egyes nézetek szerint a kemikáliák gyógyhatásának 90 %-a placebó hatáson alapszik, ha nem több. Meddő a vita a homeopátiáról, mert a szervezet öngyógyító folyamatai azok, amelyek leginkább számítanak. A gyógyulást akarni kell, akár rákterápián van valaki, akár homeopátiás náthaűzésen.

www.pharmaonline.hu/cikk/nincs_gyogyszer_placebo___illetve_nocebo_hatas_nelkul

Plusz kiemelném az Index cikkéből az alábbit:

"Az utóbbi évtizedben aztán még komolyabb állításokat tudtak megfogalmazni a placebokutatással foglalkozó szakemberek: kiderült, hogy bizonyos esetekben a hatóanyag hatásával is összemérhető a placebo ereje."

Itt a link:

index.hu/tudomany/2011/10/07/az_emberi_test_a_legjobb_gyogyszer/

Úgyhogy Boldogkői Zsolt a petíciódat nem azért nem írom alá, mert hinnék a homeopátiában, hanem mert áltevékenység a petíciót elindítani, olyannal foglalkozik, ami valójában lényegtelen. Amúgy természetesen sajnálom, és fogadd együttérzésemet a (valószínűleg) elszenvedett veszteséged miatt. Nem akarok én rosszat ezzel a bejegyzéssel. Ez is "csak" egy vélemény.
Levendula
@csapnivalo: Nem hiszem, hogy Boldogkői Zsoltnak szüksége van a "csapnivaló" együttérzésedre.
A homeopátia a "nesze semmi, fogd meg jól", vagy inkább a "nesze semmi, fizess érte sokat" elvén működik. Odáig szerencsére nem jutottunk el, hogy szükségünk lenne ezekre a "semmikre", de ismerőseink, barátaink, szomszédaink elmondása szerint nem érnek többet, mint egy szem kockacukor.
dr lópicigáspár
"Súlyos alultápláltság, a kórházi és gyógyszeres kezelés teljes elutasítása és az orvosi mulasztás vezetett odáig, hogy 2013 szeptemberében a kis E. Benjámin másfél évesen mindössze 4 kilósra sorvadva, gyakorlatilag éhen halt – ez derült ki az orvosszakértő véleményekből. A büntetőper – újabb megrázó, borzalmas részletekkel – kedden folytatódott a Székesfehérvári Törvényszéken az orvosszakértők meghallgatásával. A február végén kezdődött perben az ügyészség a szülőket, nagyszülőket, valamint egy TERMÉSZETGYÓGYÁSZT és a háziorvost vádolja emberöléssel, valamint szándékos veszélyeztetéssel."
Forrás: kuruc.info/r/2/140818/
Csizmás Kond
Szerintem az váltott ki ekkora ellenszenvet a homeopátia ellen mert sokan kihasználva az emberi butaságot mindenféle vacakot eladnak homeopátiás szerként. A homeopátiát az orvostudomány is alkalmazta (most nem tudom igen-e) a védőoltásoknál valamikor. A homeopátia tulajdonképpen a szervezet önvédelmét stimulálja ami az egyik legjobb gyógymód kéne legyen a sok méreggel szemben.
Equilibrium
"A homeopátiás szerek (PLACEBO) alkalmazása hipochondria esetén hasznos lehet. Egyébként kuruzslás."
Aki Én
@Csizmás Kond: Álmomban nem gondoltam, hogy egyszer lájkollak.
Aki Én
Reggelig sorolhatnám az eseteket, ahol homeopátiával hónapos, vagy akár több éves betegségeket gyógyítottak meg. Komplett családokat ismerek (egyre többet), ahol kizárólag homeopátiás gyógymódokat alkalmaznak. A nővérem beteges típus volt, két éve homeopátiás szakemberhez fordult, azóta nem volt beteg. A kisfiam többhetes vizelettartási probléma, kétféle antibiotikum kúra után nem javult, az orvosok egyéb híján pszichés eredetre gondoltak, aminek nem találtuk az okát. A homeopátiás szakember által javasolt 800,- os szertől másnapra, ismétlem, egy hónap után MÁSNAPRA!!! tökéletesen rendbe jött.
Nekem mondhatja bárki, a profit orientált gyógyszeriparral az élén, hogy nem hatásos.
Equilibrium
@Aki Én: A kisfiad a kétféle antibiotikumtól gyógyult meg. Amikor elvitted a "homeopátiás szakemberhez", akkor már gyógyulófélben volt, tehát nem a löttytől lett egészséges, hanem az antibiotikumtól.
Aki Én
@Equilibrium: ...baromság. Az antibiotikumnak (ha jó) napok alatt hatnia kellene. Semmilyen változást nem hozott, ezért két gyerekorvos véleménye szerint kár volt tovább szedni. Mindkettő azt mondta, hogy ha 2-3 nap után nincs semmi változás, akkor ne szedjük. Ez mint mondtam, hetekig tartott. Millió ilyen esetről tudok a közvetlen környezetemben, és sokan kizárólag homeopátiát alkalmaznak. Gyakorlatilag soha nem betegek. Nekem mondhat bárki bármit, a szememnek hiszek.
m.macskosz
@Aki Én: "Nekem mondhatja bárki, a profit orientált gyógyszeriparral az élén, hogy nem hatásos."
A gyógyszer lobby óriási üzlet, ez nem titok, de a homeopátia ingyen van?
dr lópicigáspár
@Aki Én: Visszavonom a "tetszik" jelölést, csak válaszolni akartam arra, amit írtál.
Tehát nagyon sok betegség létezik, amely magától is meggyógyul egy idő után, vagy orvosság szedését követően. Szerintem te azt hitted, hogy a fiad a homeoizétől gyógyult meg, de hidd el, hogy NEM!
Aki Én
@m.macskosz: Semmi nincs ingyen. Viszont nincsenek mellékhatásai, amire természetesen van rögtön egy gyógyszer, aminek megint csak vannak mellékhatásai, és így tovább... Egyébként 800,-ért vannak homeopátiás szerek amiknek nincs semmiféle káros mellékhatása, rossz íze. Attól, hogy valami jó, még nincs ingyen.
Meg hát azt se felejtsük el, hogy az orvosok pénzt kapnak a gyógyszerek után. Ezzel együtt sok orvos alkalmazza a homeopátiát is. Sőt, homeopaták sokszor orvosok. A környezetemben nem kérdés a hatékonysága. És nem azért, mert azt hallottuk, hanem mert évek óta tapasztaljuk.
Aki Én
@dr lópicigáspár: Miért higgyen el? A tapasztalataim nem ezt igazolják. Ezt csak hallom.
m.macskosz
@Aki Én: Aláírom, hogy nem csak az úgynevezett nyugati típusú orvoslás az egyetlen alternatíva, hiszen a természeti népeknél viszonylag kevés a házi/körzeti/családorvos. :) A kínai orvoslást is elfogadják ma már. De. Létezik homeopátiás szer rák ellen?
Aki Én
@m.macskosz: Egyet tudomásul kell venni. Akkora a gyógyszerlobbi, hogy azzal nem könnyű szembe menni. A világ egyik legnagyobb üzlete. Nem érdek az egészséges ember, ennek megfelelően egyebeket -mint gyógynövények, homeopatia, természetgyógyászat- tűzzel vassal ,,írtanak". Ebben az orvosoknak is van részük, mert érdekeltté tették őket. Kevés orvos fogja azt mondani, hogy ne gyere hozzám, ne szedjél méregdrága mérgeket, mert a te bajodra a legjobb például a máriatövis mag (200,-/csomag, a készítmények 2.000,-tól mert ez is üzlet). Ezek a kivételek lesznek természetgyógyászok, homeopaták. Kevesen tudják, hogy őrületesen jó májregeneráló. Alkoholistáknak, például gombamérgezésnél életet menthet... ez a filléres növény.
A rákot is gyógyítja. De nem úgy, hogy ha rákos valaki és beszed egy bogyót, attól meggyógyul másnapra. A szervezetünket elbutítjuk, megzavarjuk, stresszelünk, ezért képtelen a velünk született öngyógyításra. Nem vagyunk annyira roszz konstrukció, mint ahogy azt hisszük, csak tönkretesszük magunkat a szintetikus ,,élelmiszerekkel" antimozgással, gyógyszerekkel. Viszont ha kevesebb mérget eszel, máris adtál a megelőzésnek. A természetben minden gyógyászati eszköz, szer megtalálható. Egyre többen foglalkoznak vele, hisznek benne. Millió eset igazolja, aminek híresztelése nem érdeke a lobbinak. Engem nem a hallottak, hanem a tapasztaltak győztek meg.
Aki Én
Csak egy kérdés: Aki ellenzi a homeopátiát, az próbálta? Mik a tapasztalatai?
Higgyétek el, azok az emberek, akik komoly mellékhatásokkal, kisebb vagyont elköltve már a gyógyszerekre, több éve húzódó betegségből a természetgyógyászattal és homeopátiával ,,pillanatok" alatt meggyógyultak, elég hitelesek tudnak lenni. Ők próbálták, tehát hitelesek.
dr lópicigáspár
@Aki Én: Mivel semmi nincs a homeopátiás szerekben, így a semmit használtam, semmit nem ért, sehogy nem éreztem magam tőle, viszont nagyon sok forintomba került.
Különbséget kellene tenni a gyógynövények és a homeoizé szerek között. Mert az előbbi használ, az utóbbi nem árt, de nem is használ...
Aki Én
@dr lópicigáspár: 07:14 Nem szeretnék ezen vitatkozni.
csapnivalo
Minden esetben a test saját magát gyógyítja meg. A kemikáliák vagy a homeopátiás szerek "csak" stimulálják a rendszert. A homeopátia esetén cél, hogy "emlékezzen" a helyes állapotra, és így gyorsítsa a gyógyulást, a kemikália esetén pedig stresszel provokálja ki a válaszreakciót az immunrendszertől, ami a gyógyuláshoz vezet(het). Mindkettő működik. Míg Ausztriában az orvos megkérdezi a betegét, hogy melyik vonalról írjon fel szert, úgy nálunk is hivatalos gyógymód volt a II. világháború befejeztéig. A homeopátiát ne érdemes erre szakosodott orvos nélkül kipróbálni, mert egy 15-30 perces vizsgálat eredménye alapján ír fel 3-4-5 féle szert a megfelelő hatás eléréséhez. Ezek a szerek kombinált megoldások és egymásra épülnek.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.