A Népszabadság számítása alapján hatalmasat kaszálhatott egy Fideszhez köthető cég a rezsicsökkentés nyomán előírt számla audittal. A Hunguard Kft. a Fidesztől egyedüli jogosultságot kapott, így ők végezték el az összes nagy, magyar tulajdonban álló közműcég számlatanúsítását, melyet a cégeknek ez év február végéig kellett végrehajtani.

Még 2013-ban terjesztette elő az igazságügyi tárca a távközlési, áram-, gáz- és víziközmű-szolgáltatók számlaauditjára vonatkozó törvénymódosító javaslatát. Azzal érveltek, hogy szeretnének hibátlanul kitöltött számlákat látni, bár arra nem derült fény, hogy az akkoriban tárcavezetőként dolgozó Navracsicsban, Németh Szilárdban és Lázár Jánosban miért merültek fel kételyek a szolgáltatók számlázási pontosságát illetően. Azt sem tudni, hogy a hulladék- és távhőszámlák miért kerültek érdeklődésük középpontjába.

A Hunguard közzétette, hogy az eddigi adatok alapján 67 közműcég számlázását találta megfelelőnek. Az, hogy a kft. szigorú, számlákkal kapcsolatos vizsgálatának minden szolgáltató megfelelt, csak azt a tavaly felmerült gyanút támaszthatja alá a Népszabadság szerint, hogy a politikusoknak nem volt okuk kételkedni a közműszámlák megbízhatóságával kapcsolatban.

Még a legkisebb szolgáltatóknál is túlléphette a tízmillió forintot a cég által beszedett díj, míg a legnagyobbaknál ez az összeg néhány tízmillió volt. Az érvényesség három év, ez alatt az összeget évente 20 százalékkal kell megnövelniük. A lap számításai szerint a kormány által támogatott kft-hez így közel egymilliárd forintnyi nyereség folyhatott be mindössze néhány hónap alatt.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

1magyar
Nem is a Mari néni kedvéért csinálták,aki havonta 380.ft-ot takarít meg.
kukac50
A minimálbérért és a közmunkásoknak,kisnyugdíjasoknak kellett volna kedvezni a rezsi csökkentéssel! A gazdagoknak kedveztek ! Az áram ára olcsóbb lett de a rendszerhasználati díj meg többszörösére emelkedett
Levendula
@kukac50: Az MSZP kormányzása alatt csak azok kaptak "rezsicsökkentést", akiknek a jövedelmi viszonyai ezt megengedték, most pedig mindenki kap, természetesen a gazdagok, akik sok energiát fogyasztanak, azok sokkal jobban járnak.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.