A DK független parlamenti képviselője, Varju László azzal a kéréssel fordult Semjén Zsolthoz, hogy árulja el, mennyibe kerültek a kormány legutóbbi kampányának költségei. A miniszterelnök-helyettes válasza alapján a "Magyarország erősödik" elnevezésű médiakampányra a magyar kormány több mint félmilliárdot adott ki – járt utána a hvg.hu.

Semjén a "tájékoztatási sorozattal" kapcsolatos kiadásokat tételesen is felsorolta. Eszerint a kreatív tervezés áfa nélkül körülbelül 20,2 millióba, a médiavásárlással kapcsolatos költségek pedig közel 374,2 millió forintba kerültek. Igaz, hogy ezúttal az óriásplakátok elmaradtak, azonban a nyomtatott sajtóban való megjelenésre 173,4 milliót, az internetes felületekre 23,6 milliót, a rádióra 76, 2 milliót, valamint a televíziós reklámokra 100,8 millió forintot költöttek el.

A számokat összeadva, a 27 százalékos áfával együtt végeredménynek az jön ki, hogy összesen 500 millió 844 ezer forintot adott ki a kormány a "Magyarország erősödik" szlogenű kampányra, amely egyébként nagyrészt mindenben (képi világ, tartalom) hasonlóságot mutat a korábbi "Magyarország jobban teljesít" kampány arculatával. Arra annak idején 792 millió forintot költöttek, majd ingyen átadták a Fidesz parlamenti választási promóciójához.

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

coni
Ha az ország valóban erősödne nem kerülne ilyen sokba elhitetni, mert a jó terméket nem kell csomagolni.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Hellcat
Az a tetves propaganda...az...jó nagy hazudozásra szórtak el megint egy csomó pénzt...pedig a jó bornak nem kéne cégér...
Bercifiu
Zsóti! Mi a helyzet a langyi brigádban?
libellle
Van az adófizetök pénzéböl mindenre. Millios privátutakra, luxus -hotelekre, prostikra és már évek óta . Mi az a félmilliárd??? Csak egy szám. A polgárnak viszont egyre kevesebb van a betévö falatjára. Na nem baj, mire eltünnek a maffiozók nem marad még az sem !!!
Toby
Nem baj gyerekek, a "takarékos kormány" mellett a kórházakat nyugodtan átkeresztelhetik temetkezési vállalkozásokká !

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.