Idén Csemer Boglárka "Boggie" képviselheti hazánkat a Wars for Nothing című háborúellenes dallal az Eurovíziós Dalfesztiválon. A békéről szóló szám nem mindenkiből váltott ki pozitív érzéseket – írta meg a hvg.hu.

A produkció hátterében a dal témájához illő képsorokat vetítenek, melyekkel párhuzamosan a kivetítőn háborúkkal kapcsolatos feliratok futnak. Az egyik ilyen szövegben konkrétan említik az izraeli hadsereg által végrehajtott "Szilárd Sziklaszirt" hadműveletet. A hozzá fűződő szöveg a következő:

2014 – Gáza – az áldozatok kétharmada civil, köztük több mint 500 gyerek.

Ez az a részlet, amely végül kiverte a biztosítékot Izrael budapesti nagyköveténél, Ilan Mornál és rajta kívül még jó pár izraelinél – írja a hvg.hu. A nagykövet ezért töröltetné a gázai áldozatokra vonatkozó feliratot a szám alatt futó háttérvetítéséből.

Korábban a hvg.hu nyomán azt írtuk, Mor az NMHH-hoz fordult, hogy a feliratot vegyék ki a műsorból. Az NMHH-tól viszont azt a tájékoztatás kaptuk, hogy hozzájuk nem érkezett ilyen kérés az Izraeli Nagykövetségtől, és a Hatóságnak nincs is hatásköre eljárni ilyen ügyben.

Az Eurovíziós Dalfesztiválon egyébként sem lehet a produkciókba politikai tartalmat vinni és ki is zárhatják azon versenyzőket, akik mégis ilyen dallal lépnek fel.

39 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Katalina62
Ugye abban is egyetértünk, hogy hamasz részéről is aljas dolog a civil lakosságot pajzsként használni, és aztán meg felháborodva kiabálni? Itt mindkét fél bűnös!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Strong
@keresztapa: Tetszik az ahogy ctrl c - ctrl v - segítségével ideplagizáltad a "Zsidó állam és vallás az ókorban" című neten fellelhető tanulmány részletét. Ami teljesen összhangban van azzal amit írtam. Persze a "mindig is ott volt" kifejezést azt módosítanám úgy, hogy: ősidők óta birtokolják a területet. Ahogy mi Magyarok a kárpátmedencét...

A legjobban az időszámítás tetszik ami: Kr.e. xy...
Ami ugye Krisztus előttit jelent.
Nos Jézus Krisztus is zsidó volt, és Izraelben született, és halt meg, és támadt fel.
Izraelt a Római légiók verték szét. Kr.u. 70- körül..egy bizonyos Titus vezetésével foglalták el Jeruzsálemet..
keresztapa
@Strong: Akkor azt még nem sikerült tudomásodra juttatni, hogy egyedül a világ létrejöttekor már ők ott voltak. Ha a tórában tovább kutakodol akkor Isten teremtette a zsidókat és utána a szolgákat, hogy a zsidó mint első teremtmény a világ urát, a világon való uralkodását testesítse meg növényen állaton, vízen és nem zsidón..."KIVÁLASZTOTTAK" A tóra teljes ismerete szükséges az eredetnek körülményeire. Amit a biblia sem tud, csak a tóra ezért van a szövetség isten és zsidó közt, körülmetélés a szövetség jelképe!
Strong
Na ez így nem igazán kerek.

A tóra az Mózes 1-5 könyve. (kutakodtam - az a Biblia része :-)
Ádám nem volt zsidó...Noé után kb 1000 -évvel járunk..Ábrahám idejében - Na onnan indul el a zsidóság. (Biblia)
Te nem a Talmuddal kevered? (mert azt nem ismerem)

Viszont ha valamit nem "tud" a Biblia, akkor az annyit jelent, hogy Isten nem akarja megosztani az emberekkel. (és akkor a zsidókkal sem)
keresztapa
@Strong: Itt nem keverés történt, hanem egyszerűen tudni kell azt, hogy a talmud a tóra magyarázatát történetesíti meg azaz próbálja a meg magyarázhatatlanságokat emberi felfogással értelmesíteni, Ádám azért a bibliai jelenésekben csak szolgaként ábrázolható, és csak másodlagos kitaláció,mivel a kiválasztott lehet csak első, a bibliai Jézus is csak zsidó királyként , a biblia terméke. A Tóra elsődleges a biblia felett, mivel a zsidó mindenek előtti és mindenek feletti. Az Úr először létrehozta a kiválasztottat, és utána rendelte alá,az általa teremtődött világmindenséget. Az emberekkel semmit nem kell megosztani, mert a megosztás a zsidó feladata, hisz ő az egyedüli érdemesített azaz kiválasztott, az emberek feletti rendelkezésre. Isten akaratából!

felettiséget élvez a zsidóságnál.
keresztapa
@Strong: A talmud az Ókori zsidóság nagy enciklopédiája, ezért nem szentkönyv, sőt egymásnak szögesen ellentmondó vélemény található benne.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.