Idén Csemer Boglárka "Boggie" képviselheti hazánkat a Wars for Nothing című háborúellenes dallal az Eurovíziós Dalfesztiválon. A békéről szóló szám nem mindenkiből váltott ki pozitív érzéseket – írta meg a hvg.hu.

A produkció hátterében a dal témájához illő képsorokat vetítenek, melyekkel párhuzamosan a kivetítőn háborúkkal kapcsolatos feliratok futnak. Az egyik ilyen szövegben konkrétan említik az izraeli hadsereg által végrehajtott "Szilárd Sziklaszirt" hadműveletet. A hozzá fűződő szöveg a következő:

2014 – Gáza – az áldozatok kétharmada civil, köztük több mint 500 gyerek.

Ez az a részlet, amely végül kiverte a biztosítékot Izrael budapesti nagyköveténél, Ilan Mornál és rajta kívül még jó pár izraelinél – írja a hvg.hu. A nagykövet ezért töröltetné a gázai áldozatokra vonatkozó feliratot a szám alatt futó háttérvetítéséből.

Korábban a hvg.hu nyomán azt írtuk, Mor az NMHH-hoz fordult, hogy a feliratot vegyék ki a műsorból. Az NMHH-tól viszont azt a tájékoztatás kaptuk, hogy hozzájuk nem érkezett ilyen kérés az Izraeli Nagykövetségtől, és a Hatóságnak nincs is hatásköre eljárni ilyen ügyben.

Az Eurovíziós Dalfesztiválon egyébként sem lehet a produkciókba politikai tartalmat vinni és ki is zárhatják azon versenyzőket, akik mégis ilyen dallal lépnek fel.

39 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Katalina62
Ugye abban is egyetértünk, hogy hamasz részéről is aljas dolog a civil lakosságot pajzsként használni, és aztán meg felháborodva kiabálni? Itt mindkét fél bűnös!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Mobil123
Tehát ti ölhettek büntetlenül ??!!! Hát a lószart!!!
Aki Én
Még ha arra hivatkoznának, hogy ez nem fedi a valóságot. De nem, csak egyszerűen ne beszéljünk róla, hogy tömegével ölnek civileket, gyerekeket egy vitatott háborúban.
Hát igen, mindenkinél más veri ki a biztosítékot. De míg az egyik 1 mA-t használ, addig a másik 1000 mA-t.
36
Amióta odaadták nekik azt a földterületet, békétlenség és háború van. Az USA és az angolok, szándékosan tették ezt. Mármint a bankáraik. Oda lehet nyomni a legújabb fegyvereket. Elérhetőek az arab államok, vigyázni lehet a Szuezi-csatornára. És atomfegyvere is van! Az atomfegyverekről pedig már Rabin elmondta, ha minden kötél szakad, kilövik a rakétákat és pusztúljon csak egész Európa velük együtt.
sokanvagyunk
A békéről szóló dal az provokatív... - mi keresnivalója van a fesztiválon egy ilyen gondolkodásúnak?
ilos
Ez már tragédia, hogy a zsidók körül forog a világ. Ami nekik nem tetszik, azt nem lehet csinálni. És közben vért ontanak a liberalizmusért meg a szólásszabadságért.
Csizmás Kond
...érzékenyen érinti a kényes (gyanús) becsületüket.
Strong
Ez nem fekete vagy fehér.

Ha a szomszédom folyamatosan féltéglákat dobál át a kerítésen (ezzel veszélyeztetve a mi, vagy a gyerekeim életét) akkor átszaladok, és nagyon pofán vágom.
A hamasz több mint 3000 rakétát lőtt ki lakott részekre.
Izraelben azért nem volt sok áldozat, mert nem a dzsihádra költik a pénzüket, hanem rakétaelhárító rendszerre.

Amúgy nagyon sajnálom a Palesztin sérülteket, halottakat. Együtt érzek a családokkal.
Csizmás Kond
@Strong: ...akkor szerinted is van palesztin állam ?
Amúgy az egész dalizé egy lószar. Ha eurómicsoda akkor tiszteletben kéne tartani európa sokszínűségét és ne arra hajazni, hogy ki milyen akcentussal rágja az angolt. A dalok kiválasztása pedig hadd maradjon az arra hivatott embereké és ne a zsidó titkosszolgálat szabja meg mit szabad vagy mit nem énekelni egy másik kontinensen.
amaramaistanna
A dal mondantójátol függetlenül ócska,zeneileg gyenge,kár,mert az előadónak szép a hangja,a kiejtése kívánnivalókat hagy maga után.Összefoglalva NEM JÓ!
Katalina62
Ugye abban is egyetértünk, hogy hamasz részéről is aljas dolog a civil lakosságot pajzsként használni, és aztán meg felháborodva kiabálni? Itt mindkét fél bűnös!
human
Ha egyszer civilek és főleg gyerekek haltak meg, akkor róluk meg kell emlékezni. Az más kérdés, hogy a gázai támadók direkt civilek által lakott területről támadnak, hát persze, hogy sok az áldozat.
lajospapa
Ha a rakéta az óvoda udvarából indul az óvoda udvarába, akkor a visszajövő rakéta is az óvoda udvarába megy.
Desischado
Én nem értem ezeket! Mi a bánatért nem lehet már békesség?! Az hogy ártatlan civilek halnak meg, - köztük gyerekek, az rendben van?!
A dal meg valóban nem tökéletes, de nekem az előadó sem tetszik. De úgy látszik, érzékeny területet érint. Nekem semmi bajom sincs a zsidókkal, de annak örülnék, ha nem lennének állandóan harcok! Békesség, ez a legfontosabb!
Toby
Na végre, lehet egy igazán jót zsidózni, palesztinozni, gyermekhalálra és Scad rakétákra mutogatni, az már keveseknek jut eszébe - egyeseknél nem véletlen ! - hogy évezredes (!) konfliktusról van szó, amely igazán csak Izrael megalakulásával teljesedett be !
Ott a másik oldal, mely szerint az ugyancsak évezredes üldöztetés után, a zsidók végre nyugodtan akartak élni ott, amely területet a magukénak vallanak, akár a palesztinok !
Azt se felejtsük, hogy vallási gyökerekre is visszavezethető ez a konfliktus.
Bennünket talán a hazai zsidóság érint közvetlenül, nem tettek olyat ellenünk, amely kiválthatta volna a zsidóelenességet !

Álszent félagyúak kántálják a zsidó-palesztin konfliktusbeli kórháztámdásokat, gyermekhalált, mintha nem tudnák, hogy ahol háború dúl, ott nem csak katonák szívnak ! Úgy mutogatnak a zsidókra, mintha a szomszéd megyében lenne Izrael !
A saját szemetünket tegyük először rendbe - lenne mit !
postás
@Toby: "végre nyugodtan akartak élni ott, amely területet a magukénak vallanak"
Vannak még így ezzel "néhányan" a világban.A Kárpát-medence tele van ilyenekkel.
Toby
@postás: Ja, meg szláv gyökerűekkel, akik valahogy előbb itt voltak, mint a "fél-ázsiai" magyarok !
Toby
De ha már beszédtéma a dolog, akkor arról se feledkezzünk meg, hogy az Adriától a Balti-tengerig azt susogják ezek a rafinált szlávok, hogy a magyarok beférkőztek a szláv népek közé - és nincs igazuk ? Idejöttünk, gyorsan hamar államot alapítottunk - mint Izrael ! - és attól kezdve csupa-csupa "magyar emberekből" áll a Kárpát-medence ! Nem ?
postás
@Toby: Szándékosan nem írtam, hogy kit tekintek "jogos örökösnek".
Nem tudom kihagyni: Azok csak "elszlávosodott" magyarok voltak! :-DDDDDD
Fradigege
Arabnak, zsidónak egy az anyja. Sima családi dráma. Az amerikai európaiak "indiánokat" irtottak, a keresztények mindenkit, mert persze őket a rómaiak irtották, a rácok már a török idők végén magyarokat irtottak. Az újvidéki hideg napok egyfajta bosszú volt. Lásd a Rákóczi szabadságharc alatt a rácjárásokat. A zsidók úgysem fogják tudni kiirtani az arabokat. A bibliában is megírták, hogy ott soha nem lesz béke. A lényeg, hogy elfoglalják magukat. Az arabbal csak a gyilkolás nyelvén tudsz párbeszédet folytatni. Nem érdekel. Magyar vagyok. A svédek is utálják a dánokat és a norvégokat oda-vissza.
Fradigege
A ruszkit is mindenki utálja. Az oláhokat is utálja mindenki, meg persze minket is. Nem csak mi vagyunk úgy, hogy az összes szomszéd utál. A rácoknak pedig ott vannak a siptárok.

www.youtube.com/watch?v=NjGuz_6KlsI
postás
@Toby: "mintha a szomszéd megyében lenne Izrael !" - Semmivel sincs közelebb, mint az ISIS
kamazuka
Provokatiiiiiiiv?
Ha azt énekelte volna,hogy ...megy a zsuzsivonat kattognak a kerekek...akkor mire asszociáltak volna?
Strong
@Csizmás Kond: Szerintem Paleszin emberek vannak, állam nincs.
Illetve minden államnak joga van önvédelmet gyakorolni.

A felvetésedre igen egyszerű a válasz.
Amennyiben sért valakinek a cselekedete, beszéde, stb..akkor azt jelzem felé.
..itt is ez történt.
Ha korrekt a hozzáállás, akkor a teljes képet be kellene mutatni.
Bemutatni a paleszin alagutakat, rakétakilövő állomásokat, fegyverraktárakat, kiírni, hogy mennyit költöttek ezekre, mennyi nemzetközi segélyt kaptak - mire költötték.

Mégegy: Esetleg ki lehetne írni azt, hogy a sérülteket izraeli kórházakban kezelték.
ilyesmi...
Csizmás Kond
@Strong: ...ismét kérdeznem kell...szerinted az alagutakat stb nemzetközi segítségből építették ?...tudva hogy nincs állam ...de volt embargó...
Strong
@Csizmás Kond: Tehát te egy kommentelős hírportálról szeretnél objektív híreket/tényeket olvasni, többnyire kommentekből...nem lesz egyszerű...

Válasz: Több, a terrorizmust (ahogy ők hívják: dzsihádot) támogató ország nyújt anyagi+erkölcsi segítséget a palesztinoknak. Ilyen pl.: Irán, Szaud-Arábia, Jemen, stb..
Amúgy az embargó a hamasznak szól és nem a lakosságnak...
Csak az alagutak árából kb. 15 évre lehetett volna megoldani gázában az egészségügyet, és az alapvető létfeltételeket: víz, villany, oktatás, stb...

Alapvetően utána kellene nézned a fogalmaknak.
Csizmás Kond
@Strong: kezdem érteni...tehát a nemzetközit te a feltételezett (mert ugye bizonyíték nincs) arab segítségre érted...??
...és embargó...szóval azt a hamasznak szánták de mégis a lakosság érzi akinek még pl vattája sincs...
...na és az alagutakból persze amit feltártak hányat mutattak meg ?
keresztapa
Az egész egy zagyvaság, Palesztin államot miért nem ismeri el Izrael, Izraeli telepesek milyen jogon telepedtek le zsidó engedéllyel a Golán fennsíkon.
Fekete szeptember történetét ismeritek -e ? Mikor jelölték ki a zsidóknak Izrael területét? És kiknek a kezdeményezésére? Ugyanakkor Palesztinát mint államot miért is nem? Gondolkozzatok már el a sorozatos ENSZ semmire se jó voltára, mert Izraelt az ENSZ határozatai nem érdekli őneki joga van a védelemre , de Palesztinának nincs ez a zsidó logika! Nekik lehet nukleáris tömegpusztító eszközük araboknak nem, Arabokat nemzetközi ellenőrzésre lehet kötelezni Izraelt nem. Atomegyezményt miért is nem írhatta alá Izrael, miért is nincs kötelezve nemzetközi szerződések elfogadására, így betartására sem? Nagyon kilóg az igaztalanság!
levarosbukta
Egyszerűen borzasztóan énekel, ki nem állhatom amikor állandón beleliheg a mikrofonba. Szerintem vegyen csak nyugodtan még egy pár órát hangképzésből.
Strong
@Csizmás Kond: Befutottál a zsákutcába:

Ha nincs semmilyen külső segítség, akkor miből költ -és miért: akkor miért a fegyverkezés és a dzsihád, az alagút - vagy újabban erődépítés a fontosabb a "vattánál"? /ha neked a vatta fontosabb mint az egészségügy, a élelem, stb../

Ez meg egyszerűen nem igaz, hogy nem mutatták meg az alagutakat...

..és egyáltalán miért is voltak alagutak?...

@keresztapa: Sok a kérdés, de a válasz egyszerű: Te Kárpátalját, Felvidéket, Délvidéket, Székelyföldet stb.. így hívod: Kárpátalja, Felvidék, Délvidék, Székelyföld, stb.. Magyarország részei, csak elcsatolták...pedig Ukrajna, Szlovákia...stb...Ma így hívják...

Izrael az ősi területén van ma is, mindig is ott volt...lényegében ennyi..
keresztapa
@Strong: Akkor ha állításod igazsága kérdő jelezhetetlen az ősi területnél igaz, a zsidó nép eredeténél nem: "Sémi eredetű nép akik a Kr.e. 13. században jelentek meg Kánaánban. Elő- Ázsiából származnak, a kr. e .18 században Dél-Nyugat felé, a hükszoszokkal együtt sodródnak Egyiptomba (lásd a Bibliában Jákob és József történetét). Az Egyiptomiak habirunak nevezték a beköltözőket (poros lábúnak) mert gyalogosan vándorló nomádok voltak A zsidóság megjelenését Kánaánban az Egyiptomból való kivonulás és Mózes személyéhez köti a hagyomány. Ugyanakkor Kelet felől is érkeznek ide Zsidók, a hagyomány szerint Ábrahám vezette őket. A Kánaánba érkező nép össze olvad egy Kr. e. 15. századtól itt élő népcsoporttal, s a két nép keveredéséből alakul ki Izrael egységes népe. A kialakult népnek számos harcot kellett vívnia a törzs honos néppel. "
Strong
@keresztapa: Tetszik az ahogy ctrl c - ctrl v - segítségével ideplagizáltad a "Zsidó állam és vallás az ókorban" című neten fellelhető tanulmány részletét. Ami teljesen összhangban van azzal amit írtam. Persze a "mindig is ott volt" kifejezést azt módosítanám úgy, hogy: ősidők óta birtokolják a területet. Ahogy mi Magyarok a kárpátmedencét...

A legjobban az időszámítás tetszik ami: Kr.e. xy...
Ami ugye Krisztus előttit jelent.
Nos Jézus Krisztus is zsidó volt, és Izraelben született, és halt meg, és támadt fel.
Izraelt a Római légiók verték szét. Kr.u. 70- körül..egy bizonyos Titus vezetésével foglalták el Jeruzsálemet..
keresztapa
@Strong: Akkor azt még nem sikerült tudomásodra juttatni, hogy egyedül a világ létrejöttekor már ők ott voltak. Ha a tórában tovább kutakodol akkor Isten teremtette a zsidókat és utána a szolgákat, hogy a zsidó mint első teremtmény a világ urát, a világon való uralkodását testesítse meg növényen állaton, vízen és nem zsidón..."KIVÁLASZTOTTAK" A tóra teljes ismerete szükséges az eredetnek körülményeire. Amit a biblia sem tud, csak a tóra ezért van a szövetség isten és zsidó közt, körülmetélés a szövetség jelképe!
Strong
Na ez így nem igazán kerek.

A tóra az Mózes 1-5 könyve. (kutakodtam - az a Biblia része :-)
Ádám nem volt zsidó...Noé után kb 1000 -évvel járunk..Ábrahám idejében - Na onnan indul el a zsidóság. (Biblia)
Te nem a Talmuddal kevered? (mert azt nem ismerem)

Viszont ha valamit nem "tud" a Biblia, akkor az annyit jelent, hogy Isten nem akarja megosztani az emberekkel. (és akkor a zsidókkal sem)
keresztapa
@Strong: Itt nem keverés történt, hanem egyszerűen tudni kell azt, hogy a talmud a tóra magyarázatát történetesíti meg azaz próbálja a meg magyarázhatatlanságokat emberi felfogással értelmesíteni, Ádám azért a bibliai jelenésekben csak szolgaként ábrázolható, és csak másodlagos kitaláció,mivel a kiválasztott lehet csak első, a bibliai Jézus is csak zsidó királyként , a biblia terméke. A Tóra elsődleges a biblia felett, mivel a zsidó mindenek előtti és mindenek feletti. Az Úr először létrehozta a kiválasztottat, és utána rendelte alá,az általa teremtődött világmindenséget. Az emberekkel semmit nem kell megosztani, mert a megosztás a zsidó feladata, hisz ő az egyedüli érdemesített azaz kiválasztott, az emberek feletti rendelkezésre. Isten akaratából!

felettiséget élvez a zsidóságnál.
keresztapa
@Strong: A talmud az Ókori zsidóság nagy enciklopédiája, ezért nem szentkönyv, sőt egymásnak szögesen ellentmondó vélemény található benne.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.