Konkrét gyanúsított továbbra sincs Quaestor-ügyben, Tarsoly Csaba pedig továbbra is szabadlábon van – írja a Népszabadság. A Nemzeti Nyomozó Iroda ismeretlen tettes ellen indított nyomozást csalás bűntettének gyanúja miatt március 11-én - ismertette velük a korábbi közleményt a Nemzeti Nyomozóiroda.

A Quaestor-ügyben Orbán Viktor egyelőre nem szólalt meg, miközben ezúttal 150 milliárdnyi fedezetlen kötvényről beszélnek. A kár tehát még nagyobb is lehet, mint a Buda-Cash esetében, ahol azt találta mondani, hogy ha ő irányítaná az igazságszolgáltatást, "akkor kattanna a bilincs".

Tarsoly Csaba nem tűnt el, hanem otthonában tartózkodik, és mindenben együttműködik a hatóságokkal – szögezte le az üzletember jogi képviselője, Papp Gábor ügyvéd a lapnak.

A Quaestor állítja, hogy a cégcsoportnak van elegendő vagyona ahhoz, hogy az ügyfeleket kártalanítsák. Amennyiben igaz, hogy a kibocsátott papíroknak nincs szabályos fedezete, de máshogy helyt tudnak állni a Népszabadság forrása szerint az ügy megítélése egészen más lehet. Akár még az is elképzelhető, bár nem túl valószínű – véli informátoruk –, hogy nincs helye nyomozásnak, hanem marad egy szabálytalan pénzügyi tranzakció.

46 hozzászólásarrow_drop_down_circle

zöldszem
Ismeretlen tettes ellen nyomoznak!? Na de akkor kicsoda, és milyen pozíciót töltött be a cégnél Tarsoly Csaba?? Nem ő a Quaestor cégvezetője? Akkor mi az, hogy ismeretlen személy ellen nyomoznak??
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
bzoli
Lehet, hogy elfogyott a bilincs az NNI-nél? Vagy Orbán még nem adott engedélyt Tarsoly letartóztatására?
Sziszifusz
@bzoli: 07:34
Szerintem Tarsoly szabadlábon hagyásával, a hallgatás árát kapja meg.
Ebben a zavaros ügyben a kormányzati szervek érintettsége egyértelműnek látszik. Valószínűnek tartom, hogy bizonyos személyek komoly anyagi előnyhöz jutottak a Quaestor által.
zöldszem
Ismeretlen tettes ellen nyomoznak!? Na de akkor kicsoda, és milyen pozíciót töltött be a cégnél Tarsoly Csaba?? Nem ő a Quaestor cégvezetője? Akkor mi az, hogy ismeretlen személy ellen nyomoznak??
Hellcat
Segítek...a fideszben lehet kutakodni.
coni
Azok segítik a reorganizációt, akik nem vették észre, hogy 70 Milliárd vállalati kötvény helyett 220 Milliárdot nyomtatott a Quaestor. Sőt, ki se nyomtatta, csak a pénzt szedte be rá.
220 Milliárdot nem fognak összeszedni a kiürített cégekből.
ilos
@coni: Már megint azokért hullajtunk elefántnyi könnyeket, akik meggondolatlanul oda tették a pénzüket, ahol irreális kamatot ígértek. Miért kellene kárpótolni a hülye embereket? A ruletten eljátszott milliókat ne térítsük meg? És miért lenne ehhez köze a kormánynak? Hacsak azért nem, mert a közelgő zivatarokról is Orbán tehet.
F_Viktor
A Quaestornál a nyomozók lefoglaltak minden iratot, bizonyítékot? Erről még nem hallottam, de lehet, hogy csak elkerülte a figyelmemet ez a hír.

Mert: Az MNB-nél megállapították a fedezetlen részvénykibocsájtásokat, a Quaestor is öncsődöt jelentett.
Polt Péter, a fityesz-nemzet és Orbán tisztára mosó embere csak GYANÚ esetén rendel el házkutatást, iratok lefoglalását, mint pl. a civil Ökotárs esetében (hab a tortán, hogy törvénytelenül tette mindezt!)?

Vagy! A cikk alapján nekem az jött le, ha a Quaestor mégis kártalanítaná a befektetőket, akkor már nincs is bűncselekmény?
Anno Zuschlag Jani esetében valahogyan másképpen működött a jog...
Ja, akkor ő még nem volt az Orbán-szekér tolója?

Korrupció, korrupció, korrupció... Nem csodálkoznék ha az egész kormányt kitiltanák az összes demokratikus országból!
coni
9:52 @ilos: Természetesen ha nem sikkasztás miatt megy csődbe egy vállalat hanem természetes módon akkor egyértelmű a helyzet, kockáztattak, buktak.
De ha a piramisépítők állami támogatással működnek az azért gáz mert mi lesz a magyar pénzpiaccal ha nem garantálja a felügyelet a biztonságot???
magyarbakancs
Ady Endre
SEM UTÓDJA, SEM BOLDOG ŐSE...

Sem utódja, sem boldog őse,
Sem rokona, sem ismerőse
Nem vagyok senkinek,
Nem vagyok senkinek.

Vagyok, mint minden ember: fenség,
Észak-fok, titok, idegenség,
Lidérces, messze fény,
Lidérces, messze fény.

De, jaj, nem tudok így maradni,
Szeretném magam megmutatni,
Hogy látva lássanak,
Hogy látva lássanak.

Ezért minden: önkínzás, ének:
Szeretném, hogyha szeretnének
S lennék valakié,
Lennék valakié.
F_Viktor
@ilos: Írod:
"Miért kellene kárpótolni a hülye embereket?"

Felelőtlenül kölcsön adom neked az autómat, akkor azt megtarthatod, vagy vissza kell szolgáltatnod?
Ébresztő! Kártalanítás a Quaestor részéről áll fenn!

Írod:
"És miért lenne ehhez köze a kormánynak?"

Csak annyi köze van, hogy az "ismeretlen tettes" Orbán- és a fityeszt irányítók haveri köréből kerül ki!

Igen, azokból, akik vagyongyarapodásukat pl. "jó pénzügyi befektetésekkel" indokolták.
Erre pedig - eddigi infók alapján - legalkalmasabb éppen a Quaestor volt! Persze még más cégeknél is kiderülhet hasonló turpisságok.
Pl. nem ártana Töröcskeit pénzügyi manővereit is megvizsgálni...
nyanya001
Rogán Antal kifejezte reményét, hogy az Országgyűlés még márciusban elfogadja a törvényt, ami már húsvét előtt érvénybe léphet. Ehhez az kell, hogy az ellenzék is hozzájáruljon a házszabálytól eltéréshez - emlékeztetett a kormánypárti politikus, megjegyezve: ellenkező esetben ugyanis azt nyilvánítaná ki, hogy nem a befektetők, hanem a brókerek oldalán áll.

Arra a kérdésre, hogy nem tartja-e furcsának, hogy miközben a Buda-Cash-ügyben már előzetes letartóztatások is voltak, a Quaestor vezetőit még ki sem hallgatták, Rogán Antal azt válaszolta, hogy furcsának tartja, és gyors cselekvést vár a nyomozó hatóságtól.

Ha már a Rogán sem érti... csak vigyázz mit beszélsz mert egy kettőre kiszáll hozzád a NAV !
zöldszem
@Főlökött: Mindennel tisztában vagyok. Az új vezető gondolom, hajléktalan, és a bejelentett lakcím egy üres telek. Ez a csőd nem az "új" vezető ideje alatt jött létre!!
Nekem egyébként az baxa a csőröm, hagy ISMERETLEN TETTES. Évekig vezette a céget Tarsoly, magyar lakhellyel személyi számmal...stb rendelkezik. Akkor mi az, hogy ismeretlen???
Tarsoly Csaba, Orgován Béla, egyre jobb nevek! Tarsoly a tarsolyban elvitte a lét Orgován orgazdának:)))
gödörben
@coni: Mint a deviza hitelek esete. Mintha hasonló lenne a kettő?
zöldszem
@F_Viktor: ma, 10:30
Hagyd! Olyan mintha, vaknak magyaráznád, hogy a szivárvány színes!
nyanya001
Egyre szebb lesz ...

EZÉRT TEHETTE MEG HOGY LELÉP...

Csaba nemcsak a díszpolgári és egyéb presztízsjellegű titulusairól mondott le az utóbbi időben. Titokban azzal töltötte a márciust, hogy kivonja magát – és így közvetve magánvagyonát – a kötvénykibocsátási botrányból. Mind cégvezetőként, mind tulajdonosként kihátrált, egy strómanra hagyva az egész botrányt.
Akár láttak teherautókat a szomszédok Tarsoly Csaba házánál, akár nem, nagyon úgy néz ki, hogy a nagyvállalkozó elkezdett kihátrálni a Quaestor-csoportból. A cégbírósági adatok szerint a csoport fejénél, a több tucat vállalkozást összefogó Quaestor Pénzügyi Tanácsadó Zrt.-nél mind a vezetésből, mind a tulajdonosok közül kikerült a nagyvállalkozó.
A Quaestor-vezér házánál állítólag teherautók is megjelentek már
A Quaestor-vezér házánál állítólag teherautók is megjelentek már.
Tarsoly Csaba és felesége március 16-án kivonult az ügyvezetésből, helyüket egy Orgován Béla nevű, eddig a csoporttal összefüggésbe nem hozható férfi vette át. A cégjegyzék szerint egy hete ő a vezérigazgató, Tarsolyékat pedig törölték.

Érdekel

Ugyanezzel a dátummal változott a tulajdonosi kör is. Tarsoly Csaba és felesége megvált a Quaestor Pénzügyi Tanácsadó Zrt.-ben lévő részvényeitől, az ötven százalékot meghaladó tulajdonrészt a Quaestor Hrurira Kft. vette át. A társaság fennmaradó részét továbbra is a liechtensteini bejegyzésű Insula Management Estabilishment birtokolja.
A Quaestor Hrurira Kft. az a cég, amely a Quaestor-kötvényeket kibocsátotta.

A gyanú szerint az engedélyezett 60 milliárd forinton felül további 150 milliárd forint értékben értékesített kamu kötvényeket elsősorban lakossági ügyfeleknek.

A társaságnak nincs számottevő vagyona, ám azzal, hogy átvette Tarsolyék részvényeit a csoportot tulajdonló Quaestor Pénzügyi Tanácsadó Zrt.-ben, így most már elvileg lesz mit az ügyfelek kártalanítására fordítani.
Érdekesség, hogy a Quaestor Pénzügyi Tanácsadó Zrt. a kötvénykibocsátó Quaestor Hrurira Kft...
szaboria1
@nyanya001: Kezd hasonlítani Josip Tot és Kaja Ibrahim ügyhöz.
Strong
Van egy sanda gyanúm, csak nehogy kiderüljön, hogy igaz:

Ugyanis a Quaestor nagy foci - szponzor. Ha valamilyen összefonódás van a háttérben esetleg egy másik nagy focikedvelővel, és annak egyik személyes ismerőse lenne a legfőbb ügyész...ráadásul kiderülne, hogy jópár politikus milliárdjait mosogatták át...

Akkor borítékolható: Ismeretlen tettes, aki nem lesz meg soha.

Vagy (ne történjen meg) baleset éri Tarsoly Csaba urat. (borotválkozás közben, elüti egy busz a yachtján)
boldog nyugdíjas
mi az hogy ismeretlen? hát nem a vezetők, a tulajdonosok a felelősek? nehogy már ezt is megetessék velünk, mint a NAV-os dolgot!
bakegya
Az összes brókercéget ismeretlen tettesek mozgatják-magyar viszonylatban-nem elöször írom ide,...sörrészvényjegyzéskor rájöttem már a lényegre-a fijjjuk is sorba állították a jegyzőiket-voltak jó néhányan/ezresért.Innentől kezdve az a véleményem ,tartósan nagyobb ősszeget nyomni értékpapírba-csakkk adni venni volt érdemes.Egyébként az állampapír is nagy átvágása a kusza-szemnek.
Szépen bedöntheti ez a téma a magyar gazdaságot,ha a vicctor ebbe is beleáll...LILA ÜGY!!!
Főlökött
@zöldszem: :))

Amúgy a szivárvány nem szürke ? + 50 árnyalata :) Én a rend őrének mindig azt mondom, amikor állítása szerint a pirosba mentem be :)

Viccet félretéve, az ATV-n, Olgánál járt Veres J. /23.-án este/ aki igen élesen és kritikusan fogalmazott, a brókerbotrány ügyben. Szerintem visszanézhető a honlapjukon. Állítása szerint az MNB. és a Kormány gatyeszát is le lehet perelni, a szabálytalanságok miatt. Érdemes +nézni :)
Főlökött
ui.: Azért ismeretlen tettes, mert senki sem biztos a dolgában, hogy ki a tényleges elkövető. Ha nevesítenek valakit, majd kiderül mégsem Ő volt, csak egy báb volt és a háttérben 'Gipsz Jakab' irányított mindent, mondjuk egy hamis váddal visszaüthet az egész, az eljárás megindítójára! Ezért is úgy firkantják a feljelentéseket, hogy ismeretlen tettes ellen ellen kérik a nyomozás megindítását, ami így belátható, célszerű is.
Így remélem érthetővé vált az ismeretlen :)
zöldszem
@Főlökött: Látod én ezt már de. sejtettem!
propeller.hu/itthon/3080666-erettsegije-sincs-olebe-hullott-quaestor-vezerigazgatoi#v1297095
Mindent tudatosan csináltak, az ismeretlen tettesek!
Hol van ez a Nokiás dobozhoz?
ilos
@F_Viktor: Semmi bizonyítékod nincs, csak az utálatod, ami elhomályosítja a szemed.
Főlökött
@zöldszem : Nokiás doboz már kiment a divatból ! A markoló és a kamion már a menő :) Holmi talicska sem játszik :) Csak a csontváz termelés és a meggazdagodás !

Amúgy reflektáltam épp az imént ezen cikkre :) Azért köszönöm :)
Dr. Felipe
Itt valahogy nem sietnek az elvtársak a letartóztatással, nem úgy mint simon ügyben.
F_Viktor
@Főlökött: Írod:
"Azért ismeretlen tettes, mert senki sem biztos a dolgában, hogy ki a tényleges elkövető."

Ez akkor igaz, ha te teszel feljelentést, vagy pl. az LMP ("Feljelentést tesz az LMP ismeretlen tettes ellen négy közbeszerzési pályázat ügyében, amiken Tiborcz István, Orbán Viktor miniszterelnök veje tulajdonában álló cég nyert - mondta Schiffer András, az LMP társelnöke az MTI-nek.")

Egy felügyeleti szerv vizsgálata közben kiderült bűncselekmény esetében ha azonnal nem is nevesítenek emberkéket, azért a bűnismétlést, bizonyítékok eltüntetését illene megakadályozni.
A Buda-Cash esetében sem volt nagy kapkodás, az MNB február 23.-án függesztette fel azonnali hatállyal működésüket, február 28.-án (szombaton!) kezdődött csak meg a nyomozás sikkasztás és számvitel rendjének megsértése bűntettének megalapozott gyanúja miatt. 5 nap múlva!
Majd újabb 2 nap elteltével, több helyszínen egy időben tartottak házkutatásokat, s állítottak elő 9 embert, akiket gyanúsítottként hallgattak ki.
Tehát a Bauda-Cash esetében is kaptak a bűnelkövetők egy kerek hetet, hogy eltüntessék a bizonyítékokat!

A Quaestor március 9.-én jelentett öncsődöt, másnap az MNB a társaságnál észlelt szabálytalanságok miatt részben fel is függesztette tevékenységét (ebből ki is derül, hogy milyen gyorsan lebonyolítható lett volna egy olyan vizsgálat ami alapján azonnal buktak volna ezek a bróker cégek!).
Másnap délelőtt az MNB kérésére(!!!) a BÉT határozatlan időtartamra visszaállította a brókercég kereskedési jogát!
Még egy nap, s 11.-én borult a bili.

Most 24.-e van, majd 2 hét volt a nyomok eltüntetésére.
Mai hír, hogy Tarsolytól az öncsőd bejelentése előtt 4 nappal Orgován Béla vette át a cég vezérigazgató székét. Ez a Béla gyerök "életében jórészt munkanélküli volt, van aki szerint a nyolc általánost sem fejezte be, de abban mindenki biztos volt, hogy középfokú végzettsége nincs."
index.hu/gazdasag/2015/03/24/erettsegije_sincs_a_quaestor_sebteben_kinevezett_uj_vezerenek/
zöldszem
@F_Viktor: Ügyvédje szerint, Tarsoly Csaba továbbra is a cége székhelyén dolgozik!
Lehet, hogy az irattárban, mint adatmegsemmisítő?
F_Viktor
@zöldszem: Valószínűleg azon már túl vannak, inkább időt akarnak nyerni, hogy felszívódjon. Ügyvédjén kívül mióta nem látni Tarsolyt? Hány nap előnyre tett szert?
zöldszem
@F_Viktor: ma, 21:04
Persze, hogy eltűnik.
Ha nem a "Fiszesz-Köpnömkő" párt kutyája lenne, már rég vezetőszáron mutatnák a köztévé BBC híradójába.
Boszi27
@boldog nyugdíjas: Az csak ezután lesz, hogy a vezetők személyes vagyonukkal is felelnek a rájuk bízott cég működéséért. Ezt ígérte Rogán, miután a Quaestor közmunkás, bűnöző nevére került. Szerintem nagyon vicces, ha eltekintek attól, hogy mindez nálunk történt...
Főlökött
@F_Viktor: Leírtak jó része igaz. MNB igen elszúrta, de pl. a kereskedési jog visszaállítása kérdésében, igen komoly korlátozásokkal kérték azt.

Nyomozó hatóság miért nem lépett ? Erre még a jogi képviselőm jelenlétében sem válaszolok :) Nem volt véletlen, hogy mit nyilatkoztak ezen ügyekben. Nyomonkövethető és kézzelfogható a hanyag, felelőtlen munkavégzés, ami miatt kártérítési felelősségük megállapíthatóvá vált.

Ma reggeli 'beszélgetés'-ben, ami ha jól rémlik a TV2-őn volt, elmondta a meghivott személy, hogy az MNB. csak kullog a történtek után és néz mint maci a málnásban. Egy olyan szerv teszi ezt, melynek a pénzügyi felügyelet kellene gyakorolnia és a pénzügyi stabilitást, pénzügyi-befektetői bizalmat kellene fenntartania - sőt erősítenie.
Így bárki is bevállalná, hogy nevesíti elkövetőnek mondjuk Tarsoly-t ? Mi van akkor, ha Ő is, valaki utasítására ténykedett ? Senki sem, saját maga ellensége, hogy bevállaljon egy hamis vádas, névreszóló feljelentést :)
boldog nyugdíjas
@F_Viktor: és még mindig ezek az emberek ülnek a kormányban, vezetik az országot!
F_Viktor
@Főlökött: A +2 napig (MNB, vagyis Eltolcsy által) engedélyezett kereskedelem számomra azt jelenti, hogy valakiknek a pénze még beragadt, s azt mentették ki.

Nem az a problémám, hogy Tarsolyt eddig még nem gyanúsították meg, ügyvédje tegnap azt nyilatkozta, hogy még ki sem hallgatták, hanem ha egy közlekedési ellenőrzés során gyanús port talál a rendőr, azonnal házkutatást tart a nyomozó hatóság, hogy bizonyíték ne tűnhessen el, akkor egy 200 milliárdos ügy esetében miért nem tették ezt meg?
De az is a mutyit feltételezi, hogy a felszámolóbiztos azt sem tudja melyik céghez kell mennie...
Főlökött
@F_Viktor: Vannak még itt érdekességek, Pl. Határozat -> Pénzügyi biztos kirendeléséről, aki állítólagos felügyelete alatt, a csődeljárásból való pénzkivonást eszközölnek :).
Rágódni fognak ezen történteken jónéhány évig.../pl. mint a Postabank esete volt/
Nem volt véletlen amit írtam : "Nyomonkövethető és kézzelfogható a hanyag, felelőtlen munkavégzés, ami miatt kártérítési felelősségük megállapíthatóvá vált."
Érinti a nyomozó hatóságot, az MNB.-t, illetve azon személyeket akik ebben tevékenyen részt vettek és nem úgy végezték a munkájukat, ahogy kellett volna.
Az igazságszolgáltatás fogaskerekei csikorogni fognak a halmokban álló perek mennyisége és súlya alatt.
F_Viktor
@Főlökött: Elég egyértelmű mi történt. Nem ők találták fel a Spanyol viaszt, ezt már többen, többször megcsinálták a világon. Persze nem ekkora kormányzati segítséggel.

Előttem csak az nem világos még:
- hogyan fogják ez miatt Gyurcsányt és Bajnait börtönbe vetni? :-))
- hogyan érik el, hogy Tarsoly és a vezetésben részt vett családtagjai soha, véletlenül se beszéljenek. Nagyon mélyre el kell őket ásni...
Nemezis
Eljátszom a gondolattal, hogy mi lett volna, ha ez egy baloldali kormány idején történik. Budapest már romokban lenne.
dr. prédikátor
na hülye magyar !!! ez kell neked!!??? ne veszed észre hogy a saját g...ci kormányod csinál belőled bohócot??? A szemedet kilopja ez a szemét fütyi-sz banda, és te még tapsolsz is hozzá???Tüntetősdit játszol ahelyett hogy az egész mutyizó bandát elzavarnátok a pokol fenekére!!!Meddig és mennyit kell még ellopni tőled hogy tegyél is valamit???!!!Miért nem mersz a szeme közé vágni a sok tetünek???Miért tűröd hogy a bőrt is lenyúzzák rólad???Más ország már lángban állna ennyi szemétség miatt!!!Hol marad a híres magyar virtus???
Főlökött
@F_Viktor: - sehogy sem tudják. Ezért is lesz a bukta számukra.
- az pedig már elkezdődött :
propeller.hu/itthon/3080977-egy-nappal-quaestor-oncsodje-utan-meghalt

Rá tetszett tapintani az ízére :) lényegére :).
Vizual
Nyugi emberek ! A tettes nem ismert ! De a fejétől bűzlik a hal. Vicc !
gödörben
"nincs helye nyomozásnak, hanem marad egy szabálytalan pénzügyi tranzakció." Sót a cég sem létezik, mert a szellembe lapátolták a közpénzt.
Azért érdekelne, hogy a hamis papírok kiadásával szerzett milliárdok hova tüntek? Valamint 100%-os összefüggés van a hamisítás és a deviza hamisítás között. MINDKETTŐ ÉS A TÖBBI AMI MÉG NEM DERÜLT KI TÖNKRETESZI AZ ORSZÁGAOT. Igaz ezek nem is arra vannak, hogy hazánk épüljön, szépüljön, a nép gazdagodjon.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.