Lázár János nemrég azt mondta, hogy az EU kartellgyanút észlelt az M4-es autópálya építkezésénél, viszont az unió szerint ez nem igaz – derítette ki a 444.hu.

Március 31-én az említett autópálya Abony és Fegyvernek közti szakaszának építkezését leállították, melyet aztán a Miniszterelnökség is megerősített. Lázár csütörtökön azt hozta fel indoklásképp, hogy az Európai Unió kartellgyanút állapított meg az építkezés vizsgálata során. Most viszont kiderült, hogy ez nem igaz.

Sophie Dupin de Saint Cyr, a bizottság szóvivői szolgálatának munkatársa a 444.hu által feltett kérdésre a következőt válaszolta:

A tenderezést nem kérdőjeleztük meg.

Ez szó szerint így nézett ki:

The tendering procedure was not questioned.

Ennek eredménye, hogy nem is állapíthattak meg kartellgyanút.

A VG.hu írása szerint az ország most már biztosan nem jut hozzá a 138 milliárd forintos projekt finanszírozására remélt 110 milliárdos uniós támogatáshoz. Március 26-án derült ki, hogy a támogatásra fenntartott igényünket a túlárazottság miatt sosem fogadta el az Európai Bizottság. Egyébként az igénylésben kilométerenként négy milliárd forintos költséget számoltak ki és akartak kérni.

40 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kakaósbögre
vannak a világon természetes dolgok.az ég kék a fű zöld.a nap süt a Fidesz hazudik.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Yoda69
Simicska mar nem ul a husosfazeknal igy ecceruen at akarjak jatszani a beruhazast egy ujabb fideszes gecinek. Ennyi a tortenet.
papa.49
@Yoda69: Már ,,épül,, a fütyisz új, az államot teljesen lefedő vállalkozása, csak most nem Simicskának, hanem Mészárosnak, vagy Tiborcnak fogják hívni a górét!!!
Anna Mária
@Desischado: Számomra örök rejtély marad, hogy sok ember mit is gondolt, amikor erre az ócska bandára szavazott. Valószínűleg semmit, nem is volt mivel.
okina48
Emlékszik valaki a Polip c.TV.sorozatra?Akkor azt gondoltam,hogy írói fantázia,de nem! A magyar Polip túltesz mindenen!Minden reggel kíváncsian nézem a híreket,vajon hány karja nőtt.Lassan a szuszt is kiszorítja belőlünk!
kukac50
Mondtak valaha is igazat? Esetleg akkor ha tévesztettek.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.