A legfőbb ügyész a Tarsoly-ügy kapcsán egy hete a parlamentben arról beszélt, hogy „aki potenciális gyanúsított, az nem hallgatható ki előzőleg tanúként". Bősze Ferenc veszprémi ügyvéd szerint ez egyszerűen nem igaz.

Forrás: 24.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Clavigo
Vazze..ha ez a görény nem az lenne,,ami...az Orbán-konda régen a sitten ülne.Szó se róla,,a Csüngőhasú zseniális húzása volt,hogy ebből a "valamiből",,főügyészt csinált.
bencemacska
Van olyan eset, amikor elkerülhetetlen, hogy a tanúból vádlott legyen: pl, ha hazudik. Hamis tanúzásért vádat kel ellene emelni.
Amikor valakit feljelentenek valamiért, akkor abban a perben, a feljelentés tárgyában tanúként kihallgatni, annyit jelent, hogy megfosztották a védekezés lényeges elemeitől!

Lehet, hogy ezt a Főügyész nem tudja, nem tudtával és beleegyezésével történik? Mindkét esetben nem lehet(ne) a posztján.
Ilyen csak orbanisztánban történhet!
Tessék : lehet feljelenteni, és tanúként kihallgatni!!!
Sziszifusz
Ismeretlen tettes ellen indult eljárásban, az adatgyűjtést során személyi bizonyítékok beszerzése érdekében, tanú kihallgatásokra is sor kerülhet. A kihallgatott tanúk valamelyikéről utóbb kiderülhet, hogy alaposan gyanúsítható a feljelentett cselekmény elkövetésével. Őt ezután gyanúsítottként kell kihallgatni. Ez így gyakori és életszerű.
bencemacska
@Sziszifusz: És azért, amit pl ide tegnap beírtál feljelent valaki nick neveden.
A rendőrség megkérdezi az oldal tulajdonosát, kit takar a nick. Megkapja IP címedet, nevedet, lakcímedet, sőt még a telefonszámodat is.
Behív tanúnak egy meg nem nevezett büntetőügyben és megkérdezi te írtad-e ezt a szöveget.
És már magadra is vallottál!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.