A svájci Tages Anzeiger arról írt a Vasárnapi Hírek nyomán múlt héten, hogy Orbán Viktor bankáraként emlegetik Nagy Istvánt, Bern nagykövetét. Felmerültek olyan találgatások is, miszerint a miniszterelnök kétszer is egyenesen Nagy miatt utazott Zürichbe. Megkérdeztük, mit szólnak ehhez az érintettek.

Egész pontosan arra voltunk kíváncsiak, hogy tényleg fűzi-e Orbán Viktort Nagy Istvánhoz üzleti kapcsolat, illetve hogy a kormányfő valóban a nagykövet kedvéért vonatozott-e órákon át Zürichbe.

Első körben Orbán Viktor sajtófőnökénél, Havasi Bertalannál érdeklődtünk. Bár kérdéseink nyilvánvalóan érintették a miniszterelnök személyét, Havasitól csak azt választ kaptuk, amit már mi is tudtunk: Nagy István Magyarország Svájcba akkreditált nagykövete. Egyebekben javasolta, hogy forduljunk kérdéseinkkel a berni nagykövetséghez, illetve a külügyhöz, így ezt meg is tettük.

A berni nagykövetség azt írta:

A magyar sajtóban (Vasárnapi Hírek), valamint az ezt átvevő svájci napilapban (Tages Anzeiger) megjelent feltételezéseket, miszerint Nagy István „Orbán Viktor svájci bankára” lenne a leghatározottabban cáfoljuk és – mint ahogyan az a mai Tages Anzeigerben meg is jelent – visszautasítjuk: az állítás nem igaz.

A követség kitért arra is, hogy Nagy István kinevezése előtt a magánszférában folytatott üzleti tevékenységét befejezte, nagyköveti felkérését ezt követően kapta. Nagykövet-jelöltként a hivatalos eljárásnak megfelelően részt vett az Országgyűlés Külügyi Bizottságának meghallgatásán, amelyen megfelelt, és 2013. márciusában elfoglalta az állomáshelyét – írták.

Szerettük volna elkérni tőlük Nagy István önéletrajzát, de azt a külügy álláspontjára hivatkozva – mely szerint ez nem közérdekből nyilvános adat – nem adták ki. Így bár a berni nagykövetség cáfolta a Nagy személyét érintő pletykákat, Orbán zürichi utazásaival kapcsolatban nem válaszoltak.

A külügy cikkünk megjelenéséig nem reagált a megkeresésünkre.

41 hozzászólásarrow_drop_down_circle

volvós
A kis g...i szijj-ÁRTÓ kezében van minden bizonyiték.Érthetö, ha
a hallgatást megfizetik, ott is marad...A " szülöktöl " kapott házvásárlási
kölcsön miatt is...Mindenki hazudik !!! Szeretném látni a svájci
sajtót ( originálban )
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
verőce21
@KERKA: Ellentételezésként! (Hogy Ő, nem egy pitiáner seftes.) :)
KERKA
@verőce21: Hát ő nem pitiáner, az egyszer fix:)
mariaberta
@papa.49: Igaz! Akkor már négy lábra lehet kíváncsi.
kukac50
Nem csak bankszámlája van, vett egy bankot is a családnak. Fialtatják azt amit a Néptől ellopnak.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.