Bár Orbánék a gazdasági bevándorlás problémáját próbálják itthon eladni, sokkal nagyobb gondok vannak a kivándorlás terén. Egyre nő a Magyarországról kivándorlók száma az elmúlt időszakban. A legfrissebb adószámkérelmi adatok szerint továbbra is az első 10 ország között vagyunk Nagy-Britanniában, de Ausztriába is tízezrével vándorolnak ki a magyarok. Németországba pedig az utóbbi években annyi magyar távozott, ahány honfitársunk jelenleg Pécs városában él. A magyar állampolgárok száma újabb 21 ezer 198 honfitársunkkal immár 156 ezer 812-re emelkedett Németországban tavaly. A kivándorlás egyik legaggasztóbb jelensége az egészségügyi dolgozók elvándorlása. A Blikk arról ír, hogy egy évtized alatt 4 ezer fővel csökken a háziorvosok száma. A jelenlegi csaknem 6500 praxis így 2025-re, még a kalkulált 800 fiatal háziorvos munkába állása esetén is várhatóan 3300-ra apad. Már jelenleg is 230 praxis tartósan betöltetlen, így 300 ezer embernek nincs megfelelő alapellátása. Ha a tendencia...

Forrás: vg.hu
Feltöltő: bundi
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
verőce21
@bundi: Nincs ebben semmi különös. Csak komolyan vették sokan a szöveget, hogy kávéházat lehet nyitni odakinn.
verum
@verőce21: - vagy talán nem vették komolyan, hogy Magyarországban dübörög a gazdaság és hogy a keleti országok a jövő... ;-)
bundi
@verőce21: most már mindegy...tudod a gond az, hogy a ksh-nál kiszámoltak mindent...hányan dolgoznak hányan nem...a gond csak az ha összeadod stimmel...csak akkor hol az a kb félmillió aki kint van?
verőce21
@bundi: Te írtad az imént, hogy beleszámolták a kintieket is a hazai munkavállalók közé. (Sokan hazai közvetítőkön keresztül vannak kinn.) A gond az, hogy stimmel...?
bundi
aki közvetítőn keresztül van kint az nem kér kinti adószámot...és igen a gond ez...ha a versenyszférában az alkalmazottak száma kb 1,8 millió...tudod ezek azok akik nem az államtól kapják a bért...és ebből alaphangon 500 000 kint dolgozik adózik fizeti a járulékokat, ...a többit kikövetkeztetheted...
bundi
@verőce21: de a tavalyi cikkek szerint ez az 500 000 talán kicsit alulbecsült mint a ksh adatai...
www.napi.hu/magyar_gazdasag/megdobbento_600_ezer_magyar_mar_kulfoldon.581118.html

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.