Úgy tűnik, a pártok tényleg mindent megtesznek, hogy megnyerjék a most vasárnapi tapolcai választást. A Fidesz eddig a CÖF-fel üttette az ellenzéket, most viszont bevetette a létező legerősebb fegyverét: Orbán Viktort.

A miniszterelnök ma ugyanis a tapolcai régióba látogatott és Facebook-oldala tanulsága szerint Fenyvesi Zoltánnál járt "családlátogatáson", később pedig "spontán gyűlést" tartott Ajkán, majd nyilatkozott a helyi sajtónak. Itt arról beszélt, "ellenszél van, elkel a szerencse" – írta a hvg.hu tudósítója.

Egyébként a miniszterelnök jókedvűen érkezett, viccelődött és többek közt arról beszélt, "nem gondolta volna, hogy négy év kormányzás után nehezebb lesz kormányozni".  A nehézségek közt említette azt is, hogy már nincs kihívója, így minden hibáját felnagyítják és a kormányt hibáztatják a rossz idő miatt is.

Orbán azt is nyilatkozta: 

Ajka egy sikertörténet, hiszen itt mindössze három százalék körüli a munkanélküliség, azaz sikerült végre elérni a teljes foglalkoztatottsághoz közeli helyzetet.

Az ajkai sikerben szerinte a helyiek munkája, a helyi városvezetés és a kormány segítő politikája is benne van.

Tehát semmi okom azt feltételezni, hogy az ajkai emberek ellenszenvvel fordulnának a mi irányunkba

- mondta Orbán Viktor.

A sümegi polgármesterrel – folytatta – a város bátor, ambiciózus fejlesztési terveiről beszélt, amelyekből "kijöhet jó néhány százmillió forintnyi beruházás, és kijöhet belőle több száz munkahely". Példaként említette a sümegi vár "teljessé tételét" és élelmiszer-ipari beruházásokat. Ezekről két hét múlva tárgyal majd a kormány – közölte.

A miniszterelnök arról is szólt, hogy minden választási kampányba be szokott szállni, a kormányfőnek ugyanis dolga, hogy ahol az emberek fontos döntésre készülődnek, oda elmenjen, és találkozzon a választókkal.

Hangsúlyozta, a tapolcai választókerület három nagy településén – Tapolca mellett Ajkán és Sümegen – az elmúlt öt évben "nagyon komoly munkát végeztünk", a helyi vezetők és a kormányzat együtt. Ajka is egészen más város, mint volt, Tapolca is egy sikeres város, Sümegről pedig csak fantasztikus szavakkal lehet beszélni – áradozott Orbán Viktor.

A ház asszonyával kacérkodott Orbán
A ház asszonyával kacérkodott Orbán
A nép között is elvegyült a plebejus miniszterelnök
A nép között is elvegyült a plebejus miniszterelnök
Itt éppen hozzáért egy lóhoz
Koszticsák Szilárd (MTI)Itt éppen hozzáért egy lóhoz
Az öltöny alatt Orbán ismét szeretett kockás ingét a kormányfő
Az öltöny alatt Orbán ismét szeretett kockás ingét a kormányfő

22 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Macskaszem
Az ördögi vicsor meg a huncut mosoly nem ugyanaz a kategória!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kkalman
"A nép között is elvegyült a plebejus miniszterelnök"
Még most is röhögök a gyönyörtől!
Desischado
Remélem, a képére fagy a vigyor! Tapolcaiak, ne hagyjátok magatokat becsapni! Hajrá!
bakegya
Benézhette volna ez a görény a lasztovica balatonparti sávban lekerített közvetlen vízpari hagyatékait is,de a szeremleinek ajándékozott szőlőbirtokokon is tarthatott volna néhány nagybeszédet-e helyett feszülni látszatta magát a tapolca és környékének nyilas-kommunistáin??? Ehelyett a munkanélkül lézengők helyzetén változtatni kényszerén is feszülhetne,vagy soppingolni se ártott volna Tapolca -és környékét még fenntartó használtcikk piacon?-esetleg a káptalantóti illegálisan fenntartott-liliomkertet visszavásárohatta volna a heti árverésen...e helyett vicctorunk összekacsalít.
Nagyon dizájn mondhatom.
bakegya
Sümegről etetik folyamatosan a nemzeti lócitrommal a magyarokat teknős módban- Hertelendy kapitány ha megélte volna ezt akkor körbehányta volna a várárkot,mielőtt orbán odaért volna.
mariaberta
Hozzáért egy lóhoz? Óriási szenzáció, újság címlapjára vele!!!
kkalman
@mariaberta: tegnap, 20:39: A ló azóta sem tudta kiheverni ezt a sokkot.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.