Az Országgyűlés kedden határozatot hozott arról, hogy Magyarország legfeljebb 150 katonát küld az Iszlám Állam nevű terrorszervezet elleni fellépéshez az iraki Erbílben található kiképző központba.

A képviselők 137 igen szavazattal, 57 nem ellenében mellett hagyták jóvá Hende Csaba honvédelmi miniszter kétharmados többséget igénylő előterjesztését.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter korábban azt mondta, az iraki helyszínen 110 katona teljesíthet majd szolgálatot, hat magyar tiszt a vezetési pontokon lenne jelen, míg a további katonák Magyarországon állnak rendelkezésre. A tárcavezető szerint a misszió költségvetése 20 milliárd forint alatt marad.

A határozati javaslat értelmében a magyar katonák 2017. december 31-ig látják el feladatukat az erbíli támaszponton.

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

lópicigáspár
Remélem példát mutatnak az igennel szavazók és ők mennek oda először!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kukac50
Tiltakozásul hekkelték meg Zsanai falú honlapját ahol egy Iszlám harcos volt látható,ott a gáztározó,nem félnek azok akik ezt megszavazták attól ,hogy egy letelepedési engedélyt vásárolt külföldi felrobbantja a gáztározót?
Valami oka volt a hekelésnek,figyelem felhívás?
dömdödöm
Ezzel csak nő a terrorfenyegetettség ?
eddig is voltak sejtek Tiszai Alkaloida :-) ?
vagy itt van épp az ISIS- COM kft :-)) ?
Január
Alig 20 milliárdban fáj ez nekünk. Talán azoknak kellene állnia a költségeket, akik kiengedték a "szellemet" a palackból, úgy tudom nem a magyarok voltak.
Meg aztán van itt éppen elég gond Európában is. Miért kell az arabokat zrikálni,kiterjeszteni olyan társadalmi formát rájuk, ami arrafelé nem mondható történelminek.
Ja, hogy van nekik olyanjuk, mint ami másnak nincs, és azt el kell venni? Kicsiben sem szeretik az emberek az ilyen megnyilvánulást, nem, hogy nagyban.
barew7
Jó szórakozást azoknak az agyalágyult katonáknak, akik pár ezer euróért feláldozzák magukat az ördög szolgálatában! kozbenjaro.blog.hu/2014/08/27/lavorba_fogjak_fel_a_vert_mint_mashol_a_disznovagaskor_az_iszlam_allam_remtettei
simmering73
Akkor rövidesen megkezdjük a temetéseket.
Anna Mária
Erre az égvilágon semmi szükség nincs!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.