Magyarországnak is az az álláspontja, hogy az Európai Unió nem okozója a menekültproblémának, inkább az elszenvedője, abban az értelemben, hogy kezelnie kell a helyzetet – mondta Kovács Zoltán kormányszóvivő az M1 aktuális csatorna hétfő reggeli műsorában.

A problémát a gyökerénél, a forrásánál kellene kezelni – jegyezte meg, hozzátéve, a magyar kormány minden nemzetközi fórumon azt képviseli, hogy a menekültek útra kelésének okait kell megszüntetni Fekete-Afrikában és a Közel-Keleten, bár ez nem egyszerű feladat.

Már februárban szó volt arról, hogy "szükség van beszélgetni a bevándorlás, illetve az illegális migránsok kérdéséről" – mondta a kérdésben induló nemzeti konzultáció időzítéséről Kovács Zoltán.

Hangsúlyozta: szükség van ere a párbeszédre, de nem azért, mert "elutasítanánk ezeket az embereket", hanem azért, mert a kérdés kezelésére új uniós és tagállami eszközökre van szükség.

A másfél éve felerősödött menekültáradatról szólva a kormányszóvivő azt mondta, Európa és benne Magyarország szembesül egy problémával, amelyre láthatóan nem jók a válaszai.

Nincsen olyan közösségi szabályozás, amely megakadályozná, hogy ilyen számban érkezzenek a kontinensen kívülről menekültek, és a múlt csütörtöki uniós csúcsig annak a feltételei is hiányoztak, hogy megakadályozzák ezeknek az embereknek az elindulását hajóval Észak-Afrikából Európába.

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Senara
Senki nem állította EU oka lenne a menekült áradatnak . A közel egy millió "munkanélküli magyar menekült "sem kalandvágyból hagyta el a hazáját .
verum
@1magyar: - nincs igazad. Én azt kifogásolom, hogy bebörtönzik, katonaságot küldenének rájuk, ahelyett, hogy hagynák tovább utazni.
1magyar
@verum: De mivel unios tagok vagyunk és előbb van a határunk fel kell tartóztatni őket,az unio nem adott konkrét utasítást -szerintem- hogy hagyjuk őket tovább menni.
verum
@1magyar: - Emberek, akik menekülnek. Ki-ki lelkiismerete szerint viszonyul hozzájuk.
Én itt ebben a témában befejeztem veled.
1magyar
@verum: Én is így gondolom,felesleges veled vitatkozni, lehet, hogy te is menekült lehetsz?!
-gin
Tömegek menekülnek, embertelen viszonyok elől, és nap mint nap iszonyú tragédiák történnek: menekülők sokasága pusztul el, nyomorult körülmények között.

És akkor Európában akadt egy Kedves Vezető, aki meggyengült tekintélyét, népszerűségét az ő rovásukra indított hecckampánnyal akarja megerősíteni, visszaszerezni. Aki mindent elkövet, hogy a kérdésről ne lehessen értelmesen és becsületesen beszélni.

Aljas, aljas, aljas!!!

gepnarancs.hu/2015/04/elvetemult-gazemberek/

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.