Tízmilliókkal támogatta saját szervezetét Farkas Flórián az ORÖ költségvetéséből Az ORÖ állami működési támogatásából finanszírozta éveken át Farkas Flórián saját szervezete, a Lungo Drom iroda-fenntartási költségeit, pedig a civil szervezet nem tartozik az ORÖ intézményeihez. Farkas Flórián a legmagasabb politikai hatalmú roma vezető nagyon kedvelheti a székházakat, az elegáns bútorokat, a szolgálati autót, és az évi több tízmillió forintot jelentő elnöki keretét, a költségtérítéseit. Követhetetlen, hogy az elmúlt években hány ingatlant, mennyi állami támogatást és programfinanszírozást kapott az Országos Roma Önkormányzat és a Lungo Drom. Az átláthatatlan és bűncselekmény-gyanús pénzügyi gazdálkodások miatt már tucatnyi feljelentés érkezett a hatóságokhoz, és az ügyeket a Nemzeti Nyomozó Iroda, a Főügyészség és a kormányhivatal is vizsgálja. Farkas Flórián már azt követően, hogy 2011-ben megnyerte az országos nemzetiségi önkormányzati választást, és néhány nappal később...

Forrás: romnet.hu
Feltöltő: human
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

20 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
nemkati
Kolompár se volt semmi, de Farkas aztán két marokkal szórta a pénzt. Azt is el kéne mesélnie, hogy miket tett a cigányok érdekében az elmúlt években. Nem értem, a cigányok miért nem kérik ezt számon rajta? Illetve értem. Amikor szavazásról van szó, akkor megjelenik ő vagy az emberei a településeken, oszt ezt-azt, ígér fűt-fát, valahogy így választhatták meg. Hogy botrányok vannak körülötte, arról meg már nem szereznek tudomást a putrilakók, legfeljebb a milliomos romák, de azok vannak kevesebben, és azokat nem nagyon izgatja a képviselet. Gyalázat, ami ebben az országban megy, minden téren.
human
@nemkati: Egy szűk cigány önkormányzati tagság belső ellenzékként azért már mozgolódik:
index.hu/belfold/2015/04/10/orszagos_roma_onkormanyzat_nem_ismerik_a_tizedesvesszot_a_vadaskodo_kepviselok/

Azt kellene megvalósítani amit Cserdiben sikerült és nagyban javulna a cigányok helyzete és megítélése. De valamiért erről nagyon keveset hallani.
human
@nemkati: Illetve most találtam egy videót és úgy néz ki az MSZP végre valóban csinál is valamit, ami szocialista értékrendbe illik:
mandiner.hu/cikk/20150226_a_cserdi_csoda_brusszelig_ert#
magyarbakancs
More kellet bazseválásra.
Most már nem mondod"Náne lovó madara nyista.
nyanya001
És ezt a tetvest mg nem vitték el vezetőőszáron ???
Na lenne csak baloldali már a kaptárba lenne !
nemkati
@human: Erre emlékszem. De csoda még mindig nem történik, sőt, Cserdin kívül mindenütt csak rosszabb a helyzet.
human
@nemkati: Pedig ha a cigányok integrációját nem oldja meg valaki, akkor a jobbik kerül kormányra és akkor viszlát EU üdv Moszkva lesz.
human
@nemkati: A 10:13-as videót nézted? Rendesen kiosztotta az mszp-s fejét a cserdi polgármester. Felhívta a figyelmét, hogy igen csak elegük van abból, hogy mindig csak az ellenzéknek fontos a romák kérdése és a kormánypártoknak is mindig csak választások előtt.
nemkati
@human: Néztem azt is. Teljesen igaza van Bogdán Lászlónak, igazán eredményes dolgot semelyik kormány és semelyik párt nem tett még a romák érdekében, a romákkal kapcsolatos problémák megoldásában. De az már valami, ha ők elkezdenek valamit. Sajnos Bogdán Lászlót még eddig nem követte senki. Pedig kell, hogy legyen köztük még hasonló ember. És ilyen kéne nekik az országos vezetés élére is. Akik itt hörögnek a cigányok tettei miatt, nem fogják fel, hogy mindenki, a romék és nem romák érdeke, hogy ez a mai helyzet alaposan megváltozzon, valami normálisabb irányba.
nemkati
Elég hülyén fogalmaztam, ma nem vagyok a topon. :(
human
@nemkati: És a romákhoz érteni is kell. Bogdán László ezért előnyben van egy diplomás szociológushoz képest. Tudja mikor kell dicsérni és leszidni a cigányt. Másképp kell őket kezelni, mint egy magyart. Ezt a tudást kellene átadni a szakembereknek.
Clavigo
Ez a zsíros hajú ,kegyelemben részesített köztörvényes az egyik " nagy kedvencem " az Orbán-kondából..Kormány ?- vagy miniszterelnöki megbízott a more ? :) :) ..és még csak most kezdik el vizsgálgatni ??? :) :) :) Csak nem beáldozzák a nemzeti oldal Flórijjjját ?
eszegfu
@human: 11:31 Nem is értem: tudunk évek óta Cserdi polgármesteréről Bogdán Lászlóról.
Miért nem neki adták a "hid a munka világába" (ha jól tudom a program nevét) pénzét?! Ő bizonyára valóban a cigányságra forditotta volna, nem ugy mint Farkas Flórián!
human
@eszegfu: Látod ezért nem adták neki a programot. De úgy általában a hatalomnak érdeke egy széles napról napra élő, közmunkafüggő, munkahelyét féltő társadalom fenntartása, mert így irányíthatóak választáskor akár közvetlen utasításra vagy akár közvetve egy populista rezsicsökkentésen keresztül.
A postán láttam ahogy becserkészett egy szegény nőt egy rezsicsökkentéshez aláírást gyűjtő ember. Legszívesebben odamentem volna és elmondtam volna, hogy amíg ő 2 ezer Ft-ot takarít majd meg havonta addig a jobb módúak 20 ezret. De látszott rajta, hogy az a 2 ezer is sokat számít neki. Ez egy csapdahelyzet.
eszegfu
@human: Sajnos igazad lehet... "kommunikációval" már mindent megoldottak, közben akárhogy is nézem egyre szarabbul élünk...Régebben sem voltam gazdag, nem éltem "nagylábon", de nem éheztem és még "luxusra" -- mondjuk 2 hetes pihenésre, nyaralásra -- is tellett, sőt volt egy kis megtakaritásom is (nem milliók!), vagyis ugy gondoltam: a középosztály alsó részében vagyok. Ma is van mit ennem, van fedél a fejem fölött, viszont nincs megtakaritásom és nem tudok évenként "kikapcsolódni". Még nem vagyok szegény, nem sorolom oda magamat, mert látom, hogy a faluban mekkora a szegénység, tehát én még mindig jobban élek. Egyik ismerősöm egy télen át 3 mázsa fát használ fel fütésre, és elviszi a szelektiven gyüjtött mü.a. palackokat fütésre (!), vagy a másik, levágtam a fagyal bokraimat és a zöld leveles ágait huzta el kiskocsin egy néni tüzelőnek. Elkeseritő...O.V. duplakeritéses, szigoruan őrzött házába még be sem lehet a kertbe nézni, mert zavarja a pihenésüket...de azért ő kijöhetne időnként megnézni az igazi szegénységet.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.