A Miskolci Spider Mentőcsoport most nem utazott a földrengés sújtotta Nepálba. Isztambuli átszállással mentek volna segíteni, de óriási tumultus fogadta volna őket a törökországi reptéren, így nem mentek – írja a hirado.hu.

Lehóczki László, a Miskolci Spider Mentőcsoport vezetője a Kossuth Rádió Közelről című műsorában elmondta: két kutyával készültek, hogy a nepáli földrengés után részt vesznek a mentésben, de végül egy orvoscsoport és műszaki mentők utaztak ki.

Lehóczki szerint több kutyás mentőcsapat is vesztegelt a reptéren. Elmondta, mindig a fogadóhatóság határozza meg, hogy kire van szükség, és hogyan tudják az érkező csapatokat koordinálni.

Katmandu befogadóképessége elég kicsi, ezért arra is figyelni kellett, hogy ne legyen túl sok a mentőcsoport – magyarázta Lehóczki László.

A csoport továbbra is készenlétben áll, mert lehetnek még újabb földrengések, vagy a halottak felkutatásában lehet szükség rájuk.

Lehóczki László elmondta, míg a nemzetközi mentőcsoportok kilencven százaléka élő-kereső kutyákkal rendelkezik, a miskolci csapat kutyái úgy vannak kiképezve, hogy külön tudják jelezni az élőket és a halottakat.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

simmering73
Már Budapestre feljutni is egy kaland. Meg tolmács sincs, ugye.
ipan54
Az "Életjel" Mentőcsoport viszont már kinnt van ))
ipan54
Esemény: Földrengés
Helyszín: Nepál
A KARISZ Speciális Mentö Szövetség a mai napon egy orvosi csapattal elindult Nepálba.
Kiutazó csapatok:
Életjel Mentőcsoport,
Főnix Speciális Mentők,
Legott Mentőcsoport

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.