A Demokratikus Koalíció szerint a rendszerváltozás óta eltelt huszonöt év legalább az ország kétharmadának adósa maradt, ezért ennek az "elfeledett hatmillió" embernek kell igazságot adni. A DK olyan programot készít, amely rájuk hívja fel a figyelmet, és amikor a párt kormányra kerül, ezek az emberek az ország tisztességesen megfizetett, megbecsült tagjai lesznek – mondta Gyurcsány Ferenc pártelnök a DK május elsejei rendezvényén a budapesti Városligetben, Az elfeledett hatmillió ember programja című elképzeléseiket ismertetve.

Gyurcsány Ferenc azt mondta, ha méltóképpen akarjuk ünnepelni május elsejét, szeretnénk megteremteni a munka becsületét és sikeres részei akarunk lenni az európai nemzetek közösségének, akkor előfeltétel, hogy "Orbánnak és kormányának mennie kell". Szavai szerint a kormányon lévők minden nap ártanak hazánknak, ezért ha kell, minden nap elmondják, előrehozott választásokat akarnak.

A pártelnök a rendszerváltozást nagyszerű történelmi teljesítménynek nevezte, de hangsúlyozta, hogy sok ember nem sikerként éli meg elmúlt huszonöt év nagyobbik részét.

Kijelentette, hogy kormányra kerülve "nyakunkba fog szakadni" egy ország, amelyik "fáradt, csalódott és reménytelen". Hangsúlyozta, hogy 1956 és a rendszerváltozás között csaknem háromszorosára nőtt az emberek reáljövedelme, ami viszont azóta gyakorlatilag nem növekedett. Az állam által megállapított létminimum 93 ezer forint annyira elég, hogy ebből egy felnőtt enni, lakni tudjon. Eközben az állam szerint legális ennél kevesebbért, 67 ezer forintért napi nyolc órában dolgoztatni egy embert – emelte ki.

Kormányra kerülésük után öt éven belül szeretnék elérni, hogy a minimálbér ne legyen kevesebb a mindenkori létminimumnál – mondta. Hozzátette, ezt úgy kell megtenni, hogy az ország működőképes maradjon. Nem a vállalkozásokat akarják tönkretenni a magasabb bérrel, hanem azt akarják, hogy a vállalkozások és az állam tegyenek erőfeszítést arra, hogy mindenki emberhez méltó életet éljen és ha dolgozik, akkor fizessék meg – fogalmazott.

Aki dolgoztat, az fizessen is – jelentette ki, hangsúlyozva, azt tapasztalja, sokan még a jogos bérüket sem kapják meg, arra hivatkozva, hogy rosszul megy az őket foglalkoztató cégnek. Emlékeztetett arra, hogy a cégek vezetői és tulajdonosai már jelenleg is teljes vagyonukkal felelnek a környezeti károkozásért. A DK részvételével létrejövő kormány megvalósítja majd, hogy a gazdasági társaságok vezetői és tulajdonosai teljes vagyonukkal, korlátlan mértékben feleljenek a munkásoknak járó bérért is – folytatta.

"Számoljunk le a rezsihazugsággal és teremtsünk rezsiigazságot" – fogalmazott. Visszautalt arra, hogy miközben a rendszerváltozás óta a reáljövedelmek lényégében nem nőttek, a rezsiköltségek jelentősen magasabbak lettek. A kormány intézkedései miatt a magasabb jövedelműek többet kaptak, az alacsony jövedelműek kevesebbet, a közműszolgáltatók pedig tönkrementek – mondta. Az emberi élet minimumához szükséges legalapvetőbb javakhoz, némi vízhez és áramhoz mindenki ingyen jusson hozzá – javasolta.

Gyurcsány Ferenc szerint "lopásra és gazemberségre épül ez a kormányzat", rokonok, haverok, bennfentesek gazdagodnak, miközben a többség belefárad a küzdelembe. A kabinet a legrosszabb ösztönökre játszva szeretné rávenni az embereket, hogy "zárják be" az országot; az élet urának és Istennek képzelik magukat, úgy gondolják, hogy ha "szerezhetnek három szavazatot", akkor szívesen napirendre veszik a halálbüntetést – fogalmazott.

A DK elnöke kijelentette, hogy megfojtja az országot a korrupció. A politikai korrupció sokáig nem válogatott oldalak között, mértékben lehetett különbség, de ma már minőségben is van – mondta. Hozzátette, nincsen új Magyarország, amíg a törvényalkotók lopnak. Aki hozzányúl a közöshöz, aki önmagát gazdagítja, azzal szemben nem lesz megbocsátás – szögezte le.

49 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Mézike
@nyanya001: Mi az hogy visszaállították az adójóváírást?
Az is nagyszerű hogy az egykulcsos adóval pedáloznak. Pont a csórikna kedveztek vele...
Emelték a minimálbért... , monnyuk le lehet tojni azt a pár fillért ami megmarad.
Na ez gyöngyszem!!! Közfoglalkoztatás! Nem értem. A közmunkások Gyurcsány idején teljes munkaidőben közalkalmazotti minimálbérért dolgoztak, aztán jött orbán és ma 50 pár ezerért...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Január
Könnyebb megszámolni azt a törpe minoritást, akik a rendszerváltás haszonélvezőii lettek, a többiek legfeljebb egy szebb jövő ígéretével rendelkeztek/rendelkeznek, és mai napig a rendszerváltás károsultjai, mert még azt is elvették tőlük, - különböző pénzügyi machinációkkal - amit nehezen összehoztak maguknak egy élet munkájával, s ezért pedig felelős a mindenkori politikai elit.
Levendula
Ez tetszik:

"Ha kormányra kerülnek, elérik, hogy a cégek vezetői és tulajdonosai teljes vagyonukkal, korlátlanul feleljenek alkalmazottaik bérének kifizetésért..."
wagabund
mindegy ki kerül kormányra, vagy ki marad, csak mentsék meg ezt a qrva egészségügyet...

akár egy új vizitdíj bevezetésével...na jó, ne háromszáz...legyen négyszáz per látogatás, de legyen valami..

akár gyurcsány, akár orbán, de az egészségügyet tessék megmenteni tisztelt politikusok...

hogy jön ez ide? hát egymást baszogatják, ahelyett, hogy a néppel törődnének.
csa-csa
@wagabund: teljes egyetértésem! mindegy ki van hatalmon, ha szarnak az egészségügybe, meg úgy mindenbe! és igen 25 éve!!! megy az egymás cseszegetése, és a világon semmit nem csinált és nem tett értünk egy keresztbe szalmát sem egyik mocsadék bagázs sem!!!
csa-csa
@Január: .."felelős a mindenkori politikai elit."
ez a lényeg!!!
csa-csa
azt csak csendben jegyzem meg, ez a kézcsók senkit nem zavar, mert nem az Orbán csőre illette a minden bizonnyal dolgos munkában megfáradt kezet.
Mézike
@nyanya001: Mi az hogy visszaállították az adójóváírást?
Az is nagyszerű hogy az egykulcsos adóval pedáloznak. Pont a csórikna kedveztek vele...
Emelték a minimálbért... , monnyuk le lehet tojni azt a pár fillért ami megmarad.
Na ez gyöngyszem!!! Közfoglalkoztatás! Nem értem. A közmunkások Gyurcsány idején teljes munkaidőben közalkalmazotti minimálbérért dolgoztak, aztán jött orbán és ma 50 pár ezerért...
justhpeter
@Január: Aki Magyarországon "politikai elitről" beszél, az nem olvasta az értelmező szótárt és nekem nem a barátom. A többi megfelelt. Sajnos valós.
justhpeter
@Levendula: Az idézett mondat színtiszta demagógia.
justhpeter
A cikket elolvasva eszembe jutott a Gyurcsány kormány időszaka. Meghirdetett pontokat, amiket nem valósított meg, s amikor ez kezdett kiderülni, újabb pontokat hirdetett meg, amit szintén nem valósított meg. Nagy része van Orbán első kétharmadában. A mostani ötletei is ide vezetnének, csak most nincs meg a tömegtámogatása hozzá, szerencsére.
mariaberta
@justhpeter: Csak azt felejtetted ki, hogy az ellenzéket FIDESZ-nek hívták, és ott tartottak be az akkori kormánynak, ahol csak tudtak.
justhpeter
@mariaberta: Ez sajnos nem ad hozzá Gyurcsány értékéhez. Ő volt pozícióban, ha nem tud valamit megcsinálni, ne is ígérgessen.
zsuzska544
Jobb lenne ha hallgatna nagyon sokan lettünk munka nélküliek az ő ideje alatt .Nagy tolvaj gazember . Rengeteg emberrel kitolt .A melóhelyem a földel egyenlő lett
Desischado
kiváncsian várom az elszámoltatást. Igéretekkel már tele a padlás!

A fidesznek aztán van bőr a képén, extra vastag! Köszi a linket édes Nyanyám!
bretagne
@csa-csa: Engem zavar a kézcsók! Orbánt juttatja eszembe. Gyurcsány úr, nem kellene!!!
rugacs
Már megint bagoly mondja verébnek, hogy nagyfejű...
A rablók királya ismét hatalomra áhitozik. Hát persze, megérkezett a legújabb csemete, neki is össze kell rabolni az adófizetőktől pár milliárdot, nehogy éhen haljon.
Ennek a mocsoknak fel sem tűnik, hogy mikor a rendszerváltozás óta eltelt időre utal, azzal saját magát is köpködi?!
Valaki vehetné a fáradságot és elmagyarázhatná ennek a futóbolondnak, hogy az ő ideje végleg lejárt, az összeharácsolt milliárdjait tegye az asztalra és húzzon el a jó francba.
kukac50
Orbán megy is! Svájcba visz egy kis lóvét a családi bankjába.
mate03
@justhpeter: Jobb ma egy Gyurcsány,mint holnap egy (orbán)!
mariaberta
@justhpeter: Gondolom ez a vélemény vonatkozik Orbánra is, aki ugyancsak igért fűt-fát, meg a 14.ik havi nyugdíjat is.
Kéretik egyenlő mércét alkalmazni.
magyarbakancs
"Gyurcsány: Orbánnak és kormányának mennie kell."
Ebben egyet értek önnel Gyurcsány úr.
Remélem nem azon gondolkodik,hogy visszatér a miniszterelnöki székbe?
Az isten mentsen meg ettől.
pistapapa
Az egyik nagyobb gazember,mint a másik. Megegyeznek viszont egy dologban,mindketten a magyarok kifosztásából lettek "vastagok". Ennek a mocsárnak a lecsapolását csak a JOBBIK akarja elvégezni. Hát,jöjjenek.
mindenes46
@pistapapa: Hosszú volt a tél és nagyon fejbe@ot egy hógolyóval a hóember!!!
izo
@bretagne: Kettős mércéd van: ha gyurcsányi csinálja akkor zavar, ha Orbán akkor felháborodsz.Gyurcsány pedig minden csak nem úr!
TASzSz
@magyarbakancs: Nem, de Lipótmezőn igen!
simmering73
@pistapapa: Milyen kannást szivornyázik fater. Mert ütős, az biztos.
karma1
@simmering73: Hagyd a fenebe, utoljara meg azt hallotta a kocsmaban, hogy gyurcsanybajnai meg a lopott milliardok, ezt a kettot most egymas melle rakta, es gyorsan leirta, hogy el ne felejtse...:o)))) Most megint kene egy kis ismeretterjesztest tartani neki, hogy Gyurcsany vallalkozo volt es maradt, vagyis DOLGOZOTT, mig orban egy pillanatot sem eddigi eleteben, csak politizalt, havonta egy kalap penzert... Gyurcsany a miniszteri fizeteset egy az egyben jotekony celokra adta, mig orban annyit haracsol maganak meg a csokosainak, amennyit nem szegyell (ja, SEMMIT nem szegyell!...:o(((( Na, de majd ez is kikopik, mert rajon, hogy rossz helyre teszi a hulyesegeit...:o))
pistapapa
@karma1: Elképesztő a tájékozatlanságod. Gyurcsány a harmadik,megszervezett házasságából lett "vállalkozó". Tudod,az bolsevik Apró Antal leánya,Piroska rendezte neki a magyarok pénzéből a 850 milliós vissza nem térítendő segélyt,amiből aztán privatizálták a bauxitipart.
karma1
@pistapapa: Erdekes modon megsem nala talaltak hirtelen vagyongyarapodast, sot, a csaladjanal sem. Viszont a mai napig nem szamolt el sem meszaros, sem rogan, szijjarto, es a tobbi rablo sem,... Mondjuk elukon orbannal... Gyurcsany viszont minden adobevallasat nyilvanossa tette, amikor miniszterelnok volt.

Lapozz egyet a brossuradban, mar nem divat a gyurcsany-bajnaizas,
Kurucinforol van az ertesulesed, vagy esetleg benyomnal egy linket? Biztos en maradtam le, de csak azert, hogy merhetetlen tudatlansagommal megrokonyitselek...
karma1
@zsuzska544: Jaj Zsuzskam, Te uj kislany, gyorsan mondd el, mi nyomja a szivedet, hatha tudunk segiteni? Mert ugy latszik, Te meg ott tartasz, hogy "Gyurcsany-Bajnai"... Meg az emuttnyocevezes, meg minden tonkrement a Gyurcsany alatt...

De bezzeg orban apank,... Mondd, mi vagy Te, jegyszedo valamelyik stadionjaban, hogy ennyire sztarolod? Nem muszaj valaszolnod, a hsz-ed magaert beszel...:o((
orogordog
@pistapapa: Van még pénz amit elehet lopni? Gabika is megtollasodna rendesen, tartva az eddigi szokásokat.
izo
@karma1: A fittelina adócsalásról látom nem hallottál nézz utána!
karma1
Erdekes, ugye nem azt akarod mondani, hogy van egy ilyen weboldal, ahol KIZAROLAG baloldali, es ellenzeki politikusok ugyeit szelloztetik, sehol egy meszaros, sehol egy rogan, sesztak, de meg a Simicska sem...

En azt mondom neked, hogy ez a weboldal resze a kurucinfonak, vagy mas, fideSS fizette fideSSes uszitoknak, innen mar csak egy lepes a Jobbik, ugy hogy ezzel nem hatottal meg, mert meg ha igaz is lenne, akkor max. 10 milliorol van szo, amig orban kozpenzbol epitette fel a Pancho Arenat a sajat haza vegebe, amit egy bizonyos ido utan a sajat nevere irathat majd, mint telket, vagyont...
Teged meszaros halastavai sem zavarnak, tiborcz kikotoje , tender nelkul elnyert vilagitasi megbizasai sem... Nem baj,... Egyszer - nemsokara - majd kapsz egy nagy maflast (lehet, hogy pont egy kiabrandult fideSS-estol), es akkor majd leesik a loszemuveg rolad, bar a cso"latasod mar igy is gyogyithatatlan.
orogordog
@karma1: Ferike is a banda tagja, nem ám szenté avatod. Húzkodta a nyakát Ildi-nénivel a porondon és mondták, nem fog fájni szöveget.
izo
@karma1: Ennyi h@leséget már rég olvastam mit írtál te csőlátásos.Aki az SS-t használja ilyen összefüggésben az saját magáról állít ki bizonyítványt.Talán el kéne fogadnotok a többség akaratát a szavazásról, ez a demokrácia ha nem tudnád!
karma1
@orogordog: @izo: Latom, a partotok beigerte a fizuemelest a trollkodasert, tovabbi jo munkat tehat, oruljetek a "demokraciatoknak", aztan majd ti is el lesztek dobva, mint a kifacsart citrom, de senki nem fog utanatok rinyalni...

izo: csak hogy tudd, a fonokod Tusnadfurdon kijelentette, hogy illiberalis allamot akar letrehozni, na, az meg nem demokracia, tehat amirol azt kepzeled, hogy demokracia, AZ NEM AZ!
Tényfeltáró
Még hogy mennie kell? Kotródjon, de tüstént.
izo
@karma1: Látom neked a liberalizmus az istened. Le vagy maradva ma M.O.-n nincs SZDSZ a helyére került! A fizuról meg amit írtál lehet , hogy nálatok az szdsz-nél ez a szokás , de nálam ez nem téma.
orogordog
@karma1: Ferike is tolvaj és politikus volt, van, és marad.
Nem biztos, hogy cserélnél velem fizetést.
orogordog
@izo: Demokratikus többség, a szavazófülke tájára sem ment, velem együtt.
karma1
@orogordog: 22.47-re: Hatha a fizud havi 600 ezer alatt van, akkor tenyleg nem cserelnek...:o))) Ja, es en az orszagos MINIMALBEREN kapom a fizumat...:o)))
karma1
@izo: Eloszor is, mielott eltevednel a nagy politikai oserdoben: SOSEM VOLTAM TAGJA SEMMILYEN PARTNAK, POLITIKAI SZERVEZETNEK, es erre rendkivul buszke vagyok, mert a munkamat nem a partallasom alapjan ismertek el, hanem a munkam valodi minosegen! A liberalizmusnak igenis hive vagyok, mint halado, gondolkodo ember, az illiberalizmust, unortodoxiat pedig melyen elitelem, veszelyesnek tartom.
A fizetesemrol meg annyit: hetente vehetem kezhez, oramu pontossaggal erkezik, es vidaman fizetem az EGYFELE, jelenleg 15 %-os adot (ket eve emeltek fel 12.5 %-rol), es minden negyedevben egy ingyenes ismertetobol megtudhatom, hogy mire koltottek el az adomat, az utolso centrol is. A polgarmesterunk 12 eve iranyitja a varoskat, felviragzast, fejlodest hozva ebbol a penzbol a telepulesnek, es Skoda Favorite-on jar be dolgozni. Barmikor barkit fogad, mindenkinek az ugyeben eljar, ha kell, szemelyesen.
Majd akkor irj nekem legkozelebb, ha hasonlo felallasrol tudsz beszamolni otthon, de addig nem vagyok kivancsi a frocsogesedre.
izo
@karma1: Ezek szerint USA-ban vagy, akkor mit p.fázol bele az itteni dolgokba?
karma1
@izo: Vazzze, ... hogy kikalkulaltad! ... Ugyan egy teljesen mas foldreszen vagyok, de ne faraszd magad, foldrajzbol egyes...Ja, es ilyen szinten beszelj a csaladtagjaiddal,, azok megerdemlik, mert nem neveltek meg idoben, mert ahogy te itt vagy ezen az oldalon - es mindig hangoztatod, hogy oda irsz ahova akarsz -, akkor kepzeld el, hogy az osszes tobbi blogolonak, - koztuk nekem is - pont annyi jogom van itt lenni, mint neked.

A hozzamszolasrol meg addig szokj le, amig nem tanulsz meg szocializalodni, masokkal erintkezni.
izo
@karma1: Ha nem tudnád nem illik belebeszélni más ország belügyeibe!
karma1
@izo: Nem is tudtam, hogy te "orszag" vagy? Magyarorszag pedig az en hazam is, a tied is, meg me'g kb. 10 millio masik magyare. Ha nem tetszik, ne szolj hozzam, igerem, en sem fogok, mert marhara nem erdekelsz, de jo lenne, ha te is felmerned a sajat helyzetedet.
izo
@karma1: Ha nem itt laksz ez nem a te hazád, mert elhagytad.
karma1
@izo: Uzengess inkabb csizmasnak, o osztja az eszt Erdelybol, mint szinmagyar, az nem zavar? Vagy a partodon belul minden megengedett?. En meg mindig magyar vagyok, nem pedig bantu neger, ugyhogy le lehet rolam ugorni...
izo
@karma1: Látszik már magyarul sem tudsz.Én nem azt írtam nem vagy magyar, hanem már nem a te hazád mert elhagytad!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.