Reni, Réka, Gábor és Szonja, vagy épp a volt varrónő, a volt cukrász és a volt karácsonyfadísz-festő is azok közé tartoznak, akikkel tele vannak az osztrák határon áthaladó utak, és a hozzájuk hasonlók miatt emelkednek az ingatlanárak is a nyugati határszélen. Mindannyian elsősorban a magasabb, euróban járó fizetés miatt járnak dolgozni Ausztriába, ami sok ingázást, gyakran még több munkát jelent, de megéri. Ügyük kampánytéma a Burgenlandi helyi választásokon is. Riport az ausztriai ingázásról. Abcúg a hvg.hu-n.

Forrás: hvg.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Toby
Kérem tisztelettel !

Horgász cimborám szakács végzettségű fia, itthon - a szakmájában - annyit keresett havonta, mint amennyit most 6-7 nap alatt gond nélkül elkölthet és még marad is !
Ausztria egyik hegyi szállodájában dolgozik, ma már konyhafőnök, a visszajáró vendégek annyira megkedvelték, hogy egszerűen csak Tibizik" az első időszakban a tulajdonos mindig aggódott, hogy ha hazajön pár hét szabira, akkor egyáltalán visszamegy-e ? Nagyon kedvelik és ami a lényeg, rendesen megfizetik !
Annyira, hogy az első időszakban egy 1996-os Forddal járt ki és haza, ma már egy 2 éves merdzsóval, van kint saját háza, nyaralója !
Vendégidőszakban nagyon húzzák az igát, de jut bőven piheésre, szabira is !
Gondtalanul él a családjával és persze ott nincsenek elmebeteg orbáncok, hegyi stadionok garmadával, hazug lézerek, pofátlan rogánok !
Meghízott kissé, kisimúlt arcbőr, az egész testtartása árulkodik a megélhetési magabiztosságról !
Mindezt 10 év alatt, amikor egy álláshirdetésre utazott ki, volt pár nap "próbaüzem" és 11 emberből választották őt. Itthon még az átlagos, luxus nélküli lakodalom is erős fejfájást okozott a családjának, meg egy kamion kölcsönt !

Ebnnyi a különbség mindössze 100-110 Km. távolságon !

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.