Az első szabad országgyűlési választások 25. évfordulójára rendeztek emlékkonferenciát a parlamentben. Ezen természetesen részt vett Orbán Viktor miniszterelnök is, aki azon kívül, hogy felemlegette Gyurcsány Ferenc őszödi beszédét, többek közt megosztott egy személyes történetet is.

Orbán szívhez szóló történettel nosztalgiázott a rendszerváltásrólForrás: facebook.com/orbanviktor

Utóbbit Facebook-oldalára is kiírta:

Fiatal pár valahol Bécsben hátát a falnak támasztva nézi a bécsi forgatagot. 1984-et írunk. Harminc napos nyugati turista diákút végén, és nehéz döntés előtt vannak: hogyan folytassák az életüket? Diktatúrában, de otthon, vagy szabadon, de idegenben. Ha azt kérdezik tőlem, mit jelentett számomra az első szabad választás, mindig ez a történet jut az eszembe. 21 éves voltam, keveset tudtam a politikáról, de azt tudtam, hogy nem akarom e dilemma malomkövei között őrlődve leélni az életemet.

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Hellcat
Látom a "Diktatúrában, de otthont" választotta.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
legacy
"Fiatal pár valahol Bécsben hátát a falnak támasztva nézi a bécsi forgatagot. 1984-et írunk."

- Fiatal pár valahol Bécsben, Londonban, Berlinben, Stockholmban, Oslóban, Párizsban, New Yorkban, Ottawában, Canberrában, Wellingtonban, hátát a falnak támasztva nézi a forgatagot. 2015-öt írunk.

Ami már nem kérdés a számukra: "hogyan folytassák az életüket? Diktatúrában, de otthon, vagy szabadon, de idegenben", mert mostanra MINDENHOL JOBB, MINT OTTHON - DIKTATÚRÁBAN!!!
nezelodo
Csak hazajött, hiszen sikeres volt a család, akkortájt lett a fater Veszprém megyében a Papp János megyei PB-ában oszlopos tag.
bakegya
@Hellcat:ENGEDD MEG DE A GYENGÉBBEK KEDVÉÉRT KISSÉ RÉSZLETEZNÉM VELŐS MONDANDÓD-eligazítást tart vicctorunk- azzal a feltétellel-HOGY EGY NAPOT SE KELLJEN DOLGOZNOM,huszon öt évig here módjára sikerült egy maffiát összetartanom-köszonettel tartozom a SIMICSKÁNAK,SINTÉR SANYÁNAK ,KÖTELES NEK ÉS AZ ÖSSZES PATKÁNYNAK AKIK FÖLTOLTAK TEKNŐS LÉTEMRE A CÖLÖP TETEJÉRE-NAGY SEGGITSÉGGEL MÁR A BANKOKAT FOSZTOGATOM ,stb.stb...-AZ ÁLLAM AZ ÉN VAGYOK TI BIRKÁK PEDIG A KÖZMUNKÁSAIM ÉS EZZEL A HIDEGÁLOMOSÍTÁSSAL MINDEN FOCIIMÁDÓ JÓL JÁR,A TÖBBIT PEDIG ÓCSÓÓÓÓÓÓÓ GÁZZAL LÁSSA EL A PUTYIN.
HOLNAPTÓL ÉN LESZEK A KIRÁLY-az a roggyant ,lehúzott EU-PEDIG ÚGY DÖGLŐDIK AHOGY AKAR A HALÁLSORON IS ÉN VAGYOK SOKKOLÓVAL -MEG A JANI!!!
simmering73
2015 tavasza. Fiatalok (lányom és fiam) nehéz döntés előtt vannak: hogyan folytassák az életüket? Diktatúrában, (kilátástalanul, szegényen) de otthon, vagy szabadon (gyorsan egzisztenciát teremtve, boldogan), de idegenben.
papa.49
@Anna Mária: A másik oldalról meg már a rendőr sasolta őket hátha lopikálni akarnak...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.