A nemrégiben meggyilkolt 19 éves lány kapcsán felmerültek olyan sajtóhírek, mely szerint közismert politikus is a kuncsaftjai közé tartozott. Most az atv.hu megszólaltatta a pártokat az eset kapcsán.

Ugyanazt a három kérdést tették fel a Fidesznek, a KDNP-nek, az MSZP-nek, a DK-nak, a Jobbiknak és az MLP-nek.

A kérdések ezek voltak:

1. Mi az önök álláspontja a politikusok magánéletének erkölcsi normáival kapcsolatban?

2. Az önök pártjában hol húzódik az az erkölcsi határ, amit következmények nélkül nem léphet át politikusuk?

3. Milyen lépéseket tesz az önök pártja, ha beigazolódik, hogy a Nancy nevű lány ügyfelei között valóban szerepelt egy országosan ismert politikus?

A Fidesz válasza szerint szégyen, hogy egyesek politikai hasznot akarnak húzni egy fiatal lány tragédiájából.

Ez nem az a pillanat, amikor a politikusokat kell megdobálni. Ez az a pillanat, amikor egy lányt kell gyászolni

- írták.

A KDNP véleménye, hogy a magánélet "még a politikusok esetében sem" tartozik másokra. A meggyilkolt lány ügyével kapcsolatban történő találgatásokkal pedig nem foglalkoznak.

A DK arról értekezett, pártjuk álláspontja világos: a bűncselekményt elkövető tagot a pártból kizárja. Etikai szabályzatuk a további, a párt mint közösség működését veszélyeztető magatartásokkal szemben ugyancsak tilalmat fogalmaz meg.

A Jobbik álláspontja, hogy a politikusoknak erkölcsi példát is kell mutatniuk, de a párt "magánéleti kérdésekkel sem a saját pártját, sem a többi pártot illetően nem foglalkozik" mindaddig, amíg az nem sérti a törvényeket. Az alapvető emberiességi értékeket sértő viselkedés esetén a Jobbik Etikai és Fegyelmi Bizottsága előbb figyelmeztetheti, később akár ki is zárhatja az illetőt a pártból. Ebben a konkrét ügyben a Jobbiknak nincs tennivalója – nyilatkozták.

Az MLP nem ír elő semmiféle "erkölcsi határt" politikusainak, bíznak benne, hogy enélkül is megfelelő módon viselkednek, íratlanul is betartják a tőlük elvárható erkölcsi normákat. Úgy gondolják, ha ebben az ügyben kiderül, hogy politikus is érintett volt, akkor annak be kell fejeznie a pályafutását.

Az MSZP nem kívánt reagálni az atv.hu megkeresére. A lap úgy tudja, ennek oka, hogy harmadik kérdésüket úgy értékelték a pártban, hogy az azt sugallja, a Nancy ügyfélköréhez tartozó politikus MSZP-s volt.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

justhpeter
A magyar "politikai elit" megszólalt. Inkább ne tette volna. Alkalmatlanok mindenre. Bizonyíték hogy a maximális következmény a pártból való kizárás.
Desischado
Csak ennyi? Kizárják a pártból? Elég szegénységi bizonyítvány, amit a pártok erre bemutattak, talán a DK volt egy kicsit szigorúbb.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.