Közleményben adott hangot véleményének a "Nancy" néven emlegetett meggyilkolt lány kapcsán a Szexmunkások Érdekvédelmi Egyesülete (SZEXE). Ebben többek közt azt írták, a magyar szexmunkás közösség nevében elutasítják Nancy, az Akácfa utcai lakásban meggyilkolt szexmunkás halálát követő, az áldozatot hibáztató cikkeket, médiában megjelent riportokat és véleményeket, melyek Nancy feltételezett klienseire helyezik a hangsúlyt.

Ehelyett szerintük a szexmunkásokat izolációba, bujdosásba kényszerítő, személyüket stigmatizáló állami szabályozást, rendőri erőszakot és társadalomban jelenlévő szexmunkások elleni diszkriminációt és gyűlöletet kéne vizsgálni.

Úgy látják, a szexmunkások elleni erőszak sok esetben a nőgyűlöletből, homofóbiából, transzfóbiából és romák elleni kirekesztésből is táplálkozik. Az ezek elleni harcot közös feladatuknak tekintik más szociális mozgalmakkal, a társadalom széles rétegeivel, a médiával és a döntéshozással együtt.

Nancy egy lakásban dolgozó szexmunkás volt, aki rengeteg társához hasonlóan elszigetelt körülmények közt dolgozott a rendőri védelemhez, szociális szolgáltatásokhoz való hozzáférés szinte teljes hiányában

- tették hozzá.

Kiemelték: Magyarországon hozzávetőlegesen 15 000 szexmunkás dolgozik. Közülük a lakásban dolgozó szexmunkások biztonságát legnagyobb mértékben az fenyegeti, hogy az ellentmondásos szabályozás következtében az egyéni vállalkozó szexmunkások kizárólag egyedül, a saját tulajdonú ingatlanukban folytathatják legálisan tevékenységüket. Ugyanis ha más szexmunkással dolgoznak együtt – mely növelné biztonságukat –, prostitúció elősegítéséért szabadságvesztésre büntethetők – írták. Holott hazánkban bármely más vállalkozás az ingatlaninfrastruktúra tulajdonviszonyától függetlenül – akár bérleményben – is végezheti tevékenységét és az adójából költségként számolhatja el a vállalkozáshoz használt ingatlan költségeit.

Ezen ellentmondás napjainkra olyan fél-illegális helyzetet és olyan kényszermegoldásokat teremtett, melyben a szexmunkások bujkálva és a segítségkérés hiányában önmagukra utalva vagy különböző mértékben kizsákmányolva végzik tevékenységüket. Emellett folyamatos fenyegetettséget, kiszolgáltatottságot, nagyfokú kockázatokat kénytelenek nap mint nap elviselni – mutattak rá.

A SZEXE szerint szintén gátolja a rendőrségi védelemhez való hozzáférésüket és rendőrök iránti bizalmukat, hogy a rendőrség célzottan bünteti őket: 2012-ben 26 125 esetben szankcionálták a szexmunkásokat szabálysértési eljárások keretében, a kiszabott pénzbírságok, helyszíni bírságok pedig átlépték az 1 milliárd forintot. A 2012-es évben egyetlen főre kiszabott legmagasabb pénzbírságok több megyében is meghaladták a 10 millió forintot.

98 hozzászólásarrow_drop_down_circle

verum
A legszomorúbb, hogy nem tudni hány nőt, hány fiatalkorút kényszerítenek prostitúcióra. Mert oly könnyű ítélkezni, hogy mind ezt tartja élete céljának. És hova fordulhat, akit kényszerítenek? Főleg, ha cigány származású. Ki hinne neki, hogy bizonyítja? Néhány pofon? Az benne van a pakliban.
Erőszak? Ugyan kit érdekelne, hogy egy prostituáltat megerőszakolnak? Még a nem prostinak is nehéz ezt bizonyítani.
Olyan szeglete ez a mocsoknak, amit ha valaki föllibbentene, sok más mocsokságra derülne fény.
Sajnos, sokaknak nem érdeke - viszont marad az ítélkezés.
Pedig az ítélkezőknek, a közönyösöknek és a szemet hunyóknak is szól:
"Monda nékik Jézus: Bizony mondom néktek: A vámszedők és a parázna nők megelőznek titeket az Isten országában."
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
karma1
@Hellcat: Akko' ugorgyunk, Te meg menjel fozni, mert mar mindjart del van!!!...:o))
Knapp75
@Hellcat: Azért nem tudod sajnálni, mert még mindig irigykedsz az iPhone-jára?
Túlléphetnél már ezen.
Az internetadó elleni tüntetésen is sikerült azon nyammognia sokaknak, hogy okostelefonjuk van a tüntetőknek. (ami mondjuk már 20,000 ft-ért vagy havi 5000 ft-os részletre is kapható)

Valójában az sem számít, hogy mivel foglalkozott, mert akár egy rendőrségi pszichológus is eshet egy perverz, primitív gyilkos áldozatául az elmúlt évek tapasztalatai alapján...

Egyébként a halálbüntetés hívei szerint egy prostituált halálát is halálosztással kéne államilag büntetni, vagy az esetükben nem számít, hogy "valaki gyermekét ölték meg"?

@mariaberta: Könnyen címkézel. Vannak olyan szexmunkások, akik fizikai kontaktus nélkül küldik az ipart, pl. telefonon vagy webkamerán keresztül.
Elméletileg akár még szüzek is lehetnek... :)
T.T.
@Hellcat: Sokan dolgoznak egyéni vállalkozóként, fizetve minden járulékot. Pont a "lakásos", egyedül dolgozó lányok. Nancy esetében ez biztos, hogy nem így volt, de a régi, a szakmában több éve dolgozók így próbálják legalizálni a szolgáltatást. Mellesleg számla tömbjük is van...
Hellcat
@Knapp75: Tényleg az iPhone-os dolgon akadtál fent? Elolvastad egyáltalán a többi kommentem?
@T.T.: A NAV erre is figyelhetne...ja a NAV egy rakás szar...visszavonom.
kukac50
Sajnálom a lányt ,de a hatóságnak az a kötelessége,hogy megtalálja a gyilkost!
Arról nem olvashatunk,hogy hol tart a nyomozás. Vagy a halott lány keresse meg a gyilkosát,mint Vida Ildikó is maga vizsgálta magát,ez az elv működik?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.