Röghöz kötné a TV2-t a kormány, amely törvényjavaslattal akadályozná meg, hogy a tévétársaság kivonuljon Magyarországról és programdíjat szedjen – írja a hvg.hu.

A TV2 ugyanis a magyar médiaszabályozást megkerülve szedhetne programdíjat, így stabilizálva a helyzetét. A lap cikke szerint azonban kormányközeli üzletemberek egyelőre nem érdekeltek ebben, jutányos áron szeretnék megszerezni a tévétársaságot.

A Seszták Miklós jegyezte tervezet határozottan leszögezi, egyetlen olyan tévétársaság sem szedhet terjesztési díjat a kábelszolgáltatóktól, amelyiknek a nézettsége elér egy bizonyos szintet. A tiltást azokra a médiacégekre is kiterjesztik, melyeknek külföldön van a központjuk, nem sorolták be őket a magyar médiatörvény kategóriáiba, de Magyarországra sugároznak.

Mivel a társaság eladósorban van, a törvénymódosítás hosszú távon ronthatja a cég helyzetét, akár a vételárra is kihatással lehet. Mint arról a hvg.hu novemberben beszámolt, a miniszterelnökkel jó viszonyt ápoló filmproducer és kormánybiztos, Andy Vajna érdeklődik a TV2 iránt, ám a tárgyalások idén megakadtak.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

justhpeter
Megint helybe akarnak menni a pofonért.
Toby
Most üt majd vissza az a gennyes, sok esetben nyalogány stílus, melyet a TV-2 művel már egy jó ideje ! Gerincességben nem versenyezhet az RTL-lel.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.