Bajai vagyok. Hogy ez mit jelent azon kívül, hogy halevő vagyok, elmesélem, mert el kell. Mivel Jugoszlávia sok országhoz hasonlóan a területi elvet követte, nagymamám és testvérei jugoszláv állampolgárok lettek. És azok is maradtak. Később örültünk neki, a mamának olyan útlevele volt a szockóban, bármikor le tudott menni Jugóba, a fináncok csak annyit kérdeztek tőle, hazamegy-e. Persze a mama mindig hazament, mi meg nem csak karácsonykor ettünk datolyát, fügét, narancsot, banánt, volt Deep Purple bakelitom, amin összeverekedtünk a nagybátyámmal, volt Ritt farmerem és nem kellett Mariahilferstrasseig menni egy Gorenje hűtőért. Aztán a mama úgy gondolta, túl a hetvenen, hogy hát ő mégiscsak magyar is, és tönkretette az egész családot idegileg azzal, hogy hideg élelemmel felszerelkezve beállított a tanácsházára, hogy ő magyar akar lenni. Illetve magyar is.

Forrás: hir24.hu
Feltöltő: soljanka
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Anna Mária
@soljanka: Annyira be vannak izzítva a magyarok a magyarkodással, hogy nem is veszik észre, hogy kicsodák.
Remélem, ha majd nem hecceli őket senki, akkor észre térnek.
soljanka
Én nem tudom jobban megfogalmazni, mint ahogy a cikkben van:
"könnyebb a saját seggünkbe dugni a fejünket, mert tanulni, kíváncsinak lenni, információt gyűjteni, művelődni, olvasni sokkal, de sokkal nehezebb, mint hőzöngeni meg óbégatni, hogy a mi drága nemzetünk."
dömdödöm
A 25 év kínai jelenlét tisztán megmutatta hogy integrálódnak ugyan de asszimilálódni nem képesek .
Az hogy más országokban hogy van azt nem tudom .
Anna Mária
@soljanka: Odáig még talán rendben van, hogy midráganemzetünköznek, de hogy a pirézeket is utálják...! :)
soljanka
@Anna Mária: Ja-ja. valami 40%-os volt legutóbb az elutasítottságuk. :)
stirliitz
Nem a több nemzetiséggel, a többféle kultúrával van gond. Magyarország eddig is ilyen volt. Más a gond: a problémát az jelenti, hogy egy kalap alá vesznek mindenkit, ami azért nem szerencsés, mert
multikultúra és multikultúra között hatalmas különbség van, mivel ember és ember között is jelentős különbségek vannak, de egyesek ezt nem fogják fel.
Szép dolog a tolerancia, az empátia és hasonszőrű társai, de látni kellene, hogy hiába engedjük be ide vagy Nyugat-Európába a jobb élet reményében özönlő gazdasági bevándorlókat, ezzel nem segítünk rajtuk hosszú távon.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.