Kovács Brigitta, a Paralimpiai Bizottság sportgazdasági vezetője feljelentést tett a szervezet gazdálkodása miatt. Kovács a bizottság elnökének tegnapi sajtótájékoztatója miatt döntött úgy, hogy az RTL Klub híradójához fordul. Ő az egyik egyébként, aki az MPB-től drágán lízingelt szolgálati autóval járhatott.

 Elnök úr azt kérte tőlem, hogy (...) ne szóljak egyetlen szót sem senkinek, ne beszéljek senkivel csak vele, továbbra is együtt kíván velem dolgozni, de ha én úgy döntök, hogy a kialakult helyzetre való tekintettel nem akarok tovább itt dolgozni, akkor garantálja azt, hogy olyan végkielégítést kapok, hogy semmiben ne szenvedjek hiányt"

- mesélte Kovács.

Azt is elmondta: Gömöri több szponzori jutalékot vett fel, mint amennyit bevallott, sőt, olyan összeget is felvett, amelyre nem volt jogosult. Állítása szerint az is megtörtént 2012-ben, hogy a MOB sportigazgatója hozott szponzort, de míg ő lemondott jutalékáról a parasportolók javára, Gömöri felvette azt. A gazdasági vezető a kérdésre, hogy állításait tudja-e igazolni dokumentumokkal, határozott igennel felelt a csatornának.

Semmi olyat nem mondok, amit nem tudok konkrét papírokkal bizonyítani

- fűzte hozzá.

Az RTL Klub megkeresésére Gömöri azt mondta, a sportgazdasági igazgató egyik állítása sem igaz.

Frissítés: A paralimpiai bizottság jogi képviselői megkeresték szerkesztőségünket, szerintük valótlanul híreszteltük, hogy Gömöri Zsolt, a Magyar Paralimpiai Bizottság elnöke arra kérte Kovács Brigittát, hogy senkivel ne beszéljen a Bizottság ügyeiről.

Valótlanul híreszteltük, hogy Gömöri Zsolt, a Magyar Paralimpiai Bizottság elnöke azt ígérte Kovács Brigittának, hogy hallgatásáért cserébe busás végkielégítést kap, ha úgy dönt, hogy távozni szeretne a bizottságtól.

Valótlanul híreszteltük, hogy Gömöri Zsolt, a Magyar Paralimpiai Bizottság elnöke több szponzori jutalékot vett fel, mint amennyit bevallott, illetve hogy olyan összegeket is felvett, amelyek nem illették meg.

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

m.macskosz
Megvetem azokat, akik csak akkor nyitják ki a szájukat, amikor a másik már sitt-várományos!
Amíg élvezik a jólétet, amit neki köszönhetnek, addig kussolnak. Genyó tempó.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
vonotok
Gömöri ! Te mocskosba vagy mint azok akik hatalommal ruháztak fel. Ha egy csepp gerinc lenne benned azonnal lemondanál, magántőkéd a para-olimpikonokat, és egy életre elütnél a sport világából.
mariaberta
Ez a Gömöri véletlenül nem fideszes?
Törölt felhasználó
Azt kokós buci szemgödrét... Pont, mint a Deutché..:)
levarosbukta
@m.macskosz: Pont erre gondoltam, pontosan neki kellett tudnia róla milyen szemétségek folytak ott. Eszébe se jutott volna kitálalni ha nem borul a bili. Remélem ennek is elkenik a száját.
dr. prédikátor
Gömöri geci!!! Már a szád szélét nyaldossa a szar!!! Bele fogsz fulladni!!!Látod bunkókám??? ezért nem érdemes nagy pofával hablatyolni!!!
nemjoezigy
Összegezzünk: Erkölcsi szintekről van szó. Az kinek kicsi kinek magas. Örülni kell, hogy bizonyítékok is vannak, amit a gazdasági vezető ad. Innentől kezdve ez a féreggömöri már csak nem is védekezhet.
Egyértelmű, hogy a gazdasági vezető sem maradhat a posztján (ilyen alacsony erkölcsi szinttel nem lehet.@Mirabilis: Patkány és a süllyedő hajó esete)
Olyan sérült embereket kell a megüresedő posztokba tenni, akik hitelesen tudják képviselni a sportoló sorstársaikat. Sajnos sokan vannak, akik képzettek is.
A folyamatos kontrollra szükség lesz ezeken kívül is. Én nagyon csodálkozok, hogy a szponzorok nem néztek utána az adományaik felhasználásának. A továbbiakra ezt is javaslom.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.