A kormány kimaxolja a termelési riport műfaját. Szombat délelőtt az M1-en robbant a hírbomba, mely szerint nőtt az állattenyésztési ágazat teljesítménye.

Az állattenyésztés teljesítményének tavalyi bővüléséről beszélt a Földművelésügyi Minisztérium agrárgazdaságért felelős államtitkára szombaton az M1 aktuális csatorna műsorában, amelyben kiemelt célként fogalmazta meg, hogy az állattenyésztési ágazat aránya a mezőgazdaság szerkezetén belül közelítse meg az 50 százalékot.

Czerván György szólt a sertéságazatról, közölve, hogy 2013 óta minden felmérés azt mutatja: tartósan hárommillió fölé emelkedett a sertésállomány, és az anyakoca-állomány is folyamatosan növekszik.

Emlékeztetett arra, hogy az élősertés és a hasított félsertés áfájának csökkentése után 2016-tól a sertés tőkehús áfáját is 5 százalékra mérséklik, amit – mondta – a fogyasztók is meg fognak érezni az árak csökkenésében.

Az államtitkár jelezte továbbá: a jövő évi költségvetési törvényjavaslatban jelentős hazai források állnak rendelkezésre az állattenyésztésre.

31 hozzászólásarrow_drop_down_circle

adrenalink
Biztos, egész nap Orbán "Magyarország jobban teljesít" beszédeit hallgatják ösztönzésként az ólban...:-)
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
papa.49
@Rumcájsz: Viszont ha nem megy át legalább 10 kézen a tej, akkor miből lesz haszna a fütyiszes uraknak, legyél egészen nyugodt mindenütt ott vannak ahol munka nélkül dől a lé!!!
mate03
@Desischado: Olyan ez mint Rákosi alatt a beszolgáltatás idején! Hányat fial a disznó?Nem tudom! 14 db-a terv,tudja ezt a disznó?Hát kérdezzék meg tőle!
nezelodo
@Rumcájsz: Nagyon megállt Nálad az idő, a traktor és a kombájn árát illetően. A tejtermelők pedig szintén gazdálkodók, általában maguk termelik meg a takarmányt, bár néhányat csupa szívjóságból a főldéhes (helyesebben EU-s támogatás éhes) fidesz fanok megfosztottak a takarmány termelés és legeltetés lehetőségétől. Így mehetnek a tejelő tehenek a vágóhídra, vagy a nyerészkedők bagóért felvásárolják az állományt. Van persze előnye is ennek, mert az agrárminiszter haverjai legalább nem Romániából hoznak be lépfenefertőzött marhákat, felrúgva minden állat egészségügyi szabályt, hanem kihasználják az általuk előidézett kótyavetyét, és megveszik a felszámolóbiztos haverjuktól.
volvós
...Lehet-e a kecskével ? ( By Hofi .G. ) :-)))))
Másik
Én azt a plüss cocát akarom a képről! Olyan cuki pofája van! Vajon hol szerezte?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.