A kormány kimaxolja a termelési riport műfaját. Szombat délelőtt az M1-en robbant a hírbomba, mely szerint nőtt az állattenyésztési ágazat teljesítménye.

Az állattenyésztés teljesítményének tavalyi bővüléséről beszélt a Földművelésügyi Minisztérium agrárgazdaságért felelős államtitkára szombaton az M1 aktuális csatorna műsorában, amelyben kiemelt célként fogalmazta meg, hogy az állattenyésztési ágazat aránya a mezőgazdaság szerkezetén belül közelítse meg az 50 százalékot.

Czerván György szólt a sertéságazatról, közölve, hogy 2013 óta minden felmérés azt mutatja: tartósan hárommillió fölé emelkedett a sertésállomány, és az anyakoca-állomány is folyamatosan növekszik.

Emlékeztetett arra, hogy az élősertés és a hasított félsertés áfájának csökkentése után 2016-tól a sertés tőkehús áfáját is 5 százalékra mérséklik, amit – mondta – a fogyasztók is meg fognak érezni az árak csökkenésében.

Az államtitkár jelezte továbbá: a jövő évi költségvetési törvényjavaslatban jelentős hazai források állnak rendelkezésre az állattenyésztésre.

31 hozzászólásarrow_drop_down_circle

adrenalink
Biztos, egész nap Orbán "Magyarország jobban teljesít" beszédeit hallgatják ösztönzésként az ólban...:-)
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
adrenalink
Biztos, egész nap Orbán "Magyarország jobban teljesít" beszédeit hallgatják ösztönzésként az ólban...:-)
eszegfu
Hát lehet, hogy a sertéságazatban M.o. lesz a nagyhatalom?!
nemjoezigy
Valószínű a fideSSkdnp is besegít ebbe, mint az inszeminátori technika legújabb,- az ország vezetése jobban teljesít módon!
.
Azért ugye érthető?:-)
papa.49
@eszegfu: A fütyisz már tele van nagyobbnál, nagyobb disznókkal!!!
dr. prédikátor
Kiváncsi vagyok hogy hogy fog kinézni egy disznó orbán , lázár, harrach, rogán kövér fejjel!!!
nezelodo
Megközelíti az állomány a hárommilliót! Hú de nagy teljesítmény! Szerintem nem ez a nagy teljesítmény, hanem az, hogy az átkosban meglévő kilencmilliós sertésállományt a rendszerváltóknak sikerült leküzdeni hárommillió alá, a szőlőterületet háromszázezer ha-ról pedig hetvenötezerre, az almáról, zöldségről konzervgyárakról, és a hozzá tartozó foglalkoztatásról ne is beszéljünk!
human
Hofi Géza története a tervgazdálkodásról, disznó szemszögből :)
youtu.be/hIgkkOAmngI?t=1m10s
Tibor43
Nem csoda,mert ha vasárnap a család együtt megy kirándulni,templomba,üdülőbe,stb. akkor az állatokkal sem törődnek,ezért unalmukban dugnak...
Sziszifusz
@papa.49: Ahol ennyi g...i (sperma) van ott a szaporulattan nem lehet gond.
verum
És mi van a birkák legelőjével? Hány ezer állat fog éhen halni ebben a dübörgő gazdaságban?
szaboria1
@nyanya001: Nekem is ez jutott eszembe a címet olvasva. Mire 2016 januárja lesz addigra örülhetünk ha a 2015 januári sertés hús áráért kapjuk majd. A megfigyelésem az, hogy havonta emelik egy kicsit a hús árát.
Toby
Gondolom, a fideszcsürhe kollektíve meglátogatta mészáros & mészáros mangalica telepét !
A kis perverzek !
papa.49
@Toby: Remélhetőleg utódokat nem csináltak, már így is sokan vannak a ,,vérszívók,,!!!
Toby
@papa.49: Inkább a disznókat "rendezzék le" mint bennünket !
picike
Biztos, egész nap Orbán "Magyarország jobban teljesít" beszédeit hallgatják ösztönzésként az ólban...:-)@adrenalink: @Toby:
picike
a disznók ijedtükben is tosznak mindenre@Toby:
csa-csa
@picike: a győzike is azt mondta a dzsungelben a Benkőnek, hogy "azt hiszed én nem tosznaaak?"
justhpeter
Nem csoda, hogy szaporábbak az állatok, hiszen a családpolitika a kdnp kezében van. Mint köztudott a keresztényi szeretettel övezett környezetben jobban érzik magukat az egyedek, hamarabb kapnak kedvet az etye-petyére. A kdnp-s szaporodási szakemberek - Semjén, Harrach, Rubovszky, Rétvári - által kidolgozott technológia a vártnál is eredményesebbnek mutatkozott, például vannak olyan helyek, ahol disznóból már valóban több van.
Desischado
Hát persze, nyilván hallották a disznók, hogy Magyarország jobban teljesít!
kkalman
"... az állattenyésztési ágazat aránya a mezőgazdaság szerkezetén belül közelítse meg az 50 százalékot."
Azt azért elárulhatta volna a Czerván György elvtársúr, hogy ezt hogyan képzelik. A növénytermesztési ágazatot csökkentik az állattenyésztési szintjére, vagy az állattenyésztésit növelik, hogy elérje a növénytermesztés szintjét? Mert az qrvára nem mindegy, hogy a csökkenés a növekedés, fitymasz logika mentén, vagy a növekedés, ahogy illik, valóban növekedés.
Rumcájsz
Nem lesz ettől olcsóbb a hús, sőt az aszály miatt a disznók is soványabbak lesznek!
Máris van kifogás...
A mezőgazdasági vállalkozók mindig sírnak!
Csak egy traktor 10 millió, egy kombájn 20 millió vagy több,
Sőt! Támogatás évente a művelt terület alapján, hektáronként 45.000 Ft.
Ne sírjanak...
Katasztrofális viszont a tejtermelők megélhetése az alacsony felvásárlási árak miatt!

Támogatni kellene jobban a helyi tejtermelőket, nem áruházakból és 10 kereskedőn átmenő tejet kellene fogalmazni!
Ilyen lépésekkel kellene támogatni a mezőgazdaságot, ilyen lépések mellett lehetne támogatni a családokat, nem a vasárnapi zárva tartás a legfontosabb!

A tehenet vasárnap is fejni kell! :)
papa.49
@Rumcájsz: Viszont ha nem megy át legalább 10 kézen a tej, akkor miből lesz haszna a fütyiszes uraknak, legyél egészen nyugodt mindenütt ott vannak ahol munka nélkül dől a lé!!!
mate03
@Desischado: Olyan ez mint Rákosi alatt a beszolgáltatás idején! Hányat fial a disznó?Nem tudom! 14 db-a terv,tudja ezt a disznó?Hát kérdezzék meg tőle!
nezelodo
@Rumcájsz: Nagyon megállt Nálad az idő, a traktor és a kombájn árát illetően. A tejtermelők pedig szintén gazdálkodók, általában maguk termelik meg a takarmányt, bár néhányat csupa szívjóságból a főldéhes (helyesebben EU-s támogatás éhes) fidesz fanok megfosztottak a takarmány termelés és legeltetés lehetőségétől. Így mehetnek a tejelő tehenek a vágóhídra, vagy a nyerészkedők bagóért felvásárolják az állományt. Van persze előnye is ennek, mert az agrárminiszter haverjai legalább nem Romániából hoznak be lépfenefertőzött marhákat, felrúgva minden állat egészségügyi szabályt, hanem kihasználják az általuk előidézett kótyavetyét, és megveszik a felszámolóbiztos haverjuktól.
volvós
...Lehet-e a kecskével ? ( By Hofi .G. ) :-)))))
Másik
Én azt a plüss cocát akarom a képről! Olyan cuki pofája van! Vajon hol szerezte?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.