Mutatunk néhány bizonyítékot arra, hogy nem kell az egészet bevándorlós plakátot lefesteni, elég csak kigondolni, mit lehet vele üzenni.

Hogy világosabb legyen, néhány betű eltakarásával műalkotásokat csinálhat belőle bárki. A Cink gyűjtött néhány ilyen táblát, közben pedig már a Facebookon is alakult egy gyűjtőoldal a legjobbaknak.

35 hozzászólásarrow_drop_down_circle

JAJMÁR
Ha Magyarországon negatív üzenetet plakátolsz, ismerned kell a nép nyelvét és humorát :)
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
JAJMÁR
@keresztapa: 20:51 Igen, ez így működik a liberális demokráciákban :)

de találtam egy jó kis ábrát, ami segít eligazodni az eszmék és ideológiák között, és egyértelművé teszi, hogy mi történik, ha csak az egyik csúcson elhelyezkedő eszme érvényesül, de ua., történik, ha egyik csúcsot teljesen kiveszed. A tanulmányt is érdemes elolvasni:

tortenelemcikkek.hu/sites/default/files/alapfogalmak.JPG
JAJMÁR
@JAJMÁR: magyarázat az ábrához:
"A többi politikai eszme ezen három irányultság által definiálódik. Ha például a konzervatív felfogás szocializmussal "keveredve" jelentkezik, megszületnek a nemzetiszocialista (gúnynevén: náci) elvek, melyek ma a szélsőjobboldalon fordulnak elő. Ha a viszont a konzervatív eszmék liberalizmushoz kapcsolódnak, alkotmányos konzervativizmusról, vagy konzervatív liberalizmusról beszélhetünk. A szocializmus ugyanígy, a két másik fő irányzathoz egyaránt kötődhet, így a konzervatív felfogással "elegyedve" marxista (kommunista) ideológiákat, a liberalizmushoz közeledve pedig szociáldemokráciát teremthet."
keresztapa
@JAJMÁR: Köszönöm az ábrához adott magyarázatot, ami egyáltalán nem érvényesül a gyakorlatban mivel elméleti magyarázkodással, a hármas irányultság keverhető tetszés szerint, mint a kártyalapok osztás előtt, kinek mi jut. Ha valami nem egyértelmű, akkor az keverhető ezzel, is azzal, is tetszés szerűen. Miért nem egyértelmű, keverhetetlen a demokrácia?
JAJMÁR
@keresztapa: azért, mert a demokrácia nem a "szélen" van, szerencsére, eleve kevert :)

Benne vagy te is, én is, és nem vagyunk egyformák, a véleményünk sem egyforma, de elmondhatjuk mind a ketten :)
(Nem a gyakorlatnak kell követni az elvi magyarázatot, hanem a gyakorlatra adtak egy elvi magyarázatot. Nem én írtam, innen idéztem tortenelemklub.com/jelen/politika-es-toertenelem/713-konzervativizmus-liberalizmus-szocializmus-jobboldal-baloldal
keresztapa
@JAJMÁR: "Ha el akarsz vetni egy elméletet, hivatkozz rá unos - untalan. A demokrácia ezen az úton halad, napjaink vitában úgy tűnhet számunkra, mintha csak üres fogalom lenne, nem utal egyértelműen semmilyen meghatározásra vagy funkcióra sem. Az államelméleti gondolkodók már kezdettől fogva nem jutottak közös nevezőre a demokrácia leglényegesebb elemeit illetően. A " nép uralma" olyan berendezkedésnek tekinthető a mindennapi ember számára, amelyben a hatalmon lévők és hatalom- alattiak kör nem válik szét egymástól. Ebben az értelemben demokrácia soha nem létezett" de jót lehet beszélni, mert elfogadható indoklás egyértelműségét, soha senkinek nem sikerülhet.
varirmag
Az ellenzék ezzel a plakáthisztivel ,most veszíti el a következő választást !!!
Ostobák !

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.