Mutatunk néhány bizonyítékot arra, hogy nem kell az egészet bevándorlós plakátot lefesteni, elég csak kigondolni, mit lehet vele üzenni.

Hogy világosabb legyen, néhány betű eltakarásával műalkotásokat csinálhat belőle bárki. A Cink gyűjtött néhány ilyen táblát, közben pedig már a Facebookon is alakult egy gyűjtőoldal a legjobbaknak.

35 hozzászólásarrow_drop_down_circle

JAJMÁR
Ha Magyarországon negatív üzenetet plakátolsz, ismerned kell a nép nyelvét és humorát :)
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Aki Én
Ha Magyarországon kormányzol, tiszteletben kell tartanod a többségi érdeket és akaratot!
JAJMÁR
Ha Magyarországon negatív üzenetet plakátolsz, ismerned kell a nép nyelvét és humorát :)
Dr. Felipe
Ha nem került volna 300 millába ez az újabb kurmányzati őrület talán még röhögni is lehetne rajta.
Mondjuk a rogán meg a haverja biztos jól szórakoznak a pasa parki luxusvillájukban mikor elosztják a 300 millát mert ne ám már hogy ne bővüljön folyamatosan az a kurva villa.
papa.49
@Dr. Felipe: Inkább rájuk hűlhetne...
kamazuka
Mélyebben belegondolna a politika,akkor,és ha kicsit számolnának akkor meg különösen,rájöhetnének,hogy egy bevándorló,és egy elvándorló között mi a különbség.Szerintem nem sok,mert mindkettő sok pénzt hozhat a konyhára.Amennyiben a bevándorlók mellett maradunk és apró tételekben számolunk,akkor az is szép summa.nemcsak nekünk,hanem az indító országnak.Belegondolva a tanácsadói kör észjárásába ,nem látom a megoldás orientáltságot,csak az idegen gyűlöletet,és a félelmet.Ha a félelem oldaláról vizsgálódom,akkor érthető.
Míg birka-magyar benyel mindent,addíg az érkezőkkel ugyanezt már bajos lehet megtenni.Egy harmadikvilágból érkezőnek nincsen vesztenivalója.Tehát érthető,hogy van félsz.De visszatérve a pénzhez.Az indító ország is részesedne az érkező menekűlt jövedelméből.Hogyan?Kérdezhetnénk.A válasz nem bonyolúlt,hanem logikus.elment tőlünk 1 millió munkaerő,tehát keletkezett 1 millió munkahely melyből mondjuk betöltve 600 ezer.A maradékkal nem számolok mert minden tájegységnek megvan a maga eltartóképessége.a menekűlttűborok viszont sok sok eurót hoznak,hónapról-hónapra.
Nos ha érdekel valakit eme okfejtés,és a lényeg,akkor hajrá!Az adminon keresztűl van elérhetőség!
Lepényleső
A parlament bejárata fölé kellene egy felhívás; Aki Magyarországon él,annak be kell tartania a
hatályos törvényeket! Függetlenül a nemi identitástól,a faji hovátartozástól,a társadalmi helyzettől,a pártállástól,a családtól stb.
Desischado
Ha idejössz, ne ártsd bele magad az ügyeinkbe, hadd lophassunk nyugodtan tovább! Mutyisztán jobban teljesít!
pistapapa
Őrület és a közpénz hűtlen kezelése! Még a Városligetet is teleszórják magyar nyelvű plakátokkal,az afganisztáni,meg afrikai menekülteknek üzenve. Ennyire kretén emberek vezetik ma Magyarországot. Gyere JOBBIK és tegyél rendet!
Jozefina
Honnét gondolja az a szerencsétlen, aki kitalálta a plakátokat, hogy a "menekültek" akik hozzánk érkeznek tudnak magyarul??? Esetleg a magyar feliratú plakátok nem is nekik szólnak, hanem a "nemzetet" oly mohón féltő "nemzeti magyaroknak"?
Ennyire bunkó kormánya talán még nem volt e Hazának!!!
Aki Én
@kamazuka: 17:37 Ez akkor lehetne kérdés, ha a kormánynak valóban a probléma megoldása lenne a célja. De nem! Ellenkezőleg. A probléma fokozása, zavarkeltés a cél. Ezzel lehet milliárdokat saját cégekbe tolni, terelni, zavart kelteni, amiben jól lehet halászni.
A valódi probléma korrekt kezelésére ezek nem is lennének képesek.
Mindenki azzal foglalkozik, hogy miért magyar nyelvű a szöveg? Mert a bevándorlóknak szól legkevésbé, azért. Ez az egész cirkusz legkevésbé a bevándorlásról szól. Ennek a kormánynak kizárólag a feszültségkeltés, pénzlenyúlás, hatalom megtartás a célja, bármi áron.
Ha lenne egy korrekt kormányunk, akkor volna értelme a megoldásról beszélni.
mate03
@pistapapa: Azt hittem eddig,hogy józan gondolkodású vagy! Tévedtem,így csak sajnálni tudlak!
Anna Mária
@pistapapa: Meg fogsz te nagyon lepődni a jobbik "rendjén"!
keresztapa
@Anna Mária: De mennyire igazat ír @pistapapa: csak ahhoz, hogy érthető legyen tisztázni kell a rend fogalmát, ez az ami a liberálisok képességét jóval meghaladja. A rend magában foglalja és hordozza a fegyelmet a szervezettséget, aminek következménye a tisztességes határ, amit mindenkinek tudni érezni kell, hogy eddig és ne tovább, mert az ember aki ennek nincs tudatában az a liberális mindent szabad nekem elvét követi.
keresztapa
@mate03: Sajnálatra nem - e az szorul, aki elhamarkodottan átgondolatlanul sajnálja le azt aki a rendre utal @pistapapa: Az kérdéses, hogy a jobbik mit tart rendnek. Ha a jobbik belső rend, a közrend fogalmát meghatározta, ami magában foglalja a társadalmi és jogi rend fogalmát is és ezt @pistapapa: elfogadja mert ismeri jobbik rend tartalmát akkor bizony neki kell sajnálni azt aki a rendet liberális tudással követi.
levarosbukta
@Lepényleső: Remélem nem azokra a "törvényekre" gondolsz amiket ezek a szarcsimbókok összezagyváltak?
Anna Mária
@keresztapa: Neked például tudnod kellene, hol van a tisztességes határ: például rögtön ott, hogy nem becsülöd le a liberálisok képességeit. Fegyelmezd magad, nem muszáj minden ostobaságot leírnod, ami az eszedbe jut.
keresztapa
@Anna Mária: Ha a liberálisok nem idézték volna elő a rend,az erkölcs a polgári,társadalmi, ön fegyelmet:, stb: igen a liberális nem tud létezni a rend kialakított társadalmi jog követelményeivel. A rend fogalma éppen ezért az eligazodás képzetéhez hasonul társul amivel egy adott térben levő dolgok, egymáshoz viszonyított helyzetének a megjelenése a társadalomra vetített romboló hatását, képtelen felfogni.
Toby
@keresztapa: Érdekesek az ismereteid !

Remélem te érted is, amit írsz, pl: " igen a liberális nem tud létezni a rend kialakított társadalmi jog követelményeivel."

Ne zavarjon, hogy a valódi liberalizmus ( nem a gagyi magyar, mely során az egyéni gazdagodás volt az első ! ) talaján nyugszik minden demokratikus állam alapja, az Amerikai Függetlenségi Nyilatkozattal kezdődően ! A többiről talán még te is hallottál !
Anna Mária
@keresztapa: Mivaaan?!
A liberálisok előidéztek a rend, az erkölcs, a polgári, társadalmi ön fegyelmet? (Gondolom, önfegyelmet szerettél volna írni.)
Mi ennek az értelme?
Mi az az "eligazodás képzete"? "Hasonul, társul"?
keresztapa
@Anna Mária: Sajnálom, hogy tő szavakat nem tudsz önállósítani, ismereteiddel azt a helyén értelmezni. Belsőrend magában foglalja a közrendet, a közrend magában foglalja a társadalmi,
és jogi rend fogalmát is. A társadalom önfegyelme a jogi rend elfogadása annak követése, A polgár önfegyelme,vissza tükröződik a társadalmi tevékenység során Államrend a társadalom által elfogadott rend követése.stb

tevékenység
mindennapi élet
Anna Mária
@keresztapa: Bevallom töredelmesen, "tő szavakat" tényleg nem tudok "önállósítani". :)))
Nem tudom megfejteni, mit hablatyolsz központozás nélkül.
Ha nem magyar az anyanyelved, ajánlom, hogy fuss neki egy tanfolyamnak.
Írhatsz nekem más nyelven is, ami esetleg jobban megy.
mate03
@keresztapa: Ez a te véleményed! A te döntésed.Tiszteletben tartom! Ez a liberalizmus!
keresztapa
@Anna Mária: Így van ez mindég amikor ismerethiánnyal nem tudnak értelmezni tipikus hablatyolásnak minősítve az általa ismeretlen fogalmakat.
Anna Mária
@keresztapa: Magyarázd el, hogyan kell "tő szavakat önállósítani".
Olyat ismerek, hogy szótő, a többi sajna homály. :)))
keresztapa
@Anna Mária: Ha a szavak tartalma ismeretlen, akkor azt már nem tudja a személy a tárgykörben eligazodásként értelméhez kapcsolni, ezért értelmetlenségben vész az értelmezhetőség. Óvodás szájbarágó módszerhez szokottak részére, akik önálló gondolkozás hiányában egy területen lévő események fölé, nem tudnak értelemmel emelkedni, ragadnak le az érthetetlenségben.
JAJMÁR
@keresztapa: Vicces vagy. Nem, dehogy vicces,nevetséges :-D
Fogalmad sincs róla, mi a liberalizmus, összezagyválsz mindent.
Nem baj :)
Az meg, hogy a jobbik oldaláról határozod meg a "rendet", nos, ez késztetett írásra, hát attól mentsen meg minket - és téged is - az Isten!
keresztapa
@JAJMÁR: kificamodott értelmezése nálad jelen van, "a szabadság liberty szó után alapvetően a személyes szabadságon és törvény előtti egyenlőségen alapul." Tekintély tagadó, és az egyéni szabadságot hangsúlyozó és csak is azt érvényesítő szellemi áramlat.
A társadalom által elfogadott szokásokat értékeket, jogot törvényt alárendel az egyéni szabadság szentségének, a rendet, fegyelmet, szervezettséget tagadja mert "rendben, szervezettben fegyelemben az egyéni szabadsága sérül. ő személyében így gondolja és így fogadja el a liberális szellemi áramlatot. Mindenek előtt, az egyéni szabadságérzetének kell érvényesülni. Ezért van ellene a jobbik rendkövetelményének, mert rendben nem tud létezni.
JAJMÁR
@keresztapa: 12:48 Alapvető dolgokat nem értesz. Ha nem az egyén szabadsága és joga az alapja a társadalmi rendnek, akkor bármikor elvehetik a jól felépített üzletedet, házadat, bármidet, azzal a "magasztos" mondattal: "a hazának szüksége van rá"!
keresztapa
@JAJMÁR: Ez egy kicsit hosszúra nyúlik. Az egyéni szabadság jogok azok, melyek az állampolgárokat mint egyéneket megilletik s melynek tiszteletben tartása nemcsak, de megvédése a jogállamnak , feladata elsődleges kötelessége. A szabadság jog a teljesség igénye nélkül összetevői - létjog, becsület jog, házjog, vélemény és sajtószabadság, iparforgalom szabadság joga, nemzetiségi jog, vallás jog. stb. Na most az állampolgárok megkövetelhetik, hogy ezen jogaikban az állam által meg ne sértsenek, sőt eme jogaik élvezetében harmadik személyek által intézett vagy intézhető merényletekkel szemben hadhatósan megvédhessenek. Kivéve a büntetés nemei, pl vizsgálati fogság, házmotozás, levelezés elkobzása felfüggesztése. stb. Ezek a jogok az állam részéről ne nyúlj hozzám féle
javakként tekintsenek, hanem abban , hogy azoknak elkobzása, felfüggesztése, korlátozása
ne önkényileg, hanem csak a törvény szerint arra illetékes hatóságok által a törvényben előírt eljárás mellett történjék. Remélem eléggé kifejtve vagyon az alapvető dolog amit én szerinted nem értettem, csak nem szeretem a szájbarágós magyarázkodásokat! Ma 13:00 órától Internet TV adás szünetelt 19:20 óráig a körzetemben UPC - nál ez már szokássá válik, elfogadhatatlan a szolgáltatása.
JAJMÁR
@keresztapa: 20:51 Igen, ez így működik a liberális demokráciákban :)

de találtam egy jó kis ábrát, ami segít eligazodni az eszmék és ideológiák között, és egyértelművé teszi, hogy mi történik, ha csak az egyik csúcson elhelyezkedő eszme érvényesül, de ua., történik, ha egyik csúcsot teljesen kiveszed. A tanulmányt is érdemes elolvasni:

tortenelemcikkek.hu/sites/default/files/alapfogalmak.JPG
JAJMÁR
@JAJMÁR: magyarázat az ábrához:
"A többi politikai eszme ezen három irányultság által definiálódik. Ha például a konzervatív felfogás szocializmussal "keveredve" jelentkezik, megszületnek a nemzetiszocialista (gúnynevén: náci) elvek, melyek ma a szélsőjobboldalon fordulnak elő. Ha a viszont a konzervatív eszmék liberalizmushoz kapcsolódnak, alkotmányos konzervativizmusról, vagy konzervatív liberalizmusról beszélhetünk. A szocializmus ugyanígy, a két másik fő irányzathoz egyaránt kötődhet, így a konzervatív felfogással "elegyedve" marxista (kommunista) ideológiákat, a liberalizmushoz közeledve pedig szociáldemokráciát teremthet."
keresztapa
@JAJMÁR: Köszönöm az ábrához adott magyarázatot, ami egyáltalán nem érvényesül a gyakorlatban mivel elméleti magyarázkodással, a hármas irányultság keverhető tetszés szerint, mint a kártyalapok osztás előtt, kinek mi jut. Ha valami nem egyértelmű, akkor az keverhető ezzel, is azzal, is tetszés szerűen. Miért nem egyértelmű, keverhetetlen a demokrácia?
JAJMÁR
@keresztapa: azért, mert a demokrácia nem a "szélen" van, szerencsére, eleve kevert :)

Benne vagy te is, én is, és nem vagyunk egyformák, a véleményünk sem egyforma, de elmondhatjuk mind a ketten :)
(Nem a gyakorlatnak kell követni az elvi magyarázatot, hanem a gyakorlatra adtak egy elvi magyarázatot. Nem én írtam, innen idéztem tortenelemklub.com/jelen/politika-es-toertenelem/713-konzervativizmus-liberalizmus-szocializmus-jobboldal-baloldal
keresztapa
@JAJMÁR: "Ha el akarsz vetni egy elméletet, hivatkozz rá unos - untalan. A demokrácia ezen az úton halad, napjaink vitában úgy tűnhet számunkra, mintha csak üres fogalom lenne, nem utal egyértelműen semmilyen meghatározásra vagy funkcióra sem. Az államelméleti gondolkodók már kezdettől fogva nem jutottak közös nevezőre a demokrácia leglényegesebb elemeit illetően. A " nép uralma" olyan berendezkedésnek tekinthető a mindennapi ember számára, amelyben a hatalmon lévők és hatalom- alattiak kör nem válik szét egymástól. Ebben az értelemben demokrácia soha nem létezett" de jót lehet beszélni, mert elfogadható indoklás egyértelműségét, soha senkinek nem sikerülhet.
varirmag
Az ellenzék ezzel a plakáthisztivel ,most veszíti el a következő választást !!!
Ostobák !

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.