Az MKKP és a Vastagbőr kezdett gyűjtést és terveik szerint 3 millió forintot szednének össze 50 óriásplakátra, hogy nyilvánosan kérjenek bocsánatot a kormány bevándorló ellenes plakátjaiért.

A VS arról számolt be, hogy az embereknek nagyon tetszik az ötlet, a legfrissebb adatok szerint már 5,9 millió forint össze is jött – néhány óra alatt. Kovács Gergely, az MKKP elnöke elmondta, az adakozók általában pár ezer forintot utaltak és most úgy néz ki, nem is fogják két hétig gyűjteni a pénzt.

"Úgy gondoljuk, hogy a kötelességünk is megmutatni a világnak és magunknak, hogy attól még mert egy ilyen kormányunk lett, mi nem vagyunk ennyire primitívek. Illetve különösen zavaró, hogy Magyarországon, ahol a bevándorlásnál jóval nagyobb probléma a társadalmi szolidaritás majdnem teljes hiánya, az állam arra költi a pénzünk, hogy minél jobban gyűlöljük egymást. Ez ellen szeretnénk tenni"

- mondják.

62 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Freewolf
Most legalább tudjuk, hogy mennyire adakozóak az antimagyarok!
Anna Mária
@Freewolf: Nana, kutyus! Ne felejtsd ám el, hogy nem te határozod meg, ki a magyar és ki nem! Ne sértegesd a honfitársaidat! Tudod, cukikampányt parancsolt a főnököd!
Freewolf
Senkit nem sértegetek! Egyszerű tényt állapítok meg! Aki ellenplakátol a magyar érdekek ellen, az csak magyar nyelvű esetleg, de nem magyar. Kíváncsi lennék, a nagy adakozók közül hány kettős állampolgár van. Beszédes szám lehetne!
Anna Mária
@Freewolf: Nem állapítasz meg semmiféle tényt, csak a fejedben létező baromságot nyomod. Bele kell nyugodnod, hogy az a magyar, aki annak vallja magát.
Nem ismered fel a magyar érdekeket sem: egy gyűlöletkampány soha nem lehet magyar érdek.
Azt is el kell fogadnod, hogy a magyar állampolgársági törvény értelmében mindenkinek annyi állampolgársága van, amennyi tetszik.
Freewolf
@Anna Mária: Majd változnak ezek a törvények idővel! Nem az magyar, aki annak vallja magát, mert hazudni tudnak rendesen az antimagyarok, hanem aki tiszteletben tartja a magyarságot és a magyar érdekeket. Az nem magyar érdek, hogy a sok képzetlen, nyelvet nem beszélő, segélyre berendezkedett ellepjen bennünket. Vannak, akiknek ez az érdekük, ezért is említettem a kettős állampolgárokat, akik más hazát szolgálnak! Sok szemét beoldalgott már hozzánk!
Anna Mária
@Freewolf: Te gondolom, a születésed okán ódalogtál be, kutyus. :)))
soljanka
@Freewolf:" Egyszerű tényt állapítok meg"
Farkas Koma, te nem tényt állapítasz meg, hanem a véleményedet fejted ki.
Ez kb. olyan, mintha én most azt írnám: tény, hogy Freewolf rosszul látja a dolgokat.
Freewolf
Nem rólam van szó, hanem a szemét antimagyarokról. Morvai csak úgy nevezte őket: magukfajták!
Arra a szemét bandára gondoltam és ha a Jobbik fog kormányozni, lesz még itt hiszti ezerrel! Minden charter tömött lesz! :-))))))))))))
Freewolf
@soljanka: Magyar érdekek ellen cselekedni magyarellenesség! Nekünk nem érdekünk a gazdasági menekültek sorát befogadni és eltartani!
soljanka
Most meg a Morvait idézted. Az is csak egy vélemény. Bár tény, hogy Morvai mondta.
Az a Morvai, aki kicsinálta magának - párttagsági nélkül-, hogy uniós képviselői fizetésből éljen, messze az országtól. A csodálatosan szép Magyarországtól. Távol. Külhonban. Szegény. Mennyire fájhat az a nagy magyar szíve.
nevemnick
@Freewolf: - Antimagyar? Egy kicsit félrehord a hatlövetű a nyakadon.
- ,,Magyar érdekek ellen cselekedni magyarellenesség!" Tovább fenntartani ezt a rabló bandát, na az a magyarellenesség. Ez az érdeked? Az ország 73%-nak nem ez az érdeke és tenni is fog érte. Ne örülj, a statisztikák mindig hazudnak, nem ti lesztek a következő 27%-os 2/3-os kormányzó párt.
Sziszifusz
@Horizont: 16:47
De nem ám !!
Mint ahogy a a plakátok kihelyezése sem a bevándorlókról és a bevándorlókhoz szól.
Nem vaksi a magyar, még akkor sem, ha sokszor annak látszik.
Ennek a gyűjtésnek a sikere mutatja a kormány iránti ellenszenvet. Ilyen gyorsan, ennyi pénzt csak egy olyan ügy érdekében lehet összeszedni, amit széles tömegek támogatnak.
A fideszes potentátoknak és O.Viktornak van miről elgondolkodni !
hetöndöe
@Freewolf: Tudod ki az antimagyar?Például Volner,aki sok millió köztartozással hagyott ott cégeket,miközben megtollasodott.Magyarul meglopta a hazáját,a magyarokat.
Sanyi2015
@Horizont: Tényleg nem.. Ez arról szól, hogy ez a kamupárt hülyére vette az embereket és biztosította több évre a anyagi támogatását...
összejön 20-30 millió ebből 3 millióért kirakják a plakátokat, a többiből meg élnek vígan tovább ! Bravó!
Amúgy kíváncsi leszek az ellen plakátokra, mit szolnak majd az emberek az olyan plakátokhoz, hogy például ha Magyarországra jössz, nem kell betartanod a törvényeinket...
nemkati
Én arra lennék kíváncsi, hogy az ellenplakátok mellé is kivezényelnek-e lesben álló rendőröket, akik szabálysértési eljárást indítanak a rongálók ellen? És Németh Szilárd azokat is feljelenti-e, akik az ellenplakátokat megrongálják?
Jozefina
Királyság!!! Ez az igazi nemzeti összefogás!!! A plakátokból Londonban, Bécsben, Berlinben, Münchenben, Brüsszelben is el kellene néhányat helyezni. Hadd lássa a fél világ, hogy orbán aljassága ellen van magyar összefogás!!!
Sziszifusz
@Sanyi2015: 17:19
Véleményed tapasztalataid alapján fogalmaztad meg, vagy súgott valaki ?
Van egy mondás mi szerint: " Ki mint él, úgy ítél ".
Amit leírtál a pénz elsíbolásáról, az a Fideszre jellemző. Nem sorolom, sok eset van.
Sanyi2015
@Horizont: Ez érdekes. Tavaly a választásokkor a " Kétfarkú Kutya Párt" még a közvélemény szemében a kamupártok sorában volt. Ezek szerint azóta ez a véleményed megváltozott...
Annak, hogy ha ide jössz be kell tartanod a törvényeinket, szerinted mi az ellentéte?
Az a legnagyobb probléma, hogy az ellenzék megint nem gondolkozott előre, és megint bedőltek a fidesznek.
A plakátokon olyan mondatok szerepelnek, amivel ha nem akarsz belemagyarázni semmit, a magyarok 90%-a egyetért ezekre elég nehéz ellen kampányt indítani úgy hogy ne legyenek vele a következő években támadhatóak. Az más kérdés, hogy szükség volt-e erre, elfogadható-e, de ez már politikai oldal kérdése!
Érdekes módon a háborgóknak nem volt probléma az előző ciklusban a " Ne fizessünk rá" plakátkampány, amiben például ilyenek szerepeltek: "Ne fizessünk állásunkkal az olcsó határon túli munkavállalók miatt!"
Sanyi2015
@Sziszifusz: Én nem azt írtam, hogy ellopják a pénzt! Azt írtam, hogy kifizetik belőle amire gyűjtötték ( saját számításaik szerint 3 millió forint ) a többi ott marad a számlájukon amiből néhány évig fent tudják tartani magukat!
Anna Mária
@Sanyi2015: Nyugi, nem fognak belőle nyalókát venni maguknak, ne aggódj.
Egyébként sem a te pénzed, nyilván nem küldtél egy kanyit sem.
Megnyugodhatsz: vannak még rendes emberek az országban, nem mindenki fideszes. Sőt.
Jozefina
Ez nevezhető összefogásnak!!! Gratula!!!
Sanyi2015
@Horizont: Segítsél már nekem abban, hogy az MKKP-nak, a Vastagbőr blognak, vagy bármely ellenzéki pártnak mi a megoldási javaslata a menekült problémára?
Mert azt már százszor hallottam, hogy a Fidesz álláspontja nem európai, idegengyűlölő, elfogadhatatlan stb, de egyetlen szót sem halottam arról, hogy akkor helyette mit kellene tenni!
Biztos én vagyok figyelmetlen, de te biztosan tudsz ebben segíteni!
Sanyi2015
@Anna Mária: Nagyon szomorú, ha nálad a pártállástól függ, hogy ki a rendes ember...
Anna Mária
@Sanyi2015: A fideszesek között nincsenek rendes emberek, ez sajna tény. Aki ezt a mocskos rezsimet támogatja, naná, hogy nem rendes ember. A butaság nem mentség.
Toby
@pbalage: Jó a bejátszás, az asszony szerint én is hasonlóan éber és értelmes kinézetű vagyok - olyan 15 sőr után !
Sanyi2015
@Anna Mária: Nagyon megkeseredett ember lehetsz...
Tudod nekem mindkét oldalon vannak nagyon jó barátaim, sőt a családomban sem egységesek a nézetek, de még egyszer sem jutott eszembe, hogy a pártállásuk alapján ítéljem meg őket!
Anna Mária
@Sanyi2015: Hát pedig, aki a fasiszta, korrupt Orbán-rezsimet támogatja, az nem rendes figura. De persze azzal barátkozol, akivel akarsz, a te ízlésedtől függ, na meg a pillanatnyi érdekeidtől.
Sanyi2015
@Horizont: Sok mindent írtál, akkor menjünk sorban.
Az, hogy mennyire probléma a menekültügy, az attól függ hogy hol élsz.
Budapesten, ahonnan a legtöbb hőbörgő kiabál, ott nem probléma.
Viszont azokban a megyékben, amik a határszakaszok mentén vannak, nagyon komoly probléma! Az érintett települések rendszeresen panaszkodnak, de ez nem éri el az ellenzék ingerküszöbét. Mivel én Győrben élek, belinkelek neked egy tegnap kiadott közleményt amit a tőlünk 10 km-re lévő Vámosszabadi képviselő testülete adott ki:
www.kisalfold.hu/gyori_hirek/a_vamosszabadiak_szerint_kritikus_a_menekultugyi_helyzet_a_telepulesen/2433031/
Az általad leírt problémák tényleg sokkal nagyobbak, ebben egyetértünk, de az ellenzék és a civíl szervezetek mégis az utóbbi napokban inkább ezzel foglalkoznak.
Megjegyzem : ma szavazott a parlament arról, hogy sokkal szigorúbban és sűrűbben lehessen ellenőrizni a pénzügyi cégeket, azonban az ellenzék ezt nem támogatta...
Hogy Orbán fosik-e? Nem hiszem... , nem azért mert elvakult fideszes lennék, hanem azért mert reálisan nézve jelenleg nincs egyetlen komoly kihívója sem, és ha az ellenzék így folytatja, 18-ig már nem is lesz!
Miért az ellenzéknek kellene megoldást találni?
Magyarországon kialakult egy olyan rossz politikai kultúra, hogy ha az egyik mond valamit, akkor a másik nekimegy és támadja. Most a Fidesz van kormányon, akármit is csinál, mindent támad az ellenzék ( még mielőtt visszavágnál, az elmult 8 évbe a Fidesz is ugyanezt csinálta ).
Ezért számomra ezek a támadások csak akkor lennének hitelesek, ha azt mondanák, hogy ez nem jó, inkább csináljuk így... És akkor a választópolgár eldöntheti hogy melyiket támogatja. De mivel még egyetlen témában sem állítottak alternatívát, így nincs választási lehetőség, így minden maradni fog, még ha nagyon sok mindenben nem is értek egyet!
A jelen politikai helyzetben nincs értelme az ellenzékkel egyeztetni, mert ahhoz az kellene, hogy azt ők is akarják, de erre ők nem hajlandóak, gondolom...
Sanyi2015
L@Anna Mária: Látod pont az ilyen emberek miatt tart itt az ország, akik elvakultan hisznek egy oldalnak, és aki nem ért egyet vele az egyből fasiszta, és nem lehet rendes ember...
Sanyi2015
@Horizont: A vége lemaradt, tehát:
gondolom azért mert nincs alternatívájuk.
Amúgy ajánlom olvasd el ezt is és megérted miről beszélek:
mandiner.blog.hu/2015/06/08/de_mit_gondol_az_ellenzek_a_bevandorlasrol
Anna Mária
@Sanyi2015: Látod, pont az olyan emberek miatt tart itt az ország, akik szavaznak egy olyan pártra, amelyiknek egyetlen szóból állt a választási programja, és amelyik teljesen nyíltan űzi a korrupciót, a társadalmat megosztja, a szegényeket megveti és még meg is rugdossa, naponta hazugságokat, hamis adatokat közöl.
Aki ezeknek a szekerét tolja, az bizony nem rendes ember - ez van.
Toby
@Sanyi2015: Bátorkodom közölni veled - bele a szemedbe ! - hogy a zalai, letenye-környéki hetesen, naponta megfognak a rendőrök egy-egy Tranzitot, vagy kamiont, melyben olyanok vannak "eldugva" akik Magyarországról igekeznének Olaszba !
Ez pusztán csak azt igazolja, hogy eszük ágában sincs nálunk maradni és " elvenni a magyar emberektől a munkát", mint ahogyan azt orbánc-plakátolgatós geci viktor hirdeti a közpénzből, cimbora nyomdájában nyomatott idióta plakátjain !
hetöndöe
Remélem ,hogy az ellenplakátokat a qrmány plakátjai mellé teszik,akkor ugyanis őrzés megspórolva.:-)))
Sanyi2015
@Anna Mária: Valami miatt, még most, ennyi botrány után is toronymagasan vezetnek...
És ez nem azért van mert jól végeznék a dolgukat, hanem azért mert az emberek jelenleg nem látnak alternatívát...
Sanyi2015
@Toby: Így van, azonban előbb-utóbb lekapcsolják őket ( legkésőbb akkor, amikor megérkeznek Olaszba és bejelentkeznek ) aztán visszaküldik őket Magyarországra !
A plakátkampány nem ezen emberek alapján indult, hanem a miatt az először 300, majd 1000, ősszel már ki tudja mennyi lesz menekült miatt, akiket a Magyarországra belépő idén közel 100 ezer menekültön felül az UNIÓ terve szerint köteles lenne az ország befogadni, letelepíteni, ami azt jelenti hogy lakást, ellátást, munkát kell nekik biztosítani!
Anna Mária
@Sanyi2015: Nem látnak alternatívát? Hogyhogy? Ezt mentségnek gondolod arra, hogy beszavazzák a korlátlan hatalomba ezeket?

Nem igaz, ne terjessz légy szíves butaságot: nem, az Unió nem tervezi, hogy bárki is befogadjon, letelepítsen menekülteket, hogy lakást, ellátást és munkát biztosítson bármelyik tagállam. Csak azoknak, akik a menekültügyi egyezmény értelmében menedékjogot kel,, hogy kapjanak, ők pedig igen kevesen vannak. Ez eddig is így volt, és így is marad, hiába kapálózik Orbán, a nemzetközi egyezményeket nem változtatják meg a kedvéért, és föl sem rúghatja azokat a nagyon súlyos következmények miatt.
Toby
@Sanyi2015: - Hol olvastál olyat, hogy az olaszban megfogottakat hozzánk küldik vissza ?

- Melyik csürheplakéton olvastad, hogy nem 307, hanem 100,000 menekültet kellene befogadnunk ?
Anna Mária
@Sanyi2015: Bocs, pontosítok: a menedékjogot kapott emberek sem jogosultak semmiféle támogatásra - ha szerencséjük van, talán elcsípnek egy ingyenes nyelvtanfolyamot -, de sem lakást, sem ellátást, sem munkát nem biztosít számukra senki. Sok menedékjogos él az országban hajléktalanként, egyik napról a másikra tengeti az életét.

A menekültekkel való riogatás üres duma, terelés - ennyi.
Toby
@Anna Mária: "Sanyika" a qrmány visszhangja ! Csak nem fért rá a méretes közpénz-pártplakát !
Sanyi2015
@Toby: Dublini egyezmény, olvass utána... Abba az országba küldik vissza, ahol beléptek az Unióba. mivel ezeket a szerencsétleneket itt regisztrálták először , ide kell visszaküldeniük. Persze dönthetnek úgy is hogy mindet befogadják, de erre ne tegyél nagy pénzt, éppen elég probléma nekik a tengeren érkezők ellátása.
A 100 ezres szám az, akik az idei évben menekültként hozzánk érkeznek ezeket befogadóállomásokon el kell helyezned, étkezést adni nekik és ami a legmegdöbbentőbb még zsebpénzt is kell nekik biztosítani! Ha szerencséd van gyorsan lelépnek és nem fogják meg őket Európában, ha nincs, hónapokig tarthatod őket..
Az általad említett 307 fő már régen nem érvényes, az már nagyjából 1000 fő, őket Olaszországban és Görögországban kapcsolták le, soha nem jártak felénk, mégis be kellene őket fogadni az UNIO-s tervezet szerint, és már nem csak az elbírálásig egy táborban, hanem le kellene őket telepíteni.
Anna Mária
@Toby: Képzelődnek, hallottak valamit harangozni, jólértesültnek szeretének látszani és továbbfejlesztik, amit a szomszéd hallott.
A Dbulin II egyezmény értelmében a menekülőket abba az országba küldik vissza, ahol átlépte az Unió határát. Az európai orszáőgok már régen nem éltek ezzel a lehetőséggel, Magyarországra nem küldtek vissza senkit a nagyon rossz, embertelen bánásmód miatt. Most, hogy a menekültek száma nő, az EU igyekszik elérni, hogy Magyarország tartsa be a menekültek ellátására vonatkozó standardokat, az EU-tól kapott pénzt végre költse arra, amire kapta.

Ja, egyébként sáskajárás is lesz, mondta a szomszédasszony. Hamm-hamm, minden lerágnak.
Anna Mária
@Sanyi2015: 20:38 Bocs, linkeld már azt az uniós tervezetet, aminek alapján írogatsz. Idegen nyelv nem akadály.
Toby
@Sanyi2015: Az volt a kérdés, hogy hol olvastál olyat, miszerint Magyaroszégra küldik vissza olaszból a menekülteket ? Magyar sajóra gondoltam és nem óhéber bibiliai szövegre !

Csak azért, mert még a patkánykormány sem hivatkozik a visszaküldésekre !

"Az általad említett 307 fő már régen nem érvényes, az már nagyjából 1000 fő, őket Olaszországban és Görögországban kapcsolták le, soha nem jártak felénk,"

Akkor most mi is van a dublini egyezménnyel ?

Melyik jogszabály szól a menekültek zsebpénzellátásról ?
Anna Mária
@Toby: A menekülteknek Magyarországon is természetesen alapellátás jár, ami az egyes EU-tagországokban különböző. Vannak olyan országok, ahol igen, jár némi zsebpénz is, amiből a menekült megveheti a fogkeféjét és egyéb apróságokat.
Magyarországon ilyesmiről szó sincs. Havonta jár(na) egy darab szappan.
Sanyi2015
@Anna Mária: Ha a kormány ezt tette volna ki a plakátokra, az neked elfogadható lenne?:
Ne fizessünk rá a menekültekre!
Ne fizessünk a menekültek helyett adót, nyugdíjat, eü ellátást
Ne fizessünk állásunkkal a menekültek miatt
Ne fizessünk álmainkal, mert nehezedik a lakáshelyzet
A Befogadás a menekülteknek nem megoldás, az országnak és nekünk jelentős teher!

Tehát ezt a verziót el tudod fogadni?
Anna Mária
@Sanyi2015: Őszintén szólva leszarom, mit ír a kormány a plakátokra.
Nem kell plakátolni, hanem be kell tartani a nemzetközi egyezményeket, mert nem vagyunk banánköztársaság. Egyelőre. De ha így megy tovább, akkor repülünk az unióból, a kutyát se fogja érdekelni, mi a nyomorunk.
Az Unióval tárgyalni kell, és közös európai cselekvési tervet kell készíteni. Egyedül nem megy, még uszító plakátolós akciókkal sem.
A rémhírek, pletykák terjesztését pedig azonnal be kell fejeznie mindenkinek.

Hol a link egyébként arról az uniós tervezetről, amire hivatkoztál? Nos?
Anna Mária
@Sanyi2015: Arról azért szívesen tájékoztatlan, hogy Magyarországon éppen 18-szor annyi üres lakóingatlan van, mint ahányan az utcán élnek országszerte.
Szóval nálam egy "nehezedik a lakáshelyzetes" plakáttal sem aratnál átütő sikert! :)))
Sanyi2015
@Anna Mária: Csak azért írtam ezeket a plakátszövegeket, mert ezek voltak a baloldal 2004-es kampányplakátjainak szövegei. Érdekes, hogy akkor nekik elfogadható volt, most pedig uszító és nem európai..
Anna Mária
@Sanyi2015: Hja, hogy te ezen rugózol, hogy baloldal?
Én nem láttam ilyen plakátokat, biztos nem voltam Magyarországon. Mondjuk nem is hiányoztak. :)))
Te komolyan gondolod, hogy bármire az a megoldás, hogy mutogatsz vissza a baloldalra?
Ehelyett nyugodtan linkelhetnéd azt a bizonyos uniós tervezetet, amire hivatkoztál. Mi akadályoz meg benne?
Hja, hogy nincs olyan? akkor én kérek elnézést... :D
Sanyi2015
@Horizont: Félreértesz, én nem vagyok elvakult fideszes, én általában a témát nézem és arra próbálok reagálni. Sajnos a legtöbb embert nem is érdekli, hogy miről van szó, hanem politikai oldala véleményét szajkózza!
Én azt írtam, hogy egy probléma nagysága és fontossága mindig attól függ, hogy az ember mennyire érintett benne. Például az általam említett Vámosszabadin volt már tüntetés, élőlánc, útlezárások, petíciók, mégse érdekelt senkit mert messze van Budapesttől!
Olyat sem olvashattál még nálam, hogy dicsértem a Fideszt vagy a kormányt.
A Mandíneres cikknek pont az a lényege, hogy egy európában égető problémára a kormány adott egy választ, ami a cikkíró és szerintem is baromság, ezt az ellenzők hevesen támadják, de halvány fogalmuk nincs, hogy mit kellene csinálni.
Ahogy én látom, az őszi és téli mélypont után a kormány változtatott a politikáján ( valószínűleg ez már az új kampánytanácsadó munkája ) és olyan témákat dobott be, ami érdekli az embereket, és pontosan tudja hogy az ellenzék nem tud megfelelő választ adni rá.
Én úgy gondolom, hogy az ellenzék ebből nem fog tudni jól kijönni, ez a rongálós kampány sokkal több embert tántorít el tőlük, mint amennyit hoz. Most hagyjuk a fanatikusokat, ők úgyis oda szavaznak, ahová tartoznak. Azok az emberek, akik jelenleg nem tudnak dönteni, azt látják, hogy van egy probléma, amit a kormány meg akar oldani ( hogy ez nem megoldás, azzal már a legtöbben nem foglalkoznak, hiszen az emberek nagyobb része nem is ért hozzá ) és mellette azt látják, hogy az ellenzéknek fogalma sincs mit kellene csinálni. A rongálás pedig sok embernél 2006 óta inkább ellenérzést kelt mint pozitívumot.
Ezen felül, mivel a gazdaság komolyan elkezdett nőni ezért a választás közeledtével egyre több pénz lesz osztogatásra, és onnantól kezdve az embereket már nem fogja érdekelni hogy mi történt 3 éve. Ha ehhez még hozzátesszük, hogy még csak apró jelei sincsenek bármilyen ellenzéki összefogásnak ezért egyre kisebb az esélye egy komoly ellenjelöltnek.
Anna Mária
@Sanyi2015: Kösz.
És mi is a gondod ezzel a tervezettel?
Nem férne el ezer vagy kétezer ember (és nem százezer!!!) azoknak a helyén, akik elmentek az országból és soha többé nem térnek vissza?
Ezek a nagyon szerencsétlen, borzalmakat átélt emberek rohadjanak meg inkább valami görög menekülttáborban a gyerekeikkel együtt, mi pedig nézegessük a kék plakátokat?
Kevés talán az utánuk fizetett 6 ezer euró?
Szóval mi a baj?
Anna Mária
@Sanyi2015: Vámosszabadin meg ne hisztizzenek, hanem gondolkodjanak. Örüljenek neki nagyon, hogy legalább a menekültellátásban van helyi munkahely.
Kismillió település van Európában, ahol érdekes módon képesek békében meglenni a menekültekkel. Emberszámba veszik őket, meghívják a falu ünnepére stb. Jártam ilyen helyen. Lehet emberi módon is élni meg viselkedni, nemcsak nyafogni.
Sanyi2015
@Anna Mária: 6000 Eu 5 évre, ez azt jelenti, hogy havi 30 ezer forint.
Tehát ha jól értelmezem a szavaidat, ma Magyarországon havi 30 ezer forintból lehet lakást bérelni, rezsit fizetni étkezni, ruhákat venni, orvosi ellátást és speciális oktatást igénybe venni.
Akkor szerinted nincs is nálunk komoly probléma?
Sanyi2015
@Anna Mária: Tipikus Magyar mentalitás, ha engem nem érint, szívjon más...
Lakik ott egy kedves ismerős nyugdíjas házaspár, akikkel néha összejárunk. A korábbi években amikor a hírekben a Debreceni problémákról esett szó neki is mindig az volt a véleménye mint neked, aztán amikor bejelentették, hogy náluk is tábor nyílik, az első sorban voltak a tüntetéseken. Múlt héten beszélgettünk és nagyon fel voltak háborodva.
Győr környéke azon szerencsés régiókhoz tartozik, ahol aki dolgozni szeretne talál is megfelelő munkát, így erre nincsenek rászorulva.
Viszont, nem tud bejárni busszal Győrbe, mert nem fér fel az ingyen utazó menekültek miatt, akik minden délutánt a Plázában töltenek a Magyar államtól kapott zsebpénzből ( ami szerinted nincs is ) hazafelé este a falu utcáin hangoskodnak, rendszeresek a verekedések, a nagydolgukat a házak előtt a járdán végzik el, a fiatal nőket és lányokat rendszeresen leszólítják, követik őket hazáig, már nem engedik egyedül az utcára a gyerekeket. A rendőrség addig nem tehet semmit, amíg bűncselekmény nem történik.
Szerinted ez rendben van?
Anna Mária
@Sanyi2015: Honnan veszed azt a marhaságot, hogy havi 30 ezer forintból kellene élnie egy menekült embernek?
Mivel szabad munkát vállalnia, vállalkoznia, hát majd eltartja magát! Az EU-támogatás kiválóan használható induláshoz.
Jártam Eritreában egyébként, remek, kedves emberek, sokan beszélnek kiválóan angolul is. A szírek szintén igen klasszak, fantasztikus kultúrával.

De, de, nagyon komoly probléma van Magyarországon. A hülyeség meg a gonoszság.
Anna Mária
@Sanyi2015: Duma, buta falusi duma. Én éltem hosszabb ideig olyan nyugati településen, ahol nagy számú menekült volt elhelyezve. És semmi probléma nem volt, de az igaz, hogy a lakosság nem viszonyult hozzájuk ellenségesen, sőt.

Ha pedig nem tetszik, ami Vámosszabadin történik, akkor nem kell lenyúlni az EU-tól kapott pénzt, hanem kisebb, emberibb menekültszállásokat kell kialakítani és a menekülteket be kell vonni a helyi életbe, nem pedig utálni őket eleve, mert "négerek".
Sanyi2015
@Anna Mária: Azok az emberek, akik kiválóan beszélnek angolul és végzettségük is van azok nem a tengeren érkeznek menekültként, hanem hivatalos úton vízummal és egyből tudnak is munkát vállalni.
Nézd már meg azokat a szerencsétleneket, akikről itt szó van alapképzettség és nyelvtudás nélkül mihez kezdenének?
Eddig mindig az volt a téma, hogy milyen szegénység van, és nem lehet megélni a bérből, ezek után szerinted idejön egy magyarul nem beszélő, képzetlen ember, és egyből el tudja tartani magát...
És hol fognak lakni, gondoljál bele, mekkora felháborodás lenne abból civil szervezeteknél, ha például a magyar hajléktalanok helyett nekik biztosítanának lakhatást közpénzen...
Anna Mária
@Sanyi2015: Jajjj, Sanyika... fárasztó vagy.
Miféle felháborodás? Nem ismered te a civil szervezeteket, akik nyomorultak támogatásával foglalkoznak. Nem szokásuk felháborodni, ha valaki más más nyomorultakat támogat. Egyébként Magyarországon a hajléktalanná vált embereknek majdnem lehetetlen újra lakáshoz jutni. Közpénzen senki lakhatását nem biztosítják. Van néhány civil szervezet, akik segíteni próbálnak, mint például a Kukorelly-féle Nyugodt Szív Alapítvány. Aztán szinte ki is fújt.
Nem igaz, nem érkeznek sem Szíriából, sem Eritreából vízummal. Ez mese, vagy hallottad, vagy te találtad ki.
Eritreában nagyon sokan beszélnek angolul és nagyon sokan többnyelvűek, tehát gyorsan tanulnak nyelveket. Tudod, mindig az első idegen nyelv megtanulása az igazán nehéz. Szíria dettó.
Össze kell fogni, támogatni kell őket minden módon, a 6000 eurót nem lenyúlni kell tőlük, hanem rájuk kell fordítani, az életük újrakezdésére. Kismillió olcsó ingatlan van.
Azon kell dolgozni, hogy a fideszkdnp ne lophasson, hogy a korrupció megszűnjön, hogy egy működő gazdaságpolitikája legyen végre az országnak, nem pedig azt kell hajtogatni, hogy szegénység van.
Anna Mária
@Sanyi2015: Tudod, az osztrákok 1956-ban olyan szegények voltak, mint a templom egere. Hirtelen rájuk szabadult 180 ezer magyar, akiket kiválóan elláttak, mindenben segítettek. Húszezer magyar maradt akkor Ausztriában, a többi továbbment.
Mi lett volna, ha plakátolgattak volna, meg arra hivatkoztak volna, hogy a menekülő magyarok nem tudnak németül, meg alacsonyan képzettek, meg fúj, micsoda alakok.
Az osztrákok ma is szívesen emlékeznek azokra az időkre, nagyon nagy élményt jelentett nekik, hogy a saját nyomorukban képesek voltak bajban lévő embereken segíteni. Az ilyesmi tartást ad egy országnak.
Amit most Orbánék művelnek, és amit az ország egy része boldogan szajkóz, hogy nem, nem, ide senki ne jöjjön, az öngyilkosság, az ország teljes lezüllesztése.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.