Kósa Lajos arra reagált, hogy szombaton kiderült, a Fidesz-frakció a menekültellenes politikai vonalat folytatva lezárná a déli határszakaszt. 

Nem lesz vaskerítés a határon,"egyszerűen nem fogjuk őket beengedni" – mondta a bevándorlással összefüggésben Kósa Lajos, a Fidesz alelnöke a Napi Gazdaságnak.

A lap keddi számában idézte az országgyűlési képviselőt, aki a déli határ védelmének szigorításáról kifejtette: a javaslat arról szól, hogy Magyarország Szerbiát egy biztonságos harmadik országnak tekinti. Ha valakit fenyegetettség ér abban az országban, ahol lakik és Szerbiába megy, akkor ott kell neki menedékjogot kérnie. Szerbiában ugyanis senkinek nem fenyegetik az életét – mondta a politikus.

Kósa szerint ha valaki Szerbia felől jön Magyarországra, már nem lehet menekült, csak illegális határátlépő. A magyar hatóságok tehát mindenféle vizsgálat nélkül Szerbiába visszatoloncolhatják, mert Magyarország nem jogosult a menekültkérelmét elbírálni.

Az alelnök arra is emlékeztetett:

az illegális határátlépők 99 százalékát a magyar határőrizeti szervek elfogják, de a jelenlegi jogszabály szerint nem lehet megakadályozni, hogy Magyarország területére lépjenek.

60 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Jozefina
A kerítést tartó egyik cölöpnek kósa igen jól megfelelne, csak jó mélyen kellene a földbe döngölni!!!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
dr. prédikátor
Egyszerű. !!! nem kell annyit filózni rajta!!! AKNAZÁR! oszt minden megoldódik!!!
Jozefina
A kerítést tartó egyik cölöpnek kósa igen jól megfelelne, csak jó mélyen kellene a földbe döngölni!!!
Levendula
A kormány tagjai csatárláncot alkotva álljanak a déli határszakaszon.
m.macskosz
@Levendula: Kiegészítve a csókosokkal! Annyian vannak már, hogy tényleg komoly akadályt jelentenének.
varirmag
Miért csak dumálnak róla ??? Miért nem csinálták már meg ???
papa.49
Mr. 20 %. nak megint elgurult a gyógyszere, ki a rossz nehézség fog a határon sibakolni a határsértőkre várva, a határőröket szélnek eresztették néhány éve, azokat akik még értettek is a határrendészetet...Operett huszárokkal nem lehet csatát nyerni, legfeljebb a színpadon!!!
lópicigáspár
Szerintem ez úgy első hangzásra nem rossz! Mondjuk az viszont kérdéses, hogy Szerbia, mint nem EU tagállam, milyen szerződéseket írt alá (és tart magára nézve kötelezőnek) ennek a problémának az orvosolására, illetve lesz e elég végrehajtó állomány az illegális határátlépés megakadályozására, valamint mennyire fog az az összeg hiányozni, amit eddig erre a célra az EU juttatott ide!?
eszegfu
@lópicigáspár: Hogy mit gondol Szerbia, az érdektelen! A magyar kormány eldöntötte, hogy Szerbia "biztonságos", tehát aki onnan jön, azt az embert vissza lehet toloncolni, mert ott már nincs veszélyben az élete. Ujra felállitják a katonaságot és a határőrséget?! Nem tudom hány km lehet a szerb-magyar határ, de szinte délen csak ők a szomszédaink...nagyon nagy "állomány" kellene ennek "őrzésére".
wagabund
@lópicigáspár: hát ez az.. hol a lé?

mert kaptunk ám jobbnál jobb autókat, éjjellátókat, és sok-sok pénzt..
...néhány gaz újságíró, aki kimondottan rosszindulatból kóricált a baromi zöld határon, nem átallja azt állítni, hogy napokig nem találkoztak "őremberrel", csak határsértőkkel...

szerényen kérdezik, akkor hogy is van ez a határvédelem?
lópicigáspár
@eszegfu: 164 km. Nem egy nagy beruházás volna!
lópicigáspár
@wagabund: Jelenleg a határvédelem elbarmolva, amit szintén ezeknek sikerült. Dr. Bubó mondta egyszer: "Ne terjessz el egy kórt azért, hogy legyen mit megfékezned!" Ő akkor alkoholistát csinált a fél erdőből, itt most ugyan ez a helyzet!
eszegfu
@lópicigáspár: Nem tudom milyen beruházásra gondolsz...talán a határőrségre? Lehet, hogy az nem lenne sok, de akkor ezt fent is kell tartani, ami szerintem mindig nagyobb és állandó kiadás. Valahogy ugy látom, hogy szinte mindent, ami a rendszerváltás előtt volt, leromboltunk, feloszlattuk, megszüntettük, oroszokat kiküldtük... és mára ott tartunk: kezdjük kisértetiesen ugyanugy felépiteni, amit lebontottunk. És akkor a kormánynak nincs "fontossági" sorrendje!
lópicigáspár
@eszegfu: Technikailag minden eszköz adott, kizárólag némi végrehajtóállománybeli átcsoportosításra lenne szükség, de ez most kizárt, hisz a plakátokra vigyáznak!
eszegfu
@lópicigáspár: Tényleg olyan jól végzik a munkájukat a bünüldöző szervek, hogy ott már nincs mit csinálni...mehetnek őrizni és védeni a határt. Meg hát ennek az állománynak szerintem magasabb fizetést is kellene adni, ez is majd az egészségügyből megy le?! Nem hiszem, hogy ez ilyen egyszerü lenne...itt főleg nem a határ őrzéséről van szó, inkább a határátlépők szakszerü, alapos menekült, bevándorló, stb. "minősitése", elbirálása, összességében a menekültügy megoldása.
lópicigáspár
@eszegfu: Én nem bánnám, ha határőrt látnék rendőr helyett!
perfekt
A szerb "tesvérek",még toborozni is fogják a menekülteket és ők vezetik majd ide .Csodálkozom,Lajoson,hogy még nem jutott eszébe,hogy telepíteni kellene gyalogsági aknákat.A megfigyelés nem jó ,mert Hende csupa nappal,sem "látó" távcsöveket vásárolt!Szegény.
papa.49
@perfekt: Evvel is csak saját magát minősíti a golyófejűtartalékosalhonvéd!!!
justhpeter
Nem kell megijedni. Kósa szakértelmével semmi gond nem lesz, azzal egy hokedlit sem lehet áttenni a másik oldalra. Pinocset pedig kizárólag az ostoba és erőszakos megoldások tudora, menekültek többé nem lesznek, csak a kerékbetöröttek száma fog növekedni.
Könnyű lesz a helyzetük, mert míg ők barmolni fognak az Unió elmegy kártyázni. Ja, hogy végén a talont kifizetteti velünk, mert nem volt jogunk barmolni, hát az egy másik kérdés. Persze akinek nincs a fejében, legyen a zsebében.
m.macskosz
@eszegfu: Kedveském! Ezt mi már Levendulával megoldottuk:
csatárláncba fejlődik orbán-lázár-simicska(a régi érdemeire tekintettel)-semjén, kövér, rubovszky-turi-kovács (jó kondiban van még)-rétvári-harrach-gulyás-és, mivel emancipáció van, szilikatalin-hegedűszsuzsa-wittnermarcsa, a kisebbség részéről farkasflórián...
a milliónyi miniszteri biztos, kormány megbízott, államtitkár és helyettesei...
Hidd el, a végén átlógnak a horvát és a szlovén részre is.
eszegfu
@m.macskosz: Én órák óta vergődök, hogy "megoldjam" az őrzés-védést a szerb határon!
Bár olvastam az első "tervezéseteket" Levendulával, de könnyelmüen átugrottam...a mostani már nekem sokkal vizuálisabb és frappánsabb! Ti nyertétek a pályázatot!
nyanya001
Azt jelenti, hogy hülyék vagytok egytől egyig !
1 milliárd 300 millió eddig, aztán a határzár megépítése, őrzése...

Nagyon sokba fog ez fájni az adófizetőknek, de hát beszéljünk erről,
marakodjunk, vitatkozzunk, erről meg igen nagy kussba vagytok : scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xat1/v/t1.0-9/11401124_10200534747487306_1959796498638660374_n.jpg?oh=51e82bd7ff1d6fe694797112deff28b3&oe=55F03B40
m.macskosz
@eszegfu: Ki sem írtad a pályázatot! Biztos, hogy mi nyertük? Mennyit kell visszaosztanunk?
Egyáltalán fifty-fifty, igazságosan vagy testvériesen?
eszegfu
@m.macskosz: Hát persze, hogy nem irtam ki...meghivásos volt! Osztalék kifizetés után van csak osztás...majd megbeszéljük.
KERKA
Ásotthalomnál az jön be aki akar. Az itteni határsáv védelmét szolgáló berendezések és az EU-tól kapott terepjárók átkerültek a rendőrség tulajdonába.!!!
Abban Lópicinek van igaza, hogy ismételt ellenőrzést kell visszaállítani.
De ez a nagytömegű bevándorlás már tényleg teher Európának, itt nemzetközi teendőkre van szükség Számolják föl az albániai ember csempészetet, drogkereskedést, maffia hálózatot.
Líbiában, Szíriában 400 ezer ember várakozik, hogy Európába jöjjön. Ez nemcsak magyar probléma lesz.
Ennek a kormánynak a felelőssége, hogy 2008 -óta nem tett semmit a határvédelem megőrzésére!!!.Pedig a pénzt megkapta rá!!!
m.macskosz
@nyanya001: Ehhez képest ugyanezek megmentése anno nudli volt. :(
www.blikk.hu/blikk_aktualis/tizmilliokat-nyertek-a-honatyak-2223051
A bankokat meg vajon milyen pénzből is konszolidálták? Csak nem azokéból,
akik nem tudtak végtörleszteni, no meg azokéból, akik életükben nem adósodtak el???!!!
m.macskosz
@KERKA: Hm, ...az USA eléggé komoly felszereltséggel rendelkezik, mégsem képes megállítani sem a mexikóiak, sem a drogok beszivárgását az országba. De lehet, hogy rosszul tudom.
eszegfu
@m.macskosz: Sajnos a drog, a prostitució, sőt az embercsempészet is "nagy üzlet", sok pénz van benne...nem hiszem, hogy ezt csak egyszerüen fel lehet számolni. Olvastam, hogy a droghálózat felderitésében még összedolgozik USA és Mexikó, de pl. az embercsempészet "virágzik"...ennél minimális eredményt sem tudnak felmutatni. Pedig a határ a sivatagon keresztül megy, mégis gyalogosan, alig 1-2 liter vizzel, szinte semmi ennivalóval indulnak az USÁ-ba...sokan meghalnak a sivatagban és mégis napról napra ujabb embercsoportok indulnak el életüket is kockáztatva.
m.macskosz
@eszegfu: Ahogy csóró afrikaiak is százával fulladnak a tengerbe...
Pedig az nem sci-fi, hogy ezt globális szinten meg lehetne oldani, hiszen minden függő és független kimutatás szerint is az elosztással van baj. Igaz, hogy iszonyúan sokan vagyunk itt a Földön, de a földi javak eloszlása kb.olyan, mint Magyarországon (kis költői túlzással)!
Sajnos, ahogy egyetlen újmagyar orbán-oligarcha sem adna egy forintot egy koldusnak, épp úgy a világ multimilliárdosai sem áldoznak arra a célra, hogy a Földön békében és viszonylagos emberi körülmények között élhessünk. Sajnos, kevés igazán tisztességes, érzékeny, jószándékú dúsgazdag van a világon, Magyarországon meg szinte nincs is!
DR Eric CARTMEN
Szoros a verseny a "PARLAMENT LEGSÖTÉTEBB KÉPVISELŐJE " díjért. L Simon és Kósalali nagyon elhúzott a mezőnytől. És Lali most beleerősített !!
KERKA
@m.macskosz: Jól tudod. Bizony-bizony még szögesdrót és őrtorony is van. És mégis...
A leghírhedtebb kerítés (fal) az USA és Mexikó 3200 km-es határsávjánál a kerítés hossza 1100 km.
De van kerítés India és Banglades között, és van Bulgária és Törökország között 160 km hosszan, ami 4 méter magas, és szögesdrótos.Forrás: nol,hu.

Törökország és Szíria között 900 km-es falat húztak fel.
Spanyolország és Marokkó között 6 méteres szögesdrótos fémkígyók vannak felszerelve.
m.macskosz
@KERKA: Bevallom, ilyen mélységig nem ismertem, de ezek szerint nem kérdés, hogy Magyarország ehhez képest bolhafingnyi eséllyel rendelkezik. Láttam viszont valamelyik ismeretterjesztő csatornán, hogy milyen elképesztő méretű alagutakat ásnak a mexikói-amcsi határon. Gyanítom, hamarabb és olcsóbban, mint a 4-es metró Budapesten. :)
KERKA
@m.macskosz: Ráértem egy kicsit olvasgatni:))

Igen, ez van, de a problémát a falak nem oldják meg!
Bercifiu
Lajoskám! Van egy ötletem, mégpedig az, hogy a söröskupakokból kell építeni kerítést, s akkor nem jönnek be az idegenek.
papa.49
Laja ha őszintén elmondanátok az ország helyzetét a KUTYA NEM JÖNNE IDE!!!
m.macskosz
@papa.49: Nem is ide jönnek, hidd el! A legsötétebb beduin is tudja, hogy a Lajtán túlra kell mennie, ha jobban szeretne élni, mint otthon.
papa.49
@m.macskosz: Tudom én is hogy ez a kavarás a menekültekkel tulajdonképp a belföldnek szól, ez a szirénhang az átpártolt birkák visszatérítésére (rosszabbik), csak nekünk kissé túl sokba kerül, mert erre nem ad pénzt az Unió...
nezelodo
Van is Lajos erre egy igen alkalmas szakemberetek, még egykor őrizhette határőr tisztként a vasfüggönyt is. Sok a szabadideje, amióta kiderült, hogy nem katasztrófa védőnek való! Legfeljebb SMS-ben riogatja majd a jövevényeket!
Január
@papa.49: Tudod a pénz nem akadály, és egyébként is a labilis kerítés a legjobb, mert arra félnek felmászni az emberek, mert könnyen kidőlhet. Ja, ne adjak tippet a pénz elköltéshez. :)))
kakaósbögre
noshát Lala,ha tudnád hogy képzelem el a jövődet...
m.macskosz
@justhpeter: "Kósa szakértelmével semmi gond nem lesz, azzal egy hokedlit sem lehet áttenni a másik oldalra. " Ami szép, az szép, ez viszont gyönyörű! :)
papa.49
@m.macskosz: Véleményed szerint ez a xarzsák hanyadszor megy nyugdíjba, és mennyi suskával???
papa.49
@Mirabilis: De hát már kiosztották a csókosoknak, a cöffögöknek...
Toby
Mi történt ? Az értelmesebbnek létszó csürhetagok szabin vannak, hogy ezt az idiótát nyomták a mikrofon elé ? Udvari bolondnak kiváló...
papa.49
@Mirabilis: Hová gondolsz???,, Már el is költötték!!!Ezek pénzt vissza, inkább a jó anyukkal élnének nemi életet, mint hogy valamit visszaadjanak...
kamazuka
Ez amolyan strucc-politika.Ha senki sem rug bele a labdába akkor tulajdonképpen kosármeccsen vagyunk!
Desischado
@eszegfu: Csatlakozom, én is támogatom ezt a rendkivül tetszetős projektet!
Egyébként Szerbia és az Unió mit szól orbán agymenéséhez?
aremy
@Toby: nem szabira csak gőzbe mentek.
kukac50
Nem jönnek,elolvasták a táblákat, és nem kérnek a 3 hónapig tartó közmunkából amit a politikusok 1 évnek számolnak, a bevándorlók a közmunkabért kevésnek találják a megélhetéshez,mert a megélhetési minimum 87 ezer forint a közmunkás meg 47 ezret kap.
eszegfu
@Desischado: 1:39 A ma reggeli hiradóban Kósa már valami olyasmit mondott, hogy a hazánkat körülvevő országok közül csak Ukrajna nem biztonságos. Jól képzett Lajosunk már egyáltalán nem gondolkodik a mondatain! Szlovákia, Csehország felől nem jöhetnek Afrikából, vagy az araboktól, Ausztriába pedig csak menni szeretnének, Románián keresztül nem jellemző, tehát csakis Szerbia marad, ill. Jugoszlávia utódállamai, vagyis a déli határ. Azután kiváncsi lenni a "jogi eszközökkel" történő határ lezárására. Viccen kivül: nagy gond egész Európának az afrikaiak bevándorlása, hiszen csak az elmult hétvégén 6 ezer ember ért partot Olaszországban. Mi még örülhetünk, mivel ebben az évben "csak" 40 ezer menekült érkezett. Lehet, hogy hülye példa, de ha elveteted a magzatot, akkor is már szinte "gyilkos" vagy, ezeket az embereket pedig visszaforditani a biztos halálba (akár az éhezés, akár valamilyen "felkelő" csapatok miatt)?! Én nem tudom sajnos a megoldást, de ugy hallottam szeptember környékére valamit kiagyalnak az EU-ban.
bakegya
@Desischado: azok nem fognak szólni,mert világosan kimogyorózta a kósa,FOGADÁS BALRÓL-HAALÁLBÜNTI JOBBRÓL!!!-ez a feltétele annak hogy rühellke és gazsika keménymunkálkodását saját lábon taposhassa KI ,A CSAKKK MAGYAROKBÓL.
stirliitz
,,...hogy Magyarország Szerbiát egy biztonságos harmadik országnak tekinti. Ha valakit fenyegetettség ér abban az országban, ahol lakik és Szerbiába megy, akkor ott kell neki menedékjogot kérnie. Szerbiában ugyanis senkinek nem fenyegetik az életét..."

,,...ha valaki Szerbia felől jön Magyarországra, már nem lehet menekült, csak illegális határátlépő."

Ez a lényeg!!! Nincs miről beszélni!!! Akinek ez nem tetszik vigyen haza belőlük és tartsa el!!! Ja, az nem megy, mert ugatni mennyivel könnyebb!!!
mate03
@eszegfu!:Drót kerítést ,aknazárat minden hová!Ez lenne a Kósa-féle megoldás!?
eszegfu
@mate03: Áááááááá! Dehogy! Kósa szerint "egyszerüen nem engedjük be őket". Érthető, nem?! Erősen töröm a fejem, de fogalmam sincs milyen az az eszköz, vagy módszer, aminek a neve "egyszerüen"!
papa.49
@eszegfu: Szerintem ezt még ő saját maga se tudja, csak kiesett a lepcses pofáján...
stirliitz
Milyen az egyszerű módszer: aknazár. Hamarosan az lesz, mert kidumálni nem lehet őket Európából.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.