A Demokratikus Koalíció (DK) szerint nem a plakátrongálók veszélyesek a társadalomra, hanem azok, akik másokat megaláznak a gyűlöletkampánnyal – mondta Kerék-Bárczy Szabolcs, az ellenzéki párt elnökségének tagja csütörtöki sajtótájékoztatóján.

A politikus drámai fordulatként értékelte, hogy a rendőrség bűncselekmény miatt vitt be két fiatalt, akik lefestettek egy "idegenellenes plakátot".

Kerék-Bárczy Szabolcs szerint ilyen eset 2010 előtt nem fordulhatott volna elő. A kiemelt rendőrségi figyelmet a rendőri szakma arcul csapásának minősítette.

Magyarország mindig akkor volt emelkedő pályán, amikor befogadó volt, s nemcsak befogadta az ide érkezőket, hanem kifejezetten behívta a más etnikumú embereket – folytatta, hozzátéve: aki magyarnak vallja magát, az kiáll azok mellett, akik – akár polgári engedetlenséggel – megpróbálnak gátat vetni ennek az "uszító kampánynak".

Az ellenzéki politikus kérdésre félelemkeltésnek, a demokrácia felszámolása újabb lépcsőfokának minősítette, hogy bilincseket szerez be az Országgyűlési Őrség.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

justhpeter
Egy biztos: a gyűlöletkampánnyal senki nem nyerhet. A fideSS sem fog.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.