Újabb és újabb zseniális kezdeményezések születnek válaszul a kormány idegenellenességére. Az egyik legújabb közülük a "Külföldi vagyok, elveszem a munkájukat" Facebook-oldal.

Ide azok a külföldön élő magyarok posztolják történeteiket, akik bizony az ottani emberek elől "lopták el" a munkát.

Georg Ausztriából például azt írta:

Nemcsak elvettem a munkájuk... nekem dolgoznak:)))

Zsuzsa Skóciából szerelmi szálat is szőtt történetébe:

Skóciába jöttem, engem vettek el, nem a munkámat.

Zsuzsanna pedig Németországból üzeni:

Németországba jöttünk, elvettük a munkájukat, egy bölcsődei helyet és most az összes sör és perec jön.

Persze az összeállításunk nem lenne teljes, ha nem idéznénk egyetlen angliai magyar beszámolóját sem. Íme:

Én Angliába jöttem diákként. Tavaly. De nem csak tanulni. Mivel nem hipergazdag családból származom, vagy munka vagy mehettem volna haza. 4 nap alatt találtam munkát egy étteremben, azóta is ott dolgozom. Egyetem alatt hétvégén (az hogy laza vasárnap már rég elvesztette értelmét), esszéírás és kutatás közben, próbák előtt, próbák után. Szünetekben 0-24, hogy meglegyen a lakbér. De nem baj. Mert megbecsülnek és megfizetnek. Diákként, 20 óra munkával megkeresem a lakbér-számla-étel-meg még egy kis utazgatás, plusz repülőjegy haza árát. Otthon még egy albérletre se telne a diákmunkából (diákhitelből pláne!).

Ja, színésznek tanulok. És dramaturgnak. Rendeztem is. Írok sok drámát. Jól. Büszke vagyok arra hogy Magyarországon nőttem fel és nagy lelkesen terjesztem/tanítom/alkalmazom a magyar kultúrát. A színpadon és a színfalak mögött. A csoporttársaim imádják a magyar népzenét például.

Büszke vagyok a gyökereimre, de most már igazán nem értem mi folyik otthon.

Úgy jöttem ki, hogy 'Áh, lehet visszajövök'. Most már nem. Már itteninek vallom magam. Letelepedtem. Diploma után is maradok. Mert itt megbecsülik a művészetet, a nyelvtudást, az embert. Miért mennék haza?

103 hozzászólásarrow_drop_down_circle

karma1
Na, akkor eled se megy ki az ader ... vagy a lazar,... vagy a balog,... Pedig meg masodikkent hazajonni is jo helyezes...

Pedig Te MEG csak egy eve mentel ki, es MAR nem erted, mi folyik otthon... Na, ennyire gyorsan epul le a vitya... Mar nem hasznalnak a gyogyszerek, lehet, hogy Grazban sem fogadjak ot szivesen... Kar...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
1magyar
@Aki Én: Én is jobbnak tartom Lázár felvetését, miszerint minden 50 m-re határőrt (gyorstalpalón végzett) állítsanak legalább mobil ötlet és a munkanélküliséget jelentősen csökkentené. Persze normál fizetésért.
libellle
@okina48: ja ezt a szerzödés minden EU-tagállam aláirta.Ennyi!!
okina48
@kukac50: Ha nem itt vitatkozunk,akkor megáll a korrupció? DDD
okina48
@Mirabilis: Sokan vannak így,de nagyon szomorú,hogy ti erre még büszkék is vagytok! Én nem ilyen erkölcsi normák szerint neveltem a gyermekeimet!
Nevetségesen ódivatú a felfogásom!A problémák elől nem elmenekülni kell,hanem megoldani!
Tanultam valami olyat,hogy ...,itt élned,halnod kell! vagy mi a csoda!
Változatlanul a süllyedő hajóról menekülő patkányoknak tartom aki inkább csicska idegenben,ahelyett,hogy itthon próbálna tenni a hazájáért.Vonatkozik ez az '56-osokra is/kivétel akinek tényleg az élete forgott kockán/.
okina48
@libellle: Remélem,hogy hallgattál híreket,mert mostanra változott a leányzó fekvése!Lehet,hogy nem is olyan hülye ez a kis nyakas magyar?Építik már máshol is a kerítést!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.