Újabb és újabb zseniális kezdeményezések születnek válaszul a kormány idegenellenességére. Az egyik legújabb közülük a "Külföldi vagyok, elveszem a munkájukat" Facebook-oldal.

Ide azok a külföldön élő magyarok posztolják történeteiket, akik bizony az ottani emberek elől "lopták el" a munkát.

Georg Ausztriából például azt írta:

Nemcsak elvettem a munkájuk... nekem dolgoznak:)))

Zsuzsa Skóciából szerelmi szálat is szőtt történetébe:

Skóciába jöttem, engem vettek el, nem a munkámat.

Zsuzsanna pedig Németországból üzeni:

Németországba jöttünk, elvettük a munkájukat, egy bölcsődei helyet és most az összes sör és perec jön.

Persze az összeállításunk nem lenne teljes, ha nem idéznénk egyetlen angliai magyar beszámolóját sem. Íme:

Én Angliába jöttem diákként. Tavaly. De nem csak tanulni. Mivel nem hipergazdag családból származom, vagy munka vagy mehettem volna haza. 4 nap alatt találtam munkát egy étteremben, azóta is ott dolgozom. Egyetem alatt hétvégén (az hogy laza vasárnap már rég elvesztette értelmét), esszéírás és kutatás közben, próbák előtt, próbák után. Szünetekben 0-24, hogy meglegyen a lakbér. De nem baj. Mert megbecsülnek és megfizetnek. Diákként, 20 óra munkával megkeresem a lakbér-számla-étel-meg még egy kis utazgatás, plusz repülőjegy haza árát. Otthon még egy albérletre se telne a diákmunkából (diákhitelből pláne!).

Ja, színésznek tanulok. És dramaturgnak. Rendeztem is. Írok sok drámát. Jól. Büszke vagyok arra hogy Magyarországon nőttem fel és nagy lelkesen terjesztem/tanítom/alkalmazom a magyar kultúrát. A színpadon és a színfalak mögött. A csoporttársaim imádják a magyar népzenét például.

Büszke vagyok a gyökereimre, de most már igazán nem értem mi folyik otthon.

Úgy jöttem ki, hogy 'Áh, lehet visszajövök'. Most már nem. Már itteninek vallom magam. Letelepedtem. Diploma után is maradok. Mert itt megbecsülik a művészetet, a nyelvtudást, az embert. Miért mennék haza?

103 hozzászólásarrow_drop_down_circle

karma1
Na, akkor eled se megy ki az ader ... vagy a lazar,... vagy a balog,... Pedig meg masodikkent hazajonni is jo helyezes...

Pedig Te MEG csak egy eve mentel ki, es MAR nem erted, mi folyik otthon... Na, ennyire gyorsan epul le a vitya... Mar nem hasznalnak a gyogyszerek, lehet, hogy Grazban sem fogadjak ot szivesen... Kar...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
karma1
Na, akkor eled se megy ki az ader ... vagy a lazar,... vagy a balog,... Pedig meg masodikkent hazajonni is jo helyezes...

Pedig Te MEG csak egy eve mentel ki, es MAR nem erted, mi folyik otthon... Na, ennyire gyorsan epul le a vitya... Mar nem hasznalnak a gyogyszerek, lehet, hogy Grazban sem fogadjak ot szivesen... Kar...
kamazuka
Haza vissza csak az jön,aki a nyomort nem lépes itthagyni!

Ezt németországból üzenték.S ráadásúl németek!
human
Arra szoktak hivatkozni, hogy azért nem emelik a fizetéseket EU szintre, mert akkor emelni kellene az adókat. Pedig itt senki nem beszélt EU szintű fizetésekről. A minimálbér legyen a létminimum. A tisztességes orvosok sem akarnak havi nettó 1-2 milliót keresni, hanem 3-400 ezret. Lesznek persze akik akkor is kimennek a magasabb fizetésért, de akkor is sokkal többen maradnának itthon, akiknek a hazájuk fontosabb, mint a karrier.
karma1
@human: Az orvosoknak nemcsak a fiuval van bajuk, de hokedlin, bicskaval nem lehet muteni, eletet menteni... Es bar az egeszsegugy mindig kenyes pont volt, de ilyen szintre lerohadni csakis az orban hagyta a korhazakat, o zilalta szet az egesz rnedszert... o csak elvenni, rombolni, pusztitani tud, mikozben nem ad semmit: sokszor meg a remenyt is elveszi, ami azert nagyon durva...
amaramaistanna
Szuper,ha más nem is ,a humorunk megmaradt.
szandokan
@karma1: Nem is itt élsz, de azért azt tudod, hogy Orbán bűne kizárólag az egészségügy helyzete.
szandokan
@human: A sebészeknek pl. minimum egymillió körül kellene keresniük nettóban, de a hálapénz akkor sem szűnne meg, ez már reflex az embereknél.
stirliitz
És tessék mondani, drága napsugaraim:

Idegen honban be tetszettek illeszkedni? Beszélitek az adott állam hivatalos nyelvét? Dolgoztok, adót fizettek?
Jelentettek bármilyen kockázatot, akár gazdaságit, egészségügyit, közbiztonságit?

A bevándorlást illetően ezeknek a kérdéseknek van prioritásuk és értelmük; ezek után érdemes a teljes jogú magyar Uniós polgárokat összehasonlítani az afrikai és ázsiai képzetlen, beilleszkedni nem akaró, de az adott ország szociális ellátórendszerét maximálisan kihasználó bevándorlókkal.
papa.49
@human: Nem tudom hány éves vagy de ha fiatalabb mint én a 66 évemmel elmondom neked sok,sok beszámolót kellett meghallgatnom amiben ismétlődő mondat volt ,,most kicsit rosszabb lesz, elvtársak, de mindjárt utolérjük a rothadó kapitalizmust és akkor nekünk lesz itt a kánaán,, na az eredmény ismeretében nem hogy utolértük volna de még egyszer annyira vagyunk tőlük mint voltunk '90. ben...A fizetést meg nem emelik mert nálunk ma a ,,vadkapitalizmus,, évei telnek, míg nyugaton már rájött a kapitalista neki jobb ha melós nem azon agyal hogy fizessen ki minden számlát, volt erre egy mondás ,,az a jó kapitalista aki hagyja hogy a munkása nap, mint nap újra erőt tudjon meríteni a holnapi melóhoz,, nálunk még ott tartunk hogy csak és kizárólag a MA SZÁMÍT!!!
Propellerkomment
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
Csizmás Kond
Ez túl van lihegve, most mindenki valami nagyot akar mondani, meg szeretné villogtatnia humanitását és annyi...szépen elcsendesedik minden és megmarad a lényeg, hogy változtatni kell az uniós bevándorlópolitikán.
bakegya
A hálapénzért is meg kell dolgozni!-Köszönöm szépenért kint sose dolgoztam RAJTUK,de itthon bárkin is rendesen dolgozom, előfordul és most már végképpen,hogy nincs pofám pénzért ,mert határtalan a kiszolgáltatottság-méghozzá a fiatalok számára szinte kilátástalan a jövő és nagyon szegényednek el a családok.Rengeteg a mentálisan beteg kiábrándult,kiégett honfitárs.@human:az orvoslás nem karrier függő szakma.Aki azt csinál belőle az már elhagyta a pályát.
Toby
Gondolom, Varga Sunyi Májkül ott toporog a Liszt Francin, kezében az orbánci tákolmány Kerényi által dedikált példányával, egy teszkós cipóval és némi "nemzeti" olasz borral !
sziha
@human: 4 eve elek Angliaban. Milyen EU szintu adokrol beszelunk? Az itteni kereset (£1 - 31785/annum) 20%-a ado. Afolott (£31786 - £150000) 40%. £15001+/annum es lass csodat, 45% az ado. Na, az angol kisgyerekekkel hamarabb meg lehet szerettetni azz ado manot, mint a magyarokkal... Hozza teszem, ahol van mibol, ott koltenek is rendesen. Ezt nem veszi eszre a qrmany. A nincsbol nem lehet. Ja, meg vasarnap sincs bevetel. Ja, meg a Balaton is halott lesz.
Tuti, hogy a futyiszes kollegak jobban tudnak mindent. Utolso ocsmany banda! Ti vagytok felellosek mindenert, ami otthon tortenik. Mert ti segittetetek hatalomra ezt a bargyu parasztot. Valtoztassatok a bevandorlas politikan Kazahsztanban! Csak huzzatok mar a Geccchhhhitekkel egyutt a nathasba. Akkor meg hazamennek...
sziha
@sziha: a helyesirasi hibakert elnezest, de mocsok ideges vagyok.
Lepényleső
Csont a pórnak. A lényegről nem esik szó - sokkal szarabbul élünk,mint 2010 előtt.
human
@papa.49: Igen. Az úgynevezett rekreációt a hanyatló nyugaton fontosnak tartják, hogy a dolgozók teljesítménye jobb legyen. Itt annyit mondanak, hogy ha nem tetszik jön helyetted más. Sőt a közmunkáért is versenyezni kell manapság.
human
@szandokan: A magának valóbb dokik most is megkeresik a havi 1 milliót, mert a kollégáknak nem osztanak vissza.
A bérrendezés után ne legyen hálapénz csak korrupció. Aki ad vagy elfogad az bűncselekményt követ el. Egyébként azt nem nevezném hálapénznek, hogy előre bemondják az összeget a dokik vagy ha kapnak egy keveset az gúnyosan elutasítják, hogy köszönik, de már kávéztak.
justhpeter
Nem a külföldön élők csinálnak viccet a kormány gyűlöletkampányából, hanem a kormány teszi szégyenpadra az országot, mert a külföld azt hiszi itt mindenki bunkó.
Mézike
@stirliitz: De hiszen a "magyar" nemzeti erőforrásnak nevezett bevándorlókat is visszazsuppolják... , csak ezt elfelejtjük ám!
Na ezért engem megesznek... :-)
kukac50
Normális ember nem szavazza meg, és nem tesz ki ilyen plakátot az országába ahol él!
A Fideszbe már csak elmebetegek vannak, nem tudnak reálisan gondolkodni.
paolo006
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
Tekla
@kukac50: Normális ember nem száll meg egy országot, hogy eltartsák! Nem erőszakolja meg a befogadókat, nem a zöld határon jön, hanem a kapun. Nem lopkodja végig a kerteket és nem szarik a wc ülőkére.
„Így jön el a Mad Max világa” - Echo Tv - Az eljövendő 70 évben Afrika népessége közel négyszeresére, a jelenlegi 1,2 milliárdról 4 milliárdra fog nőni. Nigéria esetében ez így néz ki: jelenleg 180 millió ember lakja Nigériát, 70 év múlva a lakossága megközelíti majd az egymilliárdot. Kétmilliárd ember fog elindulni Afrikából Európa, Ázsia, vagy Amerika felé. Akkor jön el majd a Mad Max világa
kukac50
@Tekla: Nem ilyen lejárató plakátokkal kellene ezt megoldani! Ausztria nem küldi vissza Őket mert tudják Magyarországon milyen megalázó rossz körülmények között tartják Őket pedig pénzt is kap a kormány értük. Miért nem hagyják Őket tovább menni?
Sanyi2015
@kukac50: Ausztria?... Elég rossz példát választottál...
Pont most fognak 10-15 ezer menekültet visszaküldeni, és mellette ugyanúgy plakátolnak ellenük mint itt!
m.macskosz
@Rockxy: Azt nem szokta reklámozni a kormány, hogy az EU eddig sok-sok milliárdot küldött, hogy kezeljük a kérdést. Ha nem sikerült, az vajon kinek a bűne??!! Tán csak nem azoké, akik jó szokásukhoz híven lenyúlták a lóvét??!!
kkalman
Csak csendben kérdezem a nem tisztelt qurmánytól, hogy az EU-s pénz, amit a menekültek problémáinak megoldására kapunk, hol a fészkes fenében van?
papa.49
@kkalman: Elpárolgott, kifolyt, felszívódott, de az igazság az eltűnt a fütyisz nevezetű maffiabanda feneketlen zsebében...
karma1
@Rockxy: 19.46-ra: Miert ne lenne valos? Csak azt felejtik el az emberek nagyon szivesen, hogy minden egyes bevandorloert sulyos penzeket kapunk az Uniotol, tehat az elso osszeget NEM a magyar allamnak kell allni csak egy toredeket!
Na, most azert puffog a kormany, amit @kkalman baratunk is kerdez 22.46-kor: hova a rossebbe tunt az a merhetetlenul sok penz, amit csak erre a celra kaptak az Uniotol??? Ebbol veszik felevente a luxusautokat? Ebbol utazgatnak? Ebbol van egyre novekvo lakasuk? Vagy egyszeruen csak lenyuljak a penzt es belerakjak - atnevezve! - egy offshore cegukbe? Ezekre a kerdesekre soha nem fogjuk megkapni a tisztesseges valaszokat, viszont kinos a dolog most, amikor elokerultek azok, akikre ezt kolteni kellene. A sok tizezer menekultbol a magyaroknak osszesen 700, HETSZAZ menekultrol kene gondoskodnia, vagyis meg a 10 %-nal is kevesebbrol! Es ezt se tudjak megoldani az ellopott penzek miatt!
Desischado
Az az angliában élő diák fogalmazta meg a legjobban a valóságot. Hülye lenne hazajönni, mikor kint emberi m ódon élhet, itthon meg esélye sem lenne rá, hogy egzisztenciát teremtsen!
kkalman
@papa.49: Nagyjából ezekre a lehetőségekre gondoltam én is, meg még jó páran, de azért én, hülye, vidéki szavazó, szeretném egyszer a kormánytól is hallani a feltett kérdésekre a választ.
karma1
@szandokan: 16.21-re: Igazad van, tevedtem! orban NEMCSAK az egeszsegugyet tette padlora, de a kozoktatast is, es ugy egyaltalan, minden sz@arra valt a kezeben, amihez hozanyult! Egyetertek!

Az en orvos rokonaim MINDIG visszautasitottak a halapenzt, igaz, a szakmajukban mindegyikuk megbecsult volt, mig praktizalt. Tudod, mindig mindenre jo es rossz tapasztalatu pelda is, aki annak ellenere is elfogadna a halapenzt, hogy 1 millat vihet haza egy honapban, annak inkabb az emberi oldalaval van problema, etikusan.
stirliitz
Azokat a magyarokat, akik külföldön beilleszkedtek, dolgoznak, adót fizetnek vagyis legálisan, a bevándorlás elve mentén élnek, nem toloncolják haza. Ha mégis, annak oka van, hiszen minden országban be kell tartani a normákat.

Engem kizárólag az afrikai és ázsiai figurák és az általuk jelentett kockázati tényezők foglalkoztatnak.
Propellerkomment
A világ minden országában bevándorlási szabályok léteznek. A bevándorlás általában munkaerőpiaci igények szerint működik: olyanokat fogadnak be, akik el tudnak helyezkedni a munkaerőpiacon. Az utóbbi 10-20 évben azonban gyakran tettek kivételt "hátrányos helyzetű" országok polgárai számára. Ha próbáltál már bevándorolni, csodálkozhattál, hogy amíg feléd komoly követelmények vannak, addig a célországodban olyanok élnek vígan, akik a nyelvet sem beszélik.

A multikultirális eszme az, hogy engedjünk be népeket anélkül, hogy be kelljen illeszkedniük. Fogadjuk el őket. Az nem baj, ha ők nem fogadnak el minket, befogadókat.

A bevándorlók jelentős része nem tudott és nem is akart beilleszkedni még akkor sem, ha ez a befogadó ország polgárainak hátrányára vált. Ez a multikulturalizmus.

Magyarország SOHA nem volt multikulturális ország. Sokféle nép élt itt és ugyan volt erőszakos magyarosítás, de ettől függetlenül a különféle kultúrák közös szokásokban, értékrendben, közös törvények szerint éltek és természetesen mind beszéltek magyarul.

Soha nem volt olyan nép Magyarországon, akinek a többiektől merőben eltérő az életvitele, amely nem tisztelte a törvényeket és a szokásokat. Kivéve persze a cigányok.

Ma azonban sokkal komolyabb probléma van, mint a sima gazdasági bevándorlás.

Menekültek érkeznek. Olyan menekültek, akiknek nem ismerjük az életét, szokásait, de ők sem a mienket. Illegálisan érkeznek ide, embercsempészekkel. Nem beszélik a nyelvünket. Nem szakképzettek, legalábbis nem tudjuk ezt róluk. Kizárt, hogy el tudjanak helyezkedni. Nem tudjuk eltartani őket. Ők nem ismerik a törvényeinket, szokásainkat, nem tudnak beilleszkedni.

Nagy téveszme abban hinni, hogy csak tranzitország vagyunk. Európa nem egy feneketlen bödön, jut elég ide is. És ha tönkremegy miattuk bármely EU tagország, az nekünk sem lesz jó.

Két rossz közül kell választani.
Propellerkomment
Lehet őket sajnálni, lehet PC barom módon szajkózni, hogy a magyarokat is befogadják, a kettő erősen nem ugyanaz.

A magyar EU tagként jogosult külföldön élni és betartja a törvényeket, szokásokat. Beilleszkedik. Segíti a helyi gazdaságot. Nem segélyért megy külföldre. (Az a cigány ugye, csak ezt nem szabad leírni, mert nem PC.)

Ha csak 50% esély van arra, hogy az ide érkező menekültek miatt nekünk rosszabb lesz (holott 99% van erre) akkor azt kell választani, hogy nem a megélhetési jogvédőkre, nem a gyerekét a budai óvodába járató értelmiségi agyhalottra, hanem a józan eszünkre hallgatunk. Nem tudunk eltartani menekülteket. Azoknak tudunk munkát adni, aki szakképzett, beilleszkedik, beszéli a nyelvet és dolgozni fog.

Szánalmas, hogy a bevándorolt orvos hőzöng, miközben ő orvosi diplomával jött ide vagy szerzett itt. Nem igaz, hogy nem lehet látni a különbséget. Nem igaz, hogy ennyire hülye mindenki, hogy azt képzeli, default képzett munkaerő jön ide. Nem így van. Nem európai értékrendű emberek jönnek ide, hanem olyanok, akik nem értik az európai értékrendet.

Még akkor sem, ha európa jelenleg tökhülye és semmiből sem tanul.

És ha van egy kis eszünk, nem akarjuk elveszíteni európai életmódunkat. Nem akarunk a koszban-szarban élni, nem akarunk saria törvény szerint élni, nem akarunk mecseteket, nem akarjuk alávetni magunkat az ide érkezőknek. Nem akarunk MI elköltözni a városainkból, mert nem bírjuk elviselni a bevándorlói temparamentumot.

Arról az Európáról, amiről a nyolcvanas években álmodoztunk, már le kell mondanunk. Vége van. Aki a nyolcvanas években látta, hogy Svájcban enni lehetett az utcákról, az jó, ha tudja, hogy már nincs így - és nem a svájciak lettek retkesek.

De ha nem kapunk észre, az életünk maradéka is odalesz.
Propellerkomment
Értelmes ember a legkisebb kockázat elvén gondolkodik és azt nézi, hogy milyen világban szeretné, hogy a gyereke felnőjön. Jobb félni, mint megijedni.

Ha én tévedek, akkor semmi nem lesz. De ha a sok PC barom téved, akkor végünk.
NORMÁLIS EURÓPÁBAN AKAROK ÉLNI MECSETEK ÉS NÁCIK NÉLKÜL!
(Nem akarok sem rovásírásos helységnévtáblákat, sem magyar mentés felvonulásokat, nem akarok visszamenni a középkorba, és nem akarok a bevándorlók miatt sem saria szerint élni, sem semmilyen módon változtatni az életemen. Nem akarom, hogy kosz legyen, nem akarom hogy az erkélyen vágják a kecskét, nem akarom, hogy a burka legyen a viselet.)

Anélkül akarok élni, hogy félnem kelljen az idetelepülő trógerektől. A rendőrség ugyanis nem véd meg, magamat meg nem védhetem meg, mert tiltja a törvény.

Jogom van hozzá, hogy normálisan éljek és ne kelljen NEKEM megváltoznom, mert idegenek jönnek ide.

Köszönjük a PC lobbistáknak a szokásos irritáló kisebbségekért végzett lobbizást, de ez a MI ÉLETÜNK is, nem csak az övék és nem csak a bevándorlóké, nekünk is jogunk van a véleményünkhöz.

Nem kell a mi életünk kárára idegeneknek lobbizni.

Ostobaság és demagógia abban hinni, hogy minden bevándorló szent. Körül kéne talán nézni a menekülttáboroknak nevezett állatkertben először, hogy mégis milyen emberek érkeznek ide, kiket képzelünk ártatatlan, jól képzett agysebésznek, aki majd vígan beilleszkedik.

Küldd ezt tovább azoknak, akik még nem teljesen agymosottak a megélhetési jogvédők által és felfogják hogy a világ nem mézeskalácsház és melegházasság. Lehetsz te bármilyen nagy szeretettel teli, pont leszarják a szeretetedet és az életedet.

Ma Magyarországon menekülttáborban már olyan emberek vannak, akiknek semmilyen morálja, félelme, értékrendje nincs. Fel sem fogják a törvényeket, szokásokat, egy dolgot értelnek: ELVESZIK AMI NEKIK KELL és fel sem fogják, mit csinálnak, ha kirabolnak vagy megtámadnak valakit. SOHA nem fognak beilleszekdni és dolgozni, FEL SEM FOGJÁK, mit jelent...
mate03
@szandokan:AZ úgynevezett rendszer váltás óta,az egészség ügy,minden ciklusban egyre rosszabb lett !Abban igazad van hogy nem csupán Orbán bűne!De hogy a helyzet rosszabb lett mint 5 éve,azért ő az első számú felelős!Ekkora (szarban) az egészség ügy,mióta eszemet tudom még nemvolt!
karma1
Ezekhez a kulfoldi hsz-ekhez, "jopofa" plakatokhoz csak annyit: Ezek nem viccesek, hanem csak a VALOT irjak le...(Ugyanis mindegyik egy-egy VALODI sorsot ir le, roviden.)
Oszt innentol lehet levonni a kovetkezteteseket,...:o((
1magyar
Majd ezek sem röhögnek ha egy néger szobalány fillérekért elveszi az 1300 eurós szállodai munkájukat! Mert olcsóbban fognak dolgozni az elején az biztos mint a kivándorolt magyar diplomás szobalány.
karma1
Gyerekek! CSODA TORTENT!!! Visszatert kozenk spu(WC)00. es most Propellerkomment neven hinti az iget szanaszejjel!!!

Haver, kapd ossze magad, nincs mar meg az a talaj, amire a hulyesegeidet megprobalnad szetszorni!
feri57
A Náci fasiszta elv működik hazánkban, csak tiszta fajú árjákat fogad be, míg a kínaiak elveszi a magyar emberek munkáját, velük nem mernek szájalni.
Propellerkomment
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
Anna Mária
@karma1: És stirliitz néven visszakúszott az a versenyző is, akinek korábban "Meine Ehre heißt Treue", az SS jelmondata volt. A szandokan most neki dicsekszik meg gazsulál! :)))
Tekla
@karma1: Ezek a plakátok megelőzésére vannak, hogy ne akarjon ide költözni Afrika!
Majd abból a eu pénzből kapjátok a kárpótlást, ha megölik 2 szelet kenyérért az idős egyedül élő édesanyádat, meg ha csoportosan nyomorékra szexelik a lányodat és abból fizetik a munkanélkülit a feleségednek, ha helyette félpénzes bevándorlót veszek fel.
"Az eljövendő 70 évben Afrika népessége közel négyszeresére, a jelenlegi 1,2 milliárdról 4 milliárdra fog nőni. Nigéria esetében ez így néz ki: jelenleg 180 millió ember lakja Nigériát, 70 év múlva a lakossága megközelíti majd az egymilliárdot. Kétmilliárd ember fog elindulni Afrikából Európába" (ATV)
"Tudja, megjönnek a fiatalok, tombol bennük a tesztoszteron, végre nyugodt körülmények közé jutnak, ugyanakkor még az integráció, különösen az első időben, amikor nem beszélik a nyelvet, annyira nem megy, hogy például... ööö... be tudnának fűzni egy lányt, és hát a maguk normái szerint bizony, ilyenkor sokszor nincsen más választás, hogy akkor jöjjön az erőszak, mer' azt hiszik, hogy az itt elfogadott, és aztán kiderül, hogy nem. Szóval ez egy nagyon bonyolult, összetett probléma." (Klub rádió)
Mézike
@karma1: Sztem ez nem spu... az tök hüllye volt, fogalmazni se tudott.
Ennek + érteni lehet a mondandóját, még ha nem is érteni vele egyet.
@Propellerkomment: Ha a te jogaidba beleszar valaki a te magad vagy.
Rockxy
Na, ezt is a fészbukról hozom.
Idézet:
"Nektek tényleg nem jut eszetekbe, hogy a színes bőrű "menekülteket" szervezett módon hozzák ide? Miért menekülnek, mi elől? Honnan van pénzük kifizetni a csempészeket, honnan van több ezer dollárjuk, amikor szegénynek és nincstelennek vannak beállítva?

Egymást túllicitálva bizonygatjátok az "európaiságotokat" a "toleranciátokat", miközben elmondjátok mindennek azokat, akik nem értenek veletek egyet, talán ki is nyírnátok őket, ha tehetnétek, s mindezt persze ebben a marha nagy toleranciátokban , ami csupa szeretettel van megspékelve...
Miért nem mentek le Ásotthalomra és néztek körül, hogy mi a valóság?" Idézet vége.

Tudva azt, hogy a hivatalos hírforrások a mindenkori hatalom érdekei szerint handabandáznak, ez a szöveg elgondolkodtató.
szandokan
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
kukac50
@Sanyi2015: Vannak rokonaim akik ott dolgoznak évek óta Őket még nem bántják.
Sanyi2015
@kukac50: De gondolom ők nem is illegális bevándorlók, hanem EU-s munkavállalók!
A kettőt ne keverd össze!
karma1
@Propellerkomment: Borulj ossze csizmassal - egymashoz valok vagytok...Legalabbis egymast lajkoljatok, igy nem erzitek annyira egyedul magatokat ezen az oldalon,...
Agyhalott meg kulonben a novered, jo?
karma1
@Tekla: Vegulis igazad van: nem kell nekunk senkit sem importalni, amikor mar otthon megoli a nagyit a sajat unokaja is a 2 szelet kenyerert,...

A masik: tudd, hogy ezek a plakatok a vilagon semmit nem eloznek meg, mert azok, akik idejonnek, egy szot sem beszelnek magyarul. Ha Te pl. Indiaba mesz, es ott elmesz egy oriasi plakat elott, amin meg egy kozertheto kep sincs, honnan tudod meg, mit irtak oda hindiul? Vagy Te tudsz hindiul, szuaheliul, vagy akarcsak oroszul, franciaul, angolul, mandarinul? Mert ha nem, akkor ezek az aljas, uszito szovegek csak a magyaroknak szolnak!
szandokan
@karma1: Spu00 egészen más volt, soha nem ebben a stílusban írt. Szerintem nem ő az.
karma1
@stirliitz: 16.23-ra: A 4 db kerdesedre a valaszom: IGEN, IGEN, IGEN , IGEN... Beilleszkedtem, beszelem az adott orszag nyelvet (joreszt itt tanultam meg, csak alapjaiban tudtam angolul), dolgozom, adozom (osszesen 16 %-ot, ez az OSSZES adom!), sot megszereztem a szakmamhoz az itteni diplomat is, (egyszerubb volt, mint honositani az enyemet), de kozlom veled: ehhez mindenekelott az orszagba bejohettem, kedvesen fogadtak, ki kellett toltenem 20 kilo papirt, at kellett esnem egy 20 oldalas orvosi vizsgalaton, kerdeskoron, es LEGELOSZOR IS: ala kellett irnom egy papirt, miszerint addig nem kerhetek es nem kaphatok egy filler segelyt sem az orszagtol, amig el nem fogadjak az elso fokon a letelepedesi kerelmemet. Es amikor megkaptam a munkavallaloi igazolast, (vagyishogy barmilyen munkat csinalhatok) pesti lany letemre elmentem birkanyirok melle gyapjut leszedni, ami csak egy kicsit konnyebb melo, mint az uranbanyaszoke, foleg, hogy bedrogozott helyi birkanyirokkal (itteni benszulottekkel) kellett egyutt dolgoznom. Van meg kerdesed? Szivesen valaszolok am ra!...:o))
karma1
@szandokan: Talan csak magazodott, de pont ilyen dagalyos volt,... Bar a fene tudja, ...:o))
Induljon klasszul a heted - folytatodjek is ugy!...:o)))
szandokan
@karma1: Köszi, neked is minden jót. Itt vihar van készülőben a nagy meleg után.
karma1
@Tekla: Mivel nem vagyok napilap kozelben: volt mar pelda arra - es ezt az ujsagok megirtak-e? -, hogy bevandorlok, VAGY menekultek (a ketto nem ugyanaz!) megeroszakoltak valakit, vagy betortek, raboltak valahol, es ennek van valahol nyoma?
Nem kekeckedesbol kerdem, tenyleg erdekel!
Itt is volt peldaul egy roman hazaspar, akik az eszaki szigeten elloptak 200 ezer ujzelandi dollar erteku ekszert, besurrano tolvajokkent. Csak azert jott elo a nemzetiseguk, mert meg nem kaptak meg a letelepedest, csak rovid ideig voltak itt, es elozoleg otthon, Romaniaban elkovetett hasonlo buncselekmenyeikert az Interpol korozte oket.
Akiket a hataron kapnak el, konnyen nyilvantartasba vehetok, es mivel illegalisan leptek at a hatart, illegalisan Ma.o.-n levo szemelyeknek tekinthetok, es igy sohasem kaphatjak meg a letelepulest.(Nem lehet egy letelepedesi, kesobb allampolgari eljarast buncselekmennyel kezdeni!) Az ilyen szemelyeket valoban menekulttaborokban fogjak elszallasolni, de erre adott es folyamatosan ad az Unio penzt! Hol vannak azok a milliardok, amit erre kapott a kormany??? Ez sokkal izgalmasabb kerdes, ezt kene feszegetni inkabb!
Nil
Az illegális bevándorló sem azért hagyja el a hazáját mert az neki olyan jó
menekül - általában
vagy
dolgozni szeretne annyi pénzért amennyiből az otthon maradt családját támogatni tudja
és legális vagy nem legális az unión belüli költözés is elvándorlás-bevándorlás-legfeljebb a politikusok másképp nevezik
nekünk nem a bevándorlók miatt nincs munkahelyünk hanem a rossz politika/gazdaságpolitika miatt
talán ha a diákmunka után is ugyanannyi járulékot kellene fizetni mint más munkavállaló után akkor nekünk is lenne munkánk, a diákok meg tanulnának (ezért olyan sok a buta diplomás manapság) arról már nem is beszélek hogy hány intézmény dolgozik kevesebb létszámmal mint az előírt, hogy inkább közmunkást alkalmaznak mint állandó munkaerőt (főleg önkormányzati munkahelyekre gondolok)
Anna Mária
@Nil: No persze, a magyar diákok veszik el a magyarok munkáját! :)))
m.macskosz
@Rockxy: Ez úgy, ahogy van hazugság, de most sajnos nincs időm kotorászni, hogy bizonyítsam, vannak itt nagyon értelmes komment társam, akik csípőből tudják cáfolni, nekem utána kellene járnom, de most sajnos erre nincs időm.
Anna Mária
@Rockxy: Megtennéd, hogy nem terjesztesz hazugságokat?
Keress hiteles forrást!
Knapp75
@Propellerkomment: "Magyarország SOHA nem volt multikulturális ország. Sokféle nép élt itt és ugyan volt erőszakos magyarosítás, de ettől függetlenül a különféle kultúrák közös szokásokban, értékrendben, közös törvények szerint éltek és természetesen mind beszéltek magyarul."

Szándékosan "tévedsz"?
1900-ban csak a lakosság 50-60%-a tudott egyáltalán magyarul. (az anyaországban is alig volt 60% felett az arány)

konyvtar.ksh.hu/inc/kb_statisztika/Manda/MSK/MSK_001.pdf
7. pont: "A tizenkilenc milliót meghaladó népességünkből 10,157.514 tud magyarul beszélni"

A következő pontban meg arról olvashatsz, hogy annyira nem voltunk multikulti ország, hogy 6 különböző vallás is milliós táborral képviseltette magát az országban! :)

Sokat tudhatsz ám a bevándorlókról és a velük járó veszélyekről, ha a saját történelmünkről fingod sincs...
Knapp75
@Rockxy: Az a gond, hogy Drábiknak mindössze a közgazdasági alapok hiányoznak.
Nem részletezném, de egy könnyen ellenőrizhető részlet az okoskodásra, amivel azokat kábítják, akik tényleg nem értenek hozzá egyáltalán:

"…”a nemzeti össztermék 30%-ka áramlik az EU-15-ök országaiba, miközben az Európai Unióból beérkező támogatások a bruttó nemzeti össztermék 1%-kát teszik ki…” (a nemzeti össztermék az a bizonyos GDP nevű humbug – a szerk.)"

A GDP a bruttó hazai termék, a nemzeti termék (vagy jövedelem) rövidítése meg GNP vagy GNI.
Leegyszerűsítve: a GDP az, amit Magyarországon megtermelünk (a külföldiekkel együtt), a GNP meg az, amit a magyarok termelnek meg itthon és a világban.
Komoly gazdasági cikkben ezt nem kevernék, de itt ugye nem is arról van szó, de így legalább az sem derül ki, miről is beszélnek! :)
Knapp75
@Rockxy: Egyébként ha jól értem a cikk csúsztatásait, akkor arról van szó, hogy úgy kezelik az európai cégek Magyarországon megtermelt profitját, mint ha mi azt a pénzt az EU-nak önként és dalolva befizettük volna, miközben semmit nem kapnánk cserébe. :)

Majd kíváncsi leszek, mikor kezdenek minket támadni a bolgárok, hogy az OTP Bulgáriában megtermelt profitja miatt Magyarország kiszipolyozza őket...

Ez meg tényleg már a kínos kategória:
"ma hazánkban a mérhetetlen szegénység, legnagyobb részt az uniós csatlakozásunknak, s az abból fakadó mérhetetlen kizsákmányolásnak köszönhető."

Eh... Előtte gazdagság volt ugye.
1magyar
@kkalman: Ne adjon az eu (bár az eu honnan veszi a pénzt?) nekünk a menekültek befogadására hanem ott helyben oldja meg a német.
De ott is tüntet a nép a bevándorlók ellen, nem tudom ki akarja ezt sok négert Európába zúdítani?!
Aki Én
Pontosan azt akarta elérni a kormány, ami ezalatt a cikk alatt folyik kommentként. És ez csak egy fórum, néhány résztvevője.
Sajnos én a saját kormányunkat nagyobb veszedelemnek látom, mint az idegeneket. Pedig az is komoly probléma. Viszont milliárdokba kerülő hazudozással, megosztással, torzításokkal ezt a problémát nem lehet megoldani.
Nil
@Anna Mária: gondolom te nem vagy álláskereső - különben tudnád hogy igen sok helyre nappali tagozatos jogviszony kell - vagy pl szociális területen egyre több a közmunkás/rabszolga
Anna Mária
@Nil: Nem, én nem vagyok álláskereső, de ez nem tartozik a témához.
Az a borzasztó, amikor az egyik kiszolgáltatott nyomorult nekimegy a másiknak, mintha a másik tehetne a rémes állapotokról.
okina48
Kíváncsi leszek a kommentekre,miután az első öngyilkos merénylő felrobban egy zsúfolt reggeli autóbuszon!
Sehogy sem megy a fejembe,hogy ez a rengeteg nincstelen ember miből fedezte ezt az olcsónak nem nevezhető kis kirándulást?.!Ahogy így elnézem őket,olyan nagyon nincsenek csonttá
soványodva!
Knapp75
@1magyar: A német nép tüntet a bevándorlók ellen? Így együtt?
Jérôme Boateng, Shkodran Mustafi, Mesut Özil, Sami Khedira, Miroslav Klose, Lukas Podolski is?
Ezek a nem annyira német nevű srácok a 2014-ben foci világbajnokságot nyert csapat tagjai voltak.
Knapp75
@okina48: Egy öngyilkos merénylethez nem kell bevándorlónak lenned, lehetsz turista is.

Vagy a következő lépés az lesz, hogy az idegenforgalomban is majd nemzetiség és bőrszín alapján szelektálunk?!
okina48
@Knapp75: Erőltetett hasonlat!Minden normális ember tudja,hogy itt közel sem rasszizmusról van szó,vagy ha igen,akkor egész Európa rasszista!
Kár ezt a vonalat erőltetni!Egyszerűen nem lehet egy több tízezres,merőben más értékrendű,kultúrájú tömeget ráengedni Európára! Mindenhol tíltakoznak,nem csak nálunk.Ez nem lehet véletlen!
libellle
@Knapp75: igen tüntetnek amikor egy 100 lelket számláló településre 80 menekültet raknak be. .Természetesen nem szabad elfelejteni ott milliok vándorolna be. Az itteni focisták neveit elfelejtetted leirni.
libellle
@1magyar: Miert mindent a német? Ti ázsiában éltek, csak a német pénzére éheztek?
Te 1magyar most tudnék olyan borzasztó dolgokat irni. Nem teszem mert avval itt minden normális gondolkodásut is vérig sértenék.
libellle
@okina48: A tény az, hogy itt nem akar senki maradni. Mit akanak nyomorisztánban?
Anna Mária
Annyira röhejes, ahogy a menekültektől rettegők folyamatosan azt szajkózzák, hogy "idegen kultúrájú" embereket nem lehet Európába beengedni.
Az európai kultúrától teljesen idegen az inhumánus, kirekesztő gondolkodás, tehát mitől idegen a micsoda?
okina48
@libellle: Hiába nem akarnak,mikor ide toloncolják őket vissza!Nem kellenek sehol! Téged csak az érdekel,hogyan tudsz a saját fészkedbe piszkítan?
Nevetséges ez a plakátokkal szórakozás,mikor a szánkig és a sz@r!
Nem baj,mert jön a következő gumicsont,mert ha jól érzékelem bebukik a rezsicsökkentés.Lehet tapsikolni!
Knapp75
@libellle: És merre tart az a 100 lakosú település egyébként, ahova 80 menekültet raknak be?
Önerőből sikerült eljutni az elnéptelenedés szélére. Vagy ennek is a bevándorlók az okai?
Valójában pont az ilyen települések fennmaradásának kulcsa, hogy hajlandó-e valaki odaköltözni.

Milyen "itteni focisták" neveit kellett volna leírnom?!
Arra hoztam példát, hogy a bevándorlók vagy a gyermekeik hova jutottak el és kíváncsi lettem rá, hogy ők is tűntetnek-e a bevándorlók ellen. :)

@okina48: Öngyilkos merénylőkről írsz és az én hasonlatom az erőltetett?! Inkább gondold végig: ha valóban öngyilkos merénylőktől félünk, akkor nem csak a bevándorlókat, hanem a turizmust is korlátozni kell.

Egyébként meg az EU-n belül a "visszatoloncolás" nem sokat ér, mivel határok híján utána oda megy letelepedni a bevándorló (vagy a leszármazottja), ahova akar.
Szóval ha a határokon belül marad, akkor az az egész EU problémája.
Igazából a bevándorlók tudatos szétszórása csak azt könnyítheti meg, hogy ne jöjjenek létre egyből nagyobb tömbökben élő menekült kolóniák. Talán így könnyebb asszimilálni őket vagy másként fogalmazva, ez segítheti a beilleszkedésüket.

Mondjuk kevés országban volt nagyobb átjáróház az elmúlt 1000 évben, mint nálunk, ha ezt túlélte a "kultúránk", akkor talán pár ezer bevándorló sem fogja tudni lebontani...
Kamcsatka
@karma1: Ugyan már, a reményt már rég elvette.
Kamcsatka
@kukac50: Nem csak elmebetegek, hanem elvetemült aljas gazemberek. Egyébként valótlanságot állít az, aki szerint kirekesztőek lennénk. Nem csak befogadtuk ezt a félázsiai fidesz söpredéket, hanem még hatalomra is juttattuk őket. Ismételten szeretnék ehhez mindenkinek gratulálni.
1magyar
@libellle: Azért a német, mert ők akarják a nyakunkba varrni a bevándorlókat.
Nil
nincs kedvem megkeresni a választ-kedves admin nem jó a rendszer
libellle
@1magyar: bizonyára, semmiröl nincs fogalmad. most ezt le is irtad. Magyarország tartja par napig zza ideérkezö menekülteket, azert , hogy a pénzt megkapja a az eu-tól. Amennyiben, ezek azután tovább mennek akkor minden ország oda küldheti öket vissza ahol átlépték a schengeni határt. Persze ugy sem érted mert a sötétséget nem lehet megvilágositani. A Németeknek egyébként a bevárdorlokból jut több százezer évente. Ezek között sok Magyar is van, akik elveszik a németek munkáját?
libellle
@okina48: Ja a Schengeni szerzödés. Ti zavarjátok öket nyugat felé. A palakátozás tényleg nevetséges, de ezt teszi Magyarország miniszterelnöke tökfilko ur. A millárdokat lehet szórni ad az eu eleget. A magyar kórházak pedig mint a disznóolak. Ezenkivül még több száz katasztrofa
1magyar
@libellle: Jelentkezz nálam ha befogadtál egy bevándorló családot és tartod őket a házadban!
Az unio azért ad pénzt, hogy védjük a határt.
libellle
@1magyar: tetsziket adtam, mert máskor is olvastam mar a beirásodat. De definitiven nem azert ad az EU pénzt , hogy a Magyarok védjék a határt.
libellle
@1magyar: nekem nem kell senkit befogadnom, neked sem. A nyugatiaknak sem kell a kivándorolt magyarokat befogadni
Propellerkomment
@Mirabilis: És az ide áramló afrikaiak be fognak illeszkedni agykombájn? Nem értetted Stirlitz érvelését asok eszeddel, mi?

Itt nem orbánról van szó, idióták, hanem hogy idejön a szemét közel keletről és nigériából és nektek végetek lesz!
kukac50
Még itt vitatkozunk a bevándorlókról addig a korrupció a kormányban és a NAV-nál történtek folytatódhatnak tovább!
karma1
@Mirabilis: 22.05-re: Ha olvasod a fenti valaszomat ennek a bosz fideszesnek, akkor ott talalsz 4 IGEN valaszt, merthogy en IS kulfoldon elek, sot: JOL MEGELEK, mint kb. az az 1 millio magyar, aki kikerult otthonrol. Aki hazajon, annak valami miatt "savanyu a szolo", en talalkoztam olyanokkal, akik azt hittek, hogyha kimennek, ott megkapjak majd a koruk szerint a nyugdijukat, semmit sem kell csinalniuk! Csalodottan visszakullogtak (Ausztraliabol), es szidjak a kulfoldet, hogy milyen szemet hely is az... Na ja, ha ket 67 eves es egy 91 eves nenike megy ki, egyikuk sem beszeli a nyelvet, vallalkozast nem akarnak csinalni, dolgozni nem akarnak/ nem tudnak, es mindharmuk beteg is. Na, oket kib@sztak onnan, es meg nagyon sok hasonlo ilyet, akkor mirol is beszelunk? A java, a keresokepesek, muveltek, szakmaval birok kintmaradtak, JOL megelnek,... Na, azokat varhatjak vissza a 2 millas / fo tamogatassal, az is hulye, aki ezt beszopja! (Meg aki elkepzeli, hogy 2 millabol megoldodik a lakaskerdese, kozlekedese, kajaja, az uj egzisztenciaja kialakitasa...)
1magyar
@Mirabilis: Szállodai szobalányok harcolnak egy-egy állásért Németországban úgy, hogy a másik táskájába beletesznek egy szállodai tulajdont, hogy tolvajnak minősítsék és az állást a másik kapja meg.
El tudod képzelni ha ez a sok afrikai és egyéb menekült oda megy ki kerül ki győztesen a hasonló helyzetekből?
Arról nem beszélve, hogy mi az unio tagjai vagyunk nem menekültek.
Aki Én
@Propellerkomment: Azzal együtt, hogy nagyon eltúloztad, értem, hogy miről beszélsz, sőt néhány dologban egyetértek. Csak azt nem veszed figyelembe (talán nem véletlen), hogy ez a probléma nem új keletű. Azt végképp nem gondolom, hogy mi magunk megbirkóznánk a feladattal, hogy a kerítés a megoldás, hogy a milliárdokat herdáló feszültségkeltés eredményes lenne ebben a témában. Arról nem beszélve, hogy a kivándorlás ennél súlyosabb és égetőbb probléma.
Ebben a pillanatban a kormány áldásos tevékenységét nagyobb veszélynek tartom, és csak terelésnek az igazi és sürgető problémákról, amiket maga a kormány teremtett.
1magyar
@Aki Én: Én is jobbnak tartom Lázár felvetését, miszerint minden 50 m-re határőrt (gyorstalpalón végzett) állítsanak legalább mobil ötlet és a munkanélküliséget jelentősen csökkentené. Persze normál fizetésért.
libellle
@okina48: ja ezt a szerzödés minden EU-tagállam aláirta.Ennyi!!
okina48
@kukac50: Ha nem itt vitatkozunk,akkor megáll a korrupció? DDD
okina48
@Mirabilis: Sokan vannak így,de nagyon szomorú,hogy ti erre még büszkék is vagytok! Én nem ilyen erkölcsi normák szerint neveltem a gyermekeimet!
Nevetségesen ódivatú a felfogásom!A problémák elől nem elmenekülni kell,hanem megoldani!
Tanultam valami olyat,hogy ...,itt élned,halnod kell! vagy mi a csoda!
Változatlanul a süllyedő hajóról menekülő patkányoknak tartom aki inkább csicska idegenben,ahelyett,hogy itthon próbálna tenni a hazájáért.Vonatkozik ez az '56-osokra is/kivétel akinek tényleg az élete forgott kockán/.
okina48
@libellle: Remélem,hogy hallgattál híreket,mert mostanra változott a leányzó fekvése!Lehet,hogy nem is olyan hülye ez a kis nyakas magyar?Építik már máshol is a kerítést!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.